Kvålsvik

Bjørnevågsveien 1199

Prisantydning
1 950 000 kr
Omkostninger
52 720 kr
Totalpris
2 002 720 kr
Formuesverdi sekundær
29 720 kr
Byggeår
1995
P-rom
101 ㎡
Bruksareal
101 ㎡
Tomteareal
1 163 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Trivelig hytte med usjenert beliggenhet og båtplass

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 101 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 66 m² - Loft 35 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Gang, soverom, soverom 2, bad/vaskerom, stue/kjøkken.
Loft: - P-rom inkl.: Gang, soverom, soverom 2, soverom 3, toalettrom.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei: Lukkevinduer på loft er for smale for å være godkjent rømningsvei, minimum bredde er 50 cm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Bod i gang er fjernet, og det er anlagt trapp opp til loft. Det er satt inn takvindu.
Det foreligger ikke tegninger av loftsetasje. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de evt. er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.
Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

I følge tidligere eier ble loftet innredet samtidig med bygging av hytta.

Oppvarming

Elektrisk og ved. Vedovn i stua.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lyngdal kjør ut mot Rosfjord og videre ut mot Svennevik, og følg veien ca. 6 km. Etter skilt mot Bjørnevåg, ta første vei til venstre. Eiendommen ligger innerst i veien for seg selv og er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

Parkering

Flere parkeringsplasser på egen tomt. Parkeringsplass til 2 biler ved innkjøringen til hytten. Bruken av parkeringsplassen ved veien er tinglyst.

Beliggenhet

Eiendommen ligger usjenert til, uten nærme naboer. Fra eiendommen er det et lite sjøglimt mot Kvålsvikbukta. Hytten har gode solforhold på sommerstid, da solen er på eiendommen fra morningen til ca. kl. 18.30. I området rundt hytten er det flere fine turområder, bademuligheter og man kan legge på mange fine båtturen i de mange vågene langs Farsund og Lyngdals vakre kyst. Det tar ca. 10 minutter å kjøre til Lyngdal og ca. 20 minutter å kjøre til Farsund.

Farsund er en meget koselig kystby. I Farsund by er det yrende folkeliv på sommeren, og servicefasilitetene er mange. Er man glad i å sykle, er mulighetene og turene mange. I Farsund kan man også besøke Lista Adrenalinpark med go-cart, dra på kilometerlange strender, dykke, dra på fuglesafari, leie båt, fiske, ri m.m. Rundt om i Farsund kommune er severdighetene mange som bl.a. Lista Fyr, Loshavn/Eikvåg, Penne Feltet, Lista Museum og Norberg og Varnes fort.

Lyngdal er en by i vekst. Lyngdal kommune strekker seg fra hav til hei og har fasiliteter som Sørlandsbadet med egen badeøy, kino, kjøpesentere, strender, bowling, resturanter og annet. Mulighetene er mange, og om sommeren yrer livet i denne byen.

Turene med båt en mange, og mange flotte steder i umiddelbar nærhet kan oppleves. Se http://listerfriluft.no/skjaergaardsparken for mer utfyllende informasjon.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Det foreligger ferdigattest for utbedring av utvendig sanitæranlegg bestående av slamavskiller med infiltrasjon på eiendommen. Ferdigattesten er datert 26.01.2018.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat septikanlegg.

Privat vei fra hovedveien. Veien er gruslagt og deles med gnr. 61 bnr. 25. Eier av denne eiendommen vedlikeholder veien. Veiretten er tinglyst.
Privat vann fra borehull. Borehullet ligger på tomten.
Privat kloakk ved slamavskiller med pumpekum og infiltrasjonsanlegg ligger på eiendom eiendom. Anlegget er godkjent, og ferdigattest er gitt 26/01-2018.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og offentlig friområde, tilhører reguleringsplan Kvalsvik - reguleringsplan for hytter - gnr. 61/6, datert 13.04.1989. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 972 Tinglyst: 16.03-1990 - Bestemmelser i følge skjøte vedr. båtplass, brønn, vei, hugging av trær, gangvei til båtplass og parkeringsplass for 2 biler.

Dagboknr.: 411357 Tinglyst: 25.05.2012 - Vegrett i Kvalsvik - Dom avsagt vedr. veirett.

Kommentar konsesjon

Nei

Kommentar odelsrett

Nei

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr. 48.750,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 400,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 52.720,-

2 002 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er pr. dd. ikke eiendomsskatt i Lyngdal kommune.

Nøkkelinformasjon

Standard

Koselig hytte med gjennomgående normal hyttestandard. Gulvene er belagt med furu og laminat, og veggene er bekledd med furupanel og villmarkspanel i eik som er fra tomten.

Koselig stue med vedovn som gir godt med varme og stemning på kalde sommerkvelder/vinterdager. Stuen har en åpen, men naturlig avgrenset kjøkkenløsning. Furuinnredning med enkeltstående hvitevarer som kombiskap, komfyr og oppvaskmaskin. Ved kjøkkenet er det plass til spisemøblement. Utgang til en solrik og sørvendt terrasse via skyvedør i stuen.

Hytta har ett kombinert bad og vaskerom i 1. etasje. Rommet er innredet med belegg på gulv og baderomsplater på vegg. Badet er videre innredet med toalett, dusjkabinett, baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin. I hyttens 2. etasje er det ett praktisk toalettrom innredet med vask og toalett.

Hytta er innredet med 5 soverom, dog er ikke soverommene på loftet betegnet i fremlagte tegninger fra kommunen. Rom på loft som er innredet som soverom har ikke godkjent rømningsvei.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstingeniør Brox den 11.07.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytte bygget i1992 - 95 i en etasje med loft, fundamentert på peler av betongblokker. På bratt tomt med fjell i dagen. Ett vindu på loft med sprekt glass. Takvindu, huller i blybeslag/ inndekning nedkant av vinduet, inndekking/beslag må byttes. Bad, gulvbelegget går ikke opp bak vegg platene, som anbefalt løsning men er limt til vegg, limet løsner nå og belegget siger ut. Det er mulig å lime det tilbake igjen, men hvis ikke limet vil sitte må rommet totalrenoveres. Høydeforskjell på gulv i soverom 1.etasje, det ene rommet har forskjell på ca. 30 mm. det andre ca. 18 mm. Soverom NV. med størst avvik. Taklyre må monteres slik at ventilering av kjøkken, bad og lufting av avløpssystemet kan fungere igjen etter hensikt.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2 i henhold til tilstandsrapport:
TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Høydeforskjell på gulv i soverom 1.etasje

Våtrom > Ventilasjon > Bad/ vaskerom:
Avtrekk fungerer ikke fra våtrom. Ikke godkjent avtrekket.

TG2:
Utvendig > Vinduer:
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Omramming, blybeslag i nedkant av takvinduet er hullet, utslitt.

Utvendig > Dører:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Skyvebalkondøra styreskinna på terskel er slitt også låsen har slitasje vanskelig å åpne.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Det av rekkverket mot øst er for lavt av sikkerhetsmessige grunner må denne delen opp i normal høyde. Rekkverket for øvrig har behov for vedlikehold, det er løse bord og noen med råteskade.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Hytta står på peler det er åpent under og med god gjennomlufting.

Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Bratt trapp, korte inntrinn.

Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/ vaskerom:
Det er avvik: Gulvbelegget er ikke montert opp bak baderomspanelet, kun limt på vegg opptil platekant. Limet har løsner flere steder slik at belegget vipper ut under platekanten. Belegget er 27 - 28 år gammelt og på overtid i forhold til normal levetid.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken:
Det er avvik: Det er kjøkkenventilator med avtrekk, kanalen ender opp på kottet bak wc på loft.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Anlegg fra byggeår. Overspenningsvern, jordfeilbryter, 6 kurser, automatsikringer, åpent og skjult anlegg. I forhold til kursoversikt i sikringsskapet. Ny måler 2017

Tomteforhold > Drenering:
Det er avvik: Ingen synlig drenering, mulig naturlig drenert med grøft.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er avvik: En påle under langvegg ca. under badet står litt skjev.

Tomteforhold > Septiktank:
Det er avvik: Ventirøret fra tanken på loftet er tilstoppet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Diverse

Det medfølger en båtplass til eiendommen. Båtplassen ligger i Kvålsvikbukta. Båtplassen har en egen brygge. For å komme ned til båtplassen kan man gå en sti fra eiendommen gjennom skogen, eller lags veien.

Randonmåling

Hytta er ikke radonmålt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0076. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 972 Tinglyst: 16.03-1990 - Bestemmelser i følge skjøte vedr. båtplass, brønn, vei, hugging av trær, gangvei til båtplass og parkeringsplass for 2 biler.

Dagboknr.: 411357 Tinglyst: 25.05.2012 - Vegrett i Kvalsvik - Dom avsagt vedr. veirett.

Info kommunale avgifter

Kr. 4 848 pr. år Inkluderer renovasjon og slam.

Byggemåte

Byggeår er 1995 i følge Lyngdal kommune.

Ihht. tilstandsrapport:
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner i aluminium Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og skyvebalkongdør i malt tre. Veranda i trekonstruksjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

12. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
2020 Fjernet dusj og installert Dusjkabinett selv.

16.Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
2022, Byttet Vindu på stue. Lister Snekker & Maler Service

28. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende?
Egen brønn og Septik

40. Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser?
Er skjevheter i gulv.

42. Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Ble montert pipehatt etter kjøp av hytte.

44. Har det vært skadedyr i boligen?
Mus har vært påvist i vegger. Har hatt selskap inne og utbedret. Vet ikke navn på selskap da dette ble kontaktet igjennom forsikring.

57. Kjenner du til andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet?
Veirett til båtplass.

67. Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Er byttet ytterdør i 2022, samt terrassegulv og platting er byttet i samme periode. Mangler en ventilasjonshatt på taket som ble revet av en vinter med tidligere eier. Denne er ikke montert av oss, men er på hytta.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnr: 9181C924-B6F1-4738-AF1C-FC595D353F7C