Kragerø

Bærøytangen 5

Prisantydning
8 500 000 kr
Omkostninger
213 500 kr
Totalpris
8 713 500 kr
Byggeår
1950
Internt bruksareal (BRA‑i)
88 ㎡
Bruksareal
101 ㎡
Tomteareal
6 809 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Moderne hytte med høy standard / 75m. strandlinje / 6,8 mål usjenert tomt / Brygge / Meget gode solforhold

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Stue med åpen kjøkkenløsning, bad, bad/vaskerom, 3 soverom.

Frittstående bod delt opp i to rom

Oppvarming

Boligens primære varmekilder er elektrisk kraft og vedfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Ventilasjon er bestående av mekaniske vifter på begge badene, som både er fukt og bevegelsesstyrte

Beliggenhet

Adkomst

Det er kun adkomst med båt til eiendommen

Beliggenhet

Eiendommens navn er fra gammelt av "Jøtulhøgda" og skilt ut fra gamle Bærøytangen gård, som ligger på den nord-vestlige tuppen av Bærøytangen. Stiftelsen Nyland Verksteds ferieboliger oppførte hytta tidlig på 1950-tallet, og har hatt eiendommen som feriebolig for de ansatte på Nylands verksted frem til 2018, da nåværende eier overtok.

Eiendommen grenser til sjøen innerst i "Ingershol" med 75m strandlinje. Hytta ligger på en flate på eiendommen, ca. 10 meter over vannet. Der ligger den meget solrikt og usjenert til, med fjell, gressplen og trær. Det er god plass til trampoline, ballspill og lek.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Hytta har kvernpumpe sammen med Bærøytangen 4, og pumpekum er plassert foran nr. 4. Stoppekran er i kjelleren i nr. 5, samt egen stoppekran i bakken foran nr. 4. Strøm til kvernpumpe tas fra Bærøytangen 5.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Bærøy Sone 6, datert 13.02.1989. Kommunen opplyser at det ikke er noen reguleringsplaner under arbeid.

Disse reguleringsbestemmelser gjelder for det området som på plankartet er vist med reguleringsgrensen. I området kan det oppføres fritidshus i 1. etasje, med møneretning vist på plan. Uthus og evt. birom skal oppføres i tilknytning til fritidshuset. I området kan eksisterende bebyggelse forandres eller bygges til etter gjeldende forskrifter og vedtekter. Mindre vesentlige unntak fra disse bestemmelser kan, når særlige grunner taler for det tillates av bygningsrådet innenfor rammen av bestemmelsene i bygningsloven og bygningsvedtekter.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/31/91:
31.03.2022 - Dokumentnr: 355008 - Bestemmelse om vannrett, brønnrett og adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:4014 Gnr:31 Bnr:73
Det gis vann-, brønn- og adkomstrett. Området der bruksretten gjelder er vist på vedlagt kart. Denne retten gis på grunn av tidligere inngått avtaler (avtalen er datert 30.03.1966) men siden grensene ikke var oppmålt fra før av på gbnr. 31/91 så var dette vanskelig å se at området som er vist på kart hører til gbnr. 31/91. Etter oppmålingsforrettning 12.11.2021 er grensene nå klare. Se vedlagt erklæring med kart i prospekt.

04.10.1947 - Dokumentnr: 1284 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4014 Gnr:31 Bnr:20Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 212 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 213 500,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Du ankommer eiendommen via terrasse kledt med skifer. Videre kommer man inn en innbydende og lys hytte, som gir et herlig førsteinntrykk av boligen. Det er hele 3,5 meter takhøyde i stuen og kjøkkenet.

Stue
Stuen er lyst og luftig rom med rikelig plass til ulikt møblement. I stuen finner du også en peis forblendet med Oppedalskifer for å virkelig kunne nyte de kaldere dagene. De store vindusoverflatene i stuen skaper en lun atmosfære både morgen og kveld. Gjennom skyvedøren på 4,5m har du direkte adkomst ut til en herlig terrasse som fungerer som en fantastisk forlengelse av stuen gjennom sommerhalvåret. Et perfekt sted for selskap med gjester - eller bare nyte egentid!

Kjøkken
Et moderne kjøkken fra HTH som ligger i en åpen sosial løsning med stuen. Kjøkkenet er utstyrt med folierte fronter, benkeplate av Silestone ved utslagsvask og har en stilfull kjøkkenøy med benkeplate av eik som står i stil med parkettgulvet. I tillegg har kjøkkenet helintegrerte hvitevarer fra Siemens som oppvaskmaskin, komfyr, platetopp med benkeventilator, samt kombinert kjøl- og fryseskap.

Bad
Boligen har 2 lekre bad, hvor et av badene har adkomst fra hovedsoverommet. Begge badene er flislagte og har downlights i himlingen. For øvrig er de utstyrt med vegghengt toalett, håndvask og dusjkabinett. I tillegg finner du opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på badet med adkomst fra hovedsoverommet. Begge badene er utstyrt med varmekabler.

Soverom
Det er 3 soverom av varierende størrelse. Alle rommene er lyse og innbydende rom. Du finner i tillegg også mulighet for sengeplasser på hemsen i hytten.

Eiendommen holder god standard.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger noen dokumentasjon på søknad/godkjenning på flytebryggen som p.t. er etablert på eiendommen. Ved kjøp overtar kjøper risikoen for eventuelle reaksjoner fra offentlige myndigheter rundt bryggeløsningen.

Renovert

2020

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Hvitevarer montert i kjøkkeninnredning medfølger.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/31/91:
31.03.2022 - Dokumentnr: 355008 - Bestemmelse om vannrett, brønnrett og adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:4014 Gnr:31 Bnr:73
Det gis vann-, brønn- og adkomstrett. Området der bruksretten gjelder er vist på vedlagt kart. Denne retten gis på grunn av tidligere inngått avtaler (avtalen er datert 30.03.1966) men siden grensene ikke var oppmålt fra før av på gbnr. 31/91 så var dette vanskelig å se at området som er vist på kart hører til gbnr. 31/91. Etter oppmålingsforrettning 12.11.2021 er grensene nå klare. Se vedlagt erklæring med kart i prospekt.

04.10.1947 - Dokumentnr: 1284 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4014 Gnr:31 Bnr:20Info kommunale avgifter

Ovennevnte beløp inkluderer Renovasjon (fritid), feieavgift (fritid), vann- og avløpsavgift samt eiendomsskatt fritid (kr. 17 218).

Byggemåte

Fritidseiendom bestående av fritidsbolig over et plan og uthus beliggende på Bærøy i Kragerø skjærgård.
Eiendommen ble kjøpt av nåværende eier i 2018. Opprinnelig bygning ble ombygget og renovert. Hytta stod så ferdig med en tilnærmet ny standard i 2020. Bygningen fremstår derfor som ny med noen gjenværende bygningsdeler som stammer fra byggeår. Kjøper anbefales å gjøre seg kjent med denne rapporten og til å gjøre sine nødvendige undersøkelser i forbindelse med kjøpet.

Info strømforbruk

Estimert årlig strømforbruk: Ca. 8-10 000KW/t. Strømforbruket er avhengig av bruken.

Polisenummer

60876025

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Eier har benyttet seg av 4G/5G til nett.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har opplyst følgende i sin egenerklæring:
Punkt 2: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte:
2 nye bad etablert. Nytt VA-anlegg. Nytt kjøkken, oppvaskmaskin osv. Rørleggerarbeid utført av Wigforss Rørservice ANS. Elektroarbeid utført av Elektro Skagerrak AS. Fliser utført av Tor Abelsen Flis Mur Skifer. Fjellboring utført av Vestviken Brønnboring AS. Støp av gulv i hele hytta utført av Robert Palm's Bygg ANS.
Hvilket firma utførte jobben? Elektro Skagerrak/Wigforss Rørservice ANS/Tor Abelsen
Fortell kort om hva som ble gjort av ufaglærte:
Oppbygging av bad; vegger, påstøp, våtromsplater, membran, innredning.

Punkt 4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Konstruksjoner og beregninger, limtredragere, vindsperre, kledning, vinduer, dører mv. Utvendige arbeider ny takduk, lekter, sløyfer, takstein, takrenner og nedløp.
Hvilket firma utførte jobben? Pro Maler Entreprenør AS/Tor Abelsen
Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Innvendige arbeider: Panel, parkett, kjøkkeninnredning, innerdører, belistning mv. ved egeninnsats

Oppføring nytt uthus: Utført av faglærte, Kragerøsnekkeren AS

Punkt 10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Nytt elektrisk anlegg.
Hvilket firma utførte jobben? Elektro Skagerrak AS

Punkt 13: Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Fortell kort hva som ble gjort av faglærte: Nytt VA-anlegg, fjellboring, tilkoblet offentlig anlegg, osv. Se informasjon under våtrom.

Se komplett egenerklæring i prospektets vedleggsdel for mer informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Eika Forsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnummer: F322B5BD-2B4F-41D4-B2B2-7A54EAB015D3