Farsund

Bjørnevågsveien 331

Prisantydning
4 050 000 kr
Omkostninger
117 120 kr
Totalpris
4 167 120 kr
Formuesverdi
453 437 kr
Formuesverdi sekundær
1 632 374 kr
Byggeår
1968
P-rom
201 ㎡
Bruksareal
201 ㎡
Tomteareal
1 152 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik enebolig på solrik utsiktstomt med båtplass.

Om eiendommen

Innhold

Primærrom: 201 kvm, Bruksareal: 201 kvmundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje: 78 m² - 1. etg. 123 m²
P-rom inkl:
1.etg.: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad og hagestue.
U.etg: Bad, gang, vaskerom, 2 soverom og stue.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggetegninger
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Kommentar: Det er gjort diverse endringer/flytting av rom og innvendige skillevegger i hovedetasjen samt kjelleretasjen ift. originale tegninger.

Branceller:
Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift? Nei

Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja
Kommentar:
Nyere håndverksjenester
Varmepumper er ifølge eier montert i 2018. Diverse elektrisk arbeid utført mellom 2018-2021. Enkelte kobberrør utskiftet av rørlegger i 2018.

Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja
Krav for rom til varig opphold
Det er gjort diverse endringer/flytting av rom og innvendige skillevegger i hovedetasjen samt kjelleretasjen ift. originale tegninger. Se meglers anmerkning under ferdigattest.

Lovlighet
Vinduer på soverom mot nord i kjelleretasjen er ikke godkjente rømningsvinduer. Vinduene er i tillegg blokkert av
kantbjelken til terrassen.

Oppvarming

Elektrisk, ved og mulighet for gass.
Elektriske varmekabler i flere rom. Vedovn i hagestue. Varmepumpe i stue og kjellerstue.
Gasspeis i stue og kjellerstue - frakoblet pr. dd. Skap til gass på utsiden av huset.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør FV 43 mellom Farsund og Lyngdal, ta inn ved Kollevoll til Bjørnevåg. Etter ca. 3 kilometer ta ta til høyre. Boligen ligger på høyre side og er merket med Til salgs skilt fra Sørmegleren.

Parkering

I garasje og på egen tomt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger ca. midt mellom Farsund og Lyngdal på Helle. Naturskjønt område med nærhet til sjøen.

Farsund er en turistby, med mye liv på sommeren, og med mange aktiviteter for både voksne og barn. Et populært sted - Bjørnevåg med Farsund Resort - ligger i en fjordarm, like i nærheten. Varierte turmuligheter både til lands og til vanns i nærområdet. For mer informasjon, se www.sorlandskysten.no. En tur ut til Sutnøy mot Korshamn er absolutt å anbefale.

Farsund skjærgården er kjent for de mange gode fiskeplassene. Her kan man fange mange typer fisk, sjøkreps, hummer og krabbe. Havet byr på mange muligheter. Når sommeren slår til for fullt, er sjøområdene i nærheten, ypperlig for alle typer sjøsportsaktiviteter.

I Farsund, er det et aktivt dykkermiljø. Rundt i Farsunds farvann kan man utforske en spennende undervannsverden. Området er kjent for sin rike forekomst av skipsvrak fra flere tidsepoker.

Farsund har mye å tilby med bl.a. Amfi Nordkapp kjøpesenter og et bysentrum med flere fasiliteter og restauranter. I nabokommunen Lyngdal, ligger det populære Sørlandsbadet, samt et aktivt handelssentrum og handelspark, og snart et eget Anne Cath. Vestly opplevelsessenter.

Eiendommen ligger ca. 2,5 times kjøretur fra Stavanger, og ca. 1,5 time fra Kristiansand. Ny E-39 er under arbeid, noe som vil redusere reisetiden betraktelig. https://www.nyeveier.no/prosjekter/e39/ viser status.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattesten gjelder våningshus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 15.07.2014. Ferdigattesten gjelder tilbygg/ombygging. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Fremlagte tegninger fra 1968 er anmerket med speilvendt. Endringer gjort i 1. etasje: Del av stuen er stengt av og gjort om til soverom, hovedsoverommet er 2 soverom som er slått sammen til ett, soverom mot hagestue har blitt gang. De ombygde rommene er godkjent til varig opphold.
I underetasjen har disponibelt rom blitt til soverom, boder har blitt gjort om til kjellerstue, deler av rom anmerket med vask/tørk har blitt soverom, matbod og gang har blitt vaskerom og ikke utgravd område har blitt mellomgang og bad. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Vei, vann og avløp

Privat vann og avløp. Offentlig vei.

Septiktank og borehull ligger på egen eiendom.

Det foreligger ikke utslippstillatelse i kommunale arkiver.
Vannkvaliteten er ikke sjekket.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som fremtidig spredt boligbebyggelse ikraftsatt 10.09-2015, og er en del av kommuneplanen for kystsonen i Spind. Områdenavn: SB 27.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 905 Tinglyst: 14.06.1968 - Bestemmelse om bebyggelse.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen

Økonomi

Omkostninger kjøper

4 050 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
101 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 050 000,-))

117 120,- (Omkostninger totalt)

4 167 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Faktureres sammen med kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Pen enebolig med gjennomgående normal standard.
Boligen er romslig, og har en praktisk romfordeling. Gulvene i boligen er i hovedsak belagt med flis, parkett og tepper. Veggene er bekledd med tapet og malte overflater.

Boligen har 3 stuer, en hovedstue, en hagestue og en kjellerstue. Trivelig hovedstue med store vindusflater hvor den flotte utsikten kan nytes fra flere hold. Hagestuen er isolert og er en del av huset med lett adkomst via gangen. Her er det gjennomgående lys og store skyvedører/foldedører som gjør adkomst til terrassen/hagen lett. Her kan man åpne opp ved varme sommerdager, eller lukke seg inne når være tilsier det. Her er en moderne ovn, som gir ekstra godt med varme og stemning på kalde dager. Fra hagestuen kan også den flotte utsikten nytes.
Kjellerstuen ligger i underetasjen med trappeadkomst fra stue og med egen utgang til hagen i front.

Pent kjøkken i profilert eikeinnredning med integrerte hvitevarer med unntak av enkeltstående kjøleskap som medfølger handelen. Et praktisk og godt utformet kjøkken, med en utforming som gir rom for en god arbeidsplass. Fra kjøkkenet kan man stå å lage mat, mens man kan kommunisere med evt. besøk. Kjøkkenet har en naturlig avgrenser løsning med plass til langbord rett ved.

Boligen har to bad og eget vaskerom. Badene er likt utformet med marmorfliser med varmekabler på gulv og fliser på vegg. Badene er innredet med baderomsinnredning, toalett og dusjnisje. Badet i underetasjen har egen velværedel utstyrt med badstue. Rett ved badet i kjelleren ligger et romslig vaskerom.

Boligen er innredet med 4 soverom, hvorav 2 er godkjent ihht. opprinnelige tegninger. Hovedsoverommet er meget romslig og ligger vendt mot utsikten og har egen utgang til terrassen i front. Soverom nr. 2 har utgang til egen balkong med morgensol.
_______________________________
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 29.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:#kommentartakst.oppdrag¤

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Ingen stigetrinn til stålpipe ved tilbygget hagestue.

Utvendig > Dører
Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Skyvedøren under terrassen er ifølge eier kun montert for å hindre at katter o.l. tar seg inn i lagringsrom under terrassen.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk.
Det er påvist andre avvik: Rekkverk mangler på samtlige trapper. Noe skjevheter i trappetrinn mot sør.

Innvendig > Overflater
Det er stedvis påvist synlige skader på overflater.
Sprekkdannelser samt bom i gulvfliser ved døråpning mellom entré og hagestue mot sør.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er ved soverom mot nord i kjelleretasjen registrert ca. 40 mm skjevheter på gulvflaten.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet.
Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Rommet har ingen ventilasjon Ingen ventilering utover åpning av vindu.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning.
Terrenget ved østsiden av bygningen har fall mot grunnmuren.

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Enkelte kledningsbord er noe vær- og solslitt.

Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Innvendig > Pipe og ildsted

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom

Tekniske installasjoner > Andre installasjoner

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse.
Rekkverk til terrasse ved bakkenivå mot vest er ca. 75 cm høyt, krav ved oppføringstidspunkt var 90 cm.
Taurekkverk har for store mellomrom iht. dagens krav.
Rekkverk ved terrassen mot nord er ca. 78 cm høyt, krav ved oppføringstidspunkt var 90 cm.
Deler av terrassen mot nord har synlige skjevheter i bjelkelaget.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskravtil rekkverk i trapper.
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad kjeller
Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.
Vinylbelegg e.l. som er montert under flisekledningen er klemt under klemringen, men det er ikke mulig å se
at dette stikker ut under klemringen. Dersom ikke kan det oppstå lekkasje dersom det oppstår tilbakeslag
eller tilstoppinger i gulvsluket.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til
sluk.
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er ca. 30 mm fall fra underkant dørterskel til topp
slukrist. Det er ikke oppkant ved dørterskel, slik at evt. lekkasjevann kan renne ut av vaskerommet før dette
renner ned i gulvsluket.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad hovedetg.
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er registrert ca. 10 mm fall fra underkant dørsvill til topp slukrist. Det er montert feielist utenpå dørsvillen, det er derfor ikke mulig å se en evt. membranoppkant.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad hovedetg.
Rustskader i sluk.
Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk.
Sluket er antageligvis originalt fra byggeår.
Påstrykningsmembran av ukjent type er synlig smurt mot metallsluket, ingen klemring montert. Dersom sluket tilstoppes eller det oppstår tilbakeslag kan det oppstå lekkasje rundt sluket.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Det er irr på rør.
Enkelte synlige koblinger har mindre mengder irr.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El.-anlegg med automatsikringer og overspenningsvern

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.

Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin. Ekstra kjøleskap i underetasje

Diverse

Det medfølger båtplass nr. 5 i felles anlegg ved Farsund Resort. Det betales et årlig beløp på kr. 3500,- pr. 2022.
Båtplassen er et innskuddbasert leieforhold. Leieavtalen ligger ved i prospektet og må signeres av ny eier. Noen endringer kan forekomme i ny avtale, noe som må aksepteres av kjøper. Det er gitt samtykke til transport av leieavtalen i forbindelse med salget av denne boligen.
Med leieavtalen medfølger rett til parkering ved båtplassen.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 905 Tinglyst: 14.06.1968 - Bestemmelse om bebyggelse.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen

Info kommunale avgifter

Beløpet innbefatter boligrenovasjon, eiendomsskatt, feie- og tilstynsavgift og slamtømming.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber ligger i stolpe rett ved.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende punkter er utfylt av selger.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: Elektrisk og varmekabler.
Arbeid utført av Komet Farsund Elektro AS
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja
Beskrivelse: Oppgradering av våtrom med ny membran og fliser.

2.2 Er arbeidet byggemeldt? Nei

4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært
Beskrivelse: Skifte av pumpe i borehull.
Arbeid utført av Rørleggeren i Lyngdal.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja
Beskrivelse: Maur på sommerhalvåret.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Oppgradering elektrisk anlegg, inkludert påbygg.
Arbeid utført av Komet Farsund Elektro AS.

12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja
Beskrivelse: Kontroll utført av Jk Frydenlunds El.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Nytt tak, og ny hagestue i 2013. Terrasse bygget vha egeninnsats.
Arbeid utført av Åge Jakobsen

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350)
Oppgjør (Kr.7 100)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 050 000,-) (Kr.52 650)
Totalt kr. (Kr.80 585)
Produktnr: 947F01EF-8B5F-4B29-91F1-9F0FD9F0C29D