Spind

Bjørnevågsveien 331

Prisantydning
4 050 000 kr
Omkostninger
175 550 kr
Totalpris
4 225 550 kr
Formuesverdi
453 437 kr
Formuesverdi sekundær
1 632 374 kr
Byggeår
1968
Internt bruksareal (BRA‑i)
201 ㎡
Bruksareal
201 ㎡
Tomteareal
1 152 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Innholdsrik enebolig på solrik utsiktstomt med båtplass.

Om eiendommen

Oppvarming

Elektrisk, ved og mulighet for gass.
Elektriske varmekabler i flere rom. Vedovn i hagestue. Varmepumpe i stue og kjellerstue.
Gasspeis i stue og kjellerstue - frakoblet pr. dd. Skap til gass på utsiden av huset.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør FV 43 mellom Farsund og Lyngdal, ta inn ved Kollevoll til Bjørnevåg. Etter ca. 3 kilometer ta ta til høyre. Boligen ligger på høyre side og er merket med Til salgs skilt fra Sørmegleren.

Parkering

I garasje og på egen tomt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger ca. midt mellom Farsund og Lyngdal på Helle. Naturskjønt område med nærhet til sjøen.

Farsund er en turistby, med mye liv på sommeren, og med mange aktiviteter for både voksne og barn. Et populært sted - Bjørnevåg med Farsund Resort - ligger i en fjordarm, like i nærheten. Varierte turmuligheter både til lands og til vanns i nærområdet. For mer informasjon, se www.sorlandskysten.no. En tur ut til Sutnøy mot Korshamn er absolutt å anbefale.

Farsund skjærgården er kjent for de mange gode fiskeplassene. Her kan man fange mange typer fisk, sjøkreps, hummer og krabbe. Havet byr på mange muligheter. Når sommeren slår til for fullt, er sjøområdene i nærheten, ypperlig for alle typer sjøsportsaktiviteter.

I Farsund, er det et aktivt dykkermiljø. Rundt i Farsunds farvann kan man utforske en spennende undervannsverden. Området er kjent for sin rike forekomst av skipsvrak fra flere tidsepoker.

Farsund har mye å tilby med bl.a. Amfi Nordkapp kjøpesenter og et bysentrum med flere fasiliteter og restauranter. I nabokommunen Lyngdal, ligger det populære Sørlandsbadet, samt et aktivt handelssentrum og handelspark, og snart et eget Anne Cath. Vestly opplevelsessenter.

Eiendommen ligger ca. 2,5 times kjøretur fra Stavanger, og ca. 1,5 time fra Kristiansand. Ny E-39 er under arbeid, noe som vil redusere reisetiden betraktelig. https://www.nyeveier.no/prosjekter/e39/ viser status.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Ferdigattesten gjelder våningshus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 15.07.2014. Ferdigattesten gjelder tilbygg/ombygging. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Fremlagte tegninger fra 1968 er anmerket med speilvendt. Endringer gjort i 1. etasje: Del av stuen er stengt av og gjort om til soverom, hovedsoverommet er 2 soverom som er slått sammen til ett, soverom mot hagestue har blitt gang. De ombygde rommene er godkjent til varig opphold.
I underetasjen har disponibelt rom blitt til soverom, boder har blitt gjort om til kjellerstue, deler av rom anmerket med vask/tørk har blitt soverom, matbod og gang har blitt vaskerom og ikke utgravd område har blitt mellomgang og bad. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Vei, vann og avløp

Privat vann og avløp. Offentlig vei.

Septiktank og borehull ligger på egen eiendom.

Det foreligger ikke utslippstillatelse i kommunale arkiver.
Vannkvaliteten er ikke sjekket.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som fremtidig spredt boligbebyggelse ikraftsatt 10.09-2015, og er en del av kommuneplanen for kystsonen i Spind. Områdenavn: SB 27.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 905 Tinglyst: 14.06.1968 - Bestemmelse om bebyggelse.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen

Økonomi

Omkostninger kjøper

4 050 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
101 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 050 000,-))

117 550,- (Omkostninger totalt)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Faktureres sammen med kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Pen enebolig med gjennomgående normal standard.
Boligen er romslig, og har en praktisk romfordeling. Gulvene i boligen er i hovedsak belagt med flis, parkett og tepper. Veggene er bekledd med tapet og malte overflater.

Boligen har 3 stuer, en hovedstue, en hagestue og en kjellerstue. Trivelig hovedstue med store vindusflater hvor den flotte utsikten kan nytes fra flere hold. Hagestuen er isolert og er en del av huset med lett adkomst via gangen. Her er det gjennomgående lys og store skyvedører/foldedører som gjør adkomst til terrassen/hagen lett. Her kan man åpne opp ved varme sommerdager, eller lukke seg inne når være tilsier det. Her er en moderne ovn, som gir ekstra godt med varme og stemning på kalde dager. Fra hagestuen kan også den flotte utsikten nytes.
Kjellerstuen ligger i underetasjen med trappeadkomst fra stue og med egen utgang til hagen i front.

Pent kjøkken i profilert eikeinnredning med integrerte hvitevarer med unntak av enkeltstående kjøleskap som medfølger handelen. Et praktisk og godt utformet kjøkken, med en utforming som gir rom for en god arbeidsplass. Fra kjøkkenet kan man stå å lage mat, mens man kan kommunisere med evt. besøk. Kjøkkenet har en naturlig avgrenser løsning med plass til langbord rett ved.

Boligen har to bad og eget vaskerom. Badene er likt utformet med marmorfliser med varmekabler på gulv og fliser på vegg. Badene er innredet med baderomsinnredning, toalett og dusjnisje. Badet i underetasjen har egen velværedel utstyrt med badstue. Rett ved badet i kjelleren ligger et romslig vaskerom.

Boligen er innredet med 4 soverom, hvorav 2 er godkjent ihht. opprinnelige tegninger. Hovedsoverommet er meget romslig og ligger vendt mot utsikten og har egen utgang til terrassen i front. Soverom nr. 2 har utgang til egen balkong med morgensol.
_______________________________
Kommentar takstmann ift lovlighet og byggetegninger
Byggetegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Kommentar: Det er utført endringer på innvendige skillevegger i begge etasjer. Rommene er ikke definert på tegninger fra 26.10.2012

Branceller:
Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift? Nei

Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja
Kommentar: Nyere håndverksjenester: Varmepumper er ifølge eier montert i 2018. Diverse elektrisk arbeid utført mellom 2018-2021. Enkelte kobberrør utskiftet av rørlegger i 2018.

Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja
Vinduer på et soverom i kjeller, har mindre dagslysflate enn dagens krav. I tillegg blokkerer bjelke på terrasse foran to av vinduene. Vinduet er plassert for høyt og er for lite med hensyn til rømning.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av John Terje Knutsen den 19.01.2024 og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Enebolig - Byggeår: 1968
Bygningssakskyndigs konklusjon: Boligen på Helle er en eldre bolig fra 1968 og består av kjeller og hovedetasje. I 2013 ble boligen bygget ut med tilbygg og bygget på med ny takkonstruksjon fra flatt til valmet tak. Andre arbeider som, utskiftning av vinduer og renovering / oppgradering av flere rom ble også gjort i denne perioden. Jevnt over fremstår boligen i alminnelig godt stand, tatt alder i betraktning. Det er riktig nok registret en del forhold som ikke er helt
etter forskriftene som mangel på rekkverk og snøfangere på tak. Utover det er det andre forhold hvor man må påregne lokale utbedringer, vedlikehold og utskiftninger. Viser for øvrig til rapportens enkelte punkter som må nøye gjennomgås.

 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG 3
Utvendig > Nedløp og beslag. 2013- Renner, nedløp og takbordbeslag i lakkert aluminium.
Vurdering av avvik:
• Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
• Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Konsekvens/tiltak
• Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
• Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav.

Utvendig > Dør under terrasse. Bygningen har skyvebalkongdør i malt tre.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Døren har skader, men er ment for å hindre at dyr ikke kommer inn.
Konsekvens/tiltak• Lokal utbedring/utskifting av fukt/råteskadet treverk.

Utvendig > Utvendige trapper - 3. 2013- Tretrapp langs terreng fra dekke til dekke.
Vurdering av avvik:
• Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
• Det er ikke montert rekkverk.
• Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Konsekvens/tiltak
• Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

Utvendig > Utvendige trapper. Støpt trapp med fliser på dekke og i trinn.
Vurdering av avvik:
• Det er avvik:
• Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
• Det er ikke montert rekkverk. Slette fliser gir glatt underlag, spesielt ved snø.
Konsekvens/tiltak
• Tiltak:
• Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Fliser bør skiftes ut med en sklisikker variant

Utvendig > Utvendige trapper - 2. 2013- Tretrapp fra tilbygg
Vurdering av avvik:
• Det er ikke montert rekkverk.
• Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Konsekvens/tiltak • Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Etasjeskiller er av trebjelkelag, gulv i kjeller er støpt Det er målt ca 40mm høydeforskjell på gulv i soverom i kjeller over en lengde på ca 2 m.
Vurdering av avvik:
• Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
• Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
• Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Konsekvens/tiltak
• For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt. sluken er en eldre støpejernsluk og rommet har ikke noen form for tettesjikt.
Vurdering av avvik:• Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.
Konsekvens/tiltak • Det må etableres tilfredsstillende tettesjikt/membran på våtrommet.

Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Ventilasjon. Det er ingen ventilering. Vurdering av avvik:
• Rommet har ingen ventilasjon. Ventil i yttervegg er tettet med isolasjon.

TG 2
Utvendig > Veggkonstruksjon. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Deler av kledning er sikftet ut i 2013. Det er enkelte bord hvor det er antydninger til sprekker.
Vurdering av avvik: • Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Konsekvens/tiltak • Lokal utbedring/utskiftning bør utføres.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 3. 2013- Platting / terrasse i tre ved Jacuzzi.
Vurdering av avvik:
• Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
• Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Konsekvens/tiltak • Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 4. 2013- Terrasse på mark ved kjeller.
Vurdering av avvik:
• Det er avvik: Grønske på overflate
Konsekvens/tiltak • Tiltak: Renhold / vask.

Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Vurdering av avvik: • Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Konsekvens/tiltak • Det bør gjennomføres radonmålinger.

Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Overflater Gulv. 2013- Rommet har flislagt gulv Fallforhold til sluk er målt til 3 mm fall på 80 cm fra topp slukrist. Fra topp slukrist til topp fug ved terskel er registrert over 25 mm.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
• Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Konsekvens/tiltak
• Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.
• Overflater må utbedres eller skiftes.

Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv. 2013- Rommet har flislagt gulv med elektriske varmekabler. Fallforhold til sluk er målt til ca 16 mm fall på 80 cm fra topp slukrist i nisje. Fra topp slukrist til topp fug ved terskel er registrert ca 25 mm. Terskel ligger på en svill som har en oppkant.
Vurdering av avvik:
• Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
• Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Konsekvens/tiltak
• Det må foretas utbedring av fallforhold.

Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2. Innvendige vannledninger er av kobber.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Konsekvens/tiltak
• Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
• I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Det er avløpsrør av støpejern.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Konsekvens/tiltak
• Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.
• I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Se tilstandsrapport

Tomteforhold > Drenering. Dreneringen er fra byggeår.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
• Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.
Konsekvens/tiltak
• Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.
• Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.
• Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Grunnmur antas å være i lettklinker / lettbetong, eller tilsvarende. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur.
Vurdering av avvik: • Grunnmuren har sprekkdannelser.
Konsekvens/tiltak • Lokal utbedring må utføres.

Tomteforhold > Terrengforhold . Natur tomt med gressplen, synlig fjell og trase med skifter til trapp, samt lett beplantning med busker.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Noe motfall på terreng mellom terrasse ( Øst) og inngangsparti.
Konsekvens/tiltak • Det bør foretas terrengjusteringer.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Utvendige avløpsrør er av ukjent type. Utvendige avløpsledninger er fra 1970. Det er septiktank i betong fra byggeår. Utvendige vannledninger er av plast (PEL). Utvendige vannledninger er fra 2021.
Eiendommen har privat grunnboret brønn.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
• Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.
Konsekvens/tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
• Innhent dokumentasjon, om mulig.
• Vannkvalitet må dokumenteres
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin. Ekstra kjøleskap i underetasje

Diverse

Det medfølger båtplass nr. 5 i felles anlegg ved Farsund Resort. Det betales et årlig beløp på kr. 3500,- pr. 2022.
Båtplassen er et innskuddbasert leieforhold. Leieavtalen ligger ved i prospektet og må signeres av ny eier. Noen endringer kan forekomme i ny avtale, noe som må aksepteres av kjøper. Det er gitt samtykke til transport av leieavtalen i forbindelse med salget av denne boligen.
Med leieavtalen medfølger rett til parkering ved båtplassen.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61230028. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 905 Tinglyst: 14.06.1968 - Bestemmelse om bebyggelse.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen

Info kommunale avgifter

Beløpet innbefatter boligrenovasjon, eiendomsskatt, feie- og tilstynsavgift og slamtømming.

Polisenummer

4619342

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Fiber ligger i stolpe rett ved.

Sammendrag selgers egenerklæring

Våtrom
2. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja. 2013- Ny avtrekksvifte på badet. Nye varmekabler på bad. Ny varmvannsbereder. Arbeid utført av Komet Farsund Elektro AS

Tak, yttervegg og fasade
4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja. 2013- Nytt tak og ny hagestue. Satt i nye vinduer og dører. Skiftet nødvendig kledning. Støpt ny trapp ved inngang. Arbeid utført av Åge Jakobsen - Byggmester. Terrasse bygget via egeninnsats.

Elektrisitet
10. Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja. 2013- Nytt sikringsskap med automatsikringer. Utført av - Komet Farsund Elektro AS

Rør
11. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? Ja. Eget borehull og egen septiktank
13. Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja. 2019- Skiftet røropplegg i kjeller/underetg. og lagt inn varmeelement i vann- tilførselsledning fra borehull.- utført av Rørleggeren i Lyngdal

Ventilasjon og oppvarming
16. Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja. 2019- Montert 2 nye varmpumper av Lister varmepumpeservice

Skjevheter og sprekker
17. Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser? Ja. Sprekk i flis ved overgang fra gang til hagestue, sprekk ca 5 cm lang
18. Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja. 2 Gasspeiser koblet fra. Gammel pipe er ikke tilkoblet ildsted, pipe avsluttet under tak. Ny oven installert og ny stålpipe. Dette ble utført av Lyndal fyringssentral ifm ombygging i 2013.

Sopp og skadedyr
19. Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja. Kan forekomme maur på sommerhalvåret.


Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring Nuf-53

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.6 350)
Oppgjør (Kr.7 100)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 050 000,-) (Kr.52 650)
Totalt kr. (Kr.80 585)

Visning

Produktnr: 947F01EF-8B5F-4B29-91F1-9F0FD9F0C29D