Bærøy / Kragerø

Bærøytangen 4

Prisantydning
17 900 000 kr
Omkostninger
463 970 kr
Totalpris
18 363 970 kr
Kommunale avgifter
45 486 kr / år
Byggeår
2022
P-rom
58 ㎡
Bruksareal
97 ㎡
Tomteareal
6 048 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Lys, lekker fritidsbolig fra 2022 med høy standard. Nydelig beliggenhet, lang strandlinje, brygge og tomt på over 6 mål.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Stue med åpen kjøkkenløsning, gang, 3 soverom, 2 bad.
U. etasje: Teknisk rom og boder. (arealet i kjeller er opplyst på byggegodkjente tegninger fra kommunen til maks 1,89 og er således ikke målbart. Det  er ikke godkjent av kommunen til lovelig bruk som bruksareal. Kjøper må ta risiko om tilbakestillelse i forhold til godkjente tegninger. Arealet vil av den årsak ikke inngå i hyttas totale bruks areal).
Uthus med 2 isolerte og innredede rom.

Standard

Entré
Fritidsboligen har et godt skjermet inngangsparti som ligger mellom annekset og selve hytta. Her er det inngang til det ene soverommet, det ene rommet i annekset og gangen i fritidsboligen. Gangen har dør med glassfelt, parkettgulv, lyse vegger og pen belysning i himling. Fritidsboligen har også et eget inngangsparti til kjeller med tretrapp og utebelysning.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen med moderne innredning og god plass til spisebord. Innredningen gir et pent inntrykk med mørke, glatte fronter, benkebelysning, lys benkeplate i stein fra Silestone og oppvaskkum. Kjøkkenet har også rikelig med integrerte hvitevarer, inkludert platetopp, stekeovn, kaffemaskin, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin. Avtrekk er integrert i platetoppen.

Stue
Den vakre stuen har fiskebensparkett på gulv, hvite veggflater, downlights og peis i hjørnet av rommet. Deler av himlingen har spaltepanel av eik som gir rommet en varm atmosfære. Store vindusflater fra gulv og nesten opp til himling gir flott lysforhold og lar den nydelige utsikten bli en del av rommet. Skyvedører i glass åpner opp til stor, solrik terrasse.


Bad/wc
Fra gangen er det adkomst til et flislagt bad med vannbåren gulvvarme, mekanisk avtrekk, sluklist langs vegg og naturlig lys via et takvindu. Badet har innredning med servant, underskap og speil. I tillegg er badet innredet med veggmontert toalett og dusjnisje med opplegg for forheng.

Bad/wc 2
I tilknytning til hovedsoverommet ligger et delikat bad med flislagte overflater, downlights, vannbåren gulvvarme og mekanisk avtrekk. Himling har spaltepanel og et takvindu som gir behagelig overlys. Innredningen er hvit med glatte skuffefronter, heldekkende servant og speil med integrert belysning. Badet har ellers veggmontert toalett og dusjgarnityr montert på vegg. Rommet forventes ferdigstilt med glassdør mot soverom.

Bad/wc/vaskerom
I kjelleretasjen er det etablert et bad/vaskerom kombinert som teknisk rom i en av bodene. Her er det også mulighet for å etablere badstue. Badet har flislagt gulv, samt vegger av trépanel og baderomsplater. Rommet forventes ferdigstilt med veggmontert toalett, servant, dusj, samt opplegg for vaskemaskin. Badet har mekanisk avtrekk. Rommet er ikke godkjent som bruk til bad, men kun teknisk rom.

Soverom og garderobe
Fritidsboligen har tre pene soverommene i første etasje. I tillegg er det to boder i annekset som er både isolert og innredet. Hovedsoverommet gir et flott inntrykk med lyse overflater, spotbelysning i himling, vannbåren gulvvarme og bad i suiteløsning. Rommet har også direkte utgang til terrasse med nydelig utsikt. Det er i tillegg to innredede boder i kjelleretasjen.

Arealer med beskrivelse

Fritidsbolig:
1. Etasje: BRA: 58 kvm, P-ROM: 58 kvm.

Kjeller er opplyst på byggegodkjente tegninger fra kommunen til å skulle ha maks høyde på 1,89 og vil således ikke være målbart og inngå i hyttas totale bruksareal. Takstmann har allikavel i tilstandsrapport målt areal til et BRA på 36 kvm.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Kjeller er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis boder og teknisk. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad for godkjenning/tilbakestillelse påhviler kjøper. Trapp til kjeller er ikke byggemeldt. Klargjøring for basseng under platting er ikke omsøkt.

Frittstående bod:
1. Etasje: BRA 12 kvm, S-ROM 12 kvm.

Båthus:
1. Etasje: BRA 27 kvm, S-ROM 27 kvm.

Byggeår og byggemåte

2022 ifølge Kragerø kommune.

Oppvarming

Fritidsboligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme med varmeslynger i gulv og rørsentral i kjeller. Det ligger vannslynger i begge etasjer og uthus, men vannslynger i anneks er ikke tilkoblet. Stuen har peis med innsats. Dobbeltmantlet bereder for forbruksvann og gulvvarme.

Ventilasjonen er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk i kjøkken og bad. Sikringsskap med automatsikringer. Det er lagt radonduk i grunn. Innredet kjeller i fritidsbolig. På tegningene er disse angitt som teknisk rom og bod.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Lys, lekker fritidsbolig fra 2022.
- Nydelig, usjenert beliggenhet.
- Meget stor tomt på 6048 kvm.
- Ferge til øya, sti frem til hytta.
- Brygge, strandlinje og båthus.
- Solrik terrasse utenfor stuen.
- Flott utsikt til fjord og Kragerø.
- Moderne kjøkkeninnredning.
- Godt med integrerte hvitevarer fra Siemens.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Flott peis med innsats i hjørnet.
- God plass til spisebord i stue.
- Store vindusflater gir mye lys.
- To flislagte bad i første etasje.
- Tre soverom i første etasje.
- Fullisolert kjeller med tekniskrom/bad/vaskerom, gang og       boder
- Vannbåren varme i gulv.
- Elektrisk gulvvarme begge bad.
- Philips Hue belysning med app-styring både ute og inne.
- Vifter på alle bad med fukt- og lysstyring.
- Utendørs boblebad fra Quality Spa.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Kevin Hunter Nilsen den 23.11.2022, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Fritidsbolig beliggende på Bærøy i Kragerø skjærgård. Hytta ble påbegynt i 2021 av selger og var på befaringsdagen nær ferdigstilt med få gjenstående arbeider. Dette er en fritidsbolig med en meget høy standard for en fritidsbolig av det som er vanlig. Hytta har høy grad av tekniske løsninger, høy grad av utførelse/kvalitet på overflate og generelt høy standard.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Det anbefales å montere rekkverk på deler av terrassen som er mer enn 0,5 m over terreng

Utvendig trapper: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Det anbefales å montere rekkverk på deler av trappa.

Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Det anbefales rekkverk eller annen sikring på forstøtningsmurer som er høyere enn 0,5 meter.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Overflater vegger og himling: Det er uegnede materialer i våtsone. Løsning fungerer, men strider mot forskrift. Tiltak: Er ikke nødvendig.

Terrengforhold: Gangvei til brygge/strand har ikke rekkverk. Tiltak: Det bør monteres rekkverk

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Hovedsakelig med båt. Det går ferge til Bærøy, men det er ikke vei til eiendommen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Bærøy, den fjerde største øya i den idylliske Kragerø-skjærgården. Øya er preget av vakker natur, deilige badeplasser og et mylder av turstier. De mest brukte turstiene er godt merket, så det er enkelt å ta seg fra sjøen og opp til flotte utsiktspunkter. Den høyeste toppen ligger 68 moh. og byr på en meget spektakulær utsikt.

Øya ligger ca. 1,5 km øst for Kragerø, og fra Gulodden brygge går det hyppige avganger til Kragerø der overfarten tar kun 10 minutter. Herfra går det også flere daglige avganger til Jomfruland. Jomfruland har flere kunstutstillinger, Galleri-Skagerak og trolsk natur, der Tårntjernet, foreviget i Theodor Kittelsens "Nøkken", er viden kjent.

Det er for øvrig kort vei til Skåtøy med kafé, galleri, populær festival og et rikt kulturliv. Øya og skjærgården innbyr til bading, fiske, vannsport, padling og en rekke andre sommeraktiviteter.

På vinterstid har Kragerøområdet mye å by på. Det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum. Spar i Kirkebukta har flere båtplasser, noe som gir mulighet til å gjennomføre handleturen i båt. Ved brygga finner du også Kiwi Kragerø. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal. Her finner du rundt 20 butikker, inkludert dagligvarebutikk, spisesteder, apotek, frisør og Skeidar.

I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge - alle drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Tollboden Hotell og restaurant for en kulinarisk opplevelse på bryggekanten. I tillegg er El Paso, Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat lagd med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Tomt

Areal: 6 048 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er oppmålt og har nedsatt grensebolter, men har ikke tinglyst målebrev.  Tomtens areal her hentet fra matrikkelbrev innhentet fra Kragerø kommune. Matrikkebrev ligger vedlagt prospekt.

Eiendommen har en flott beliggenhet i skjærgården på populære Bærøy med tomt på godt over 6 mål. Tomten ligger usjenert til med nydelig utsikt og gode solforhold. Eiendommen har egen strandlinje, oppgradert båthus på 27 kvm, bryggeplass og herlige bademuligheter. Tomten har ellers grunnfjell, skrånende fjellterreng, støttemur, plenarealer og furutrær.

Fra stuen er det utgang via store heve-/ skyvedører i glass ut til en stor, solrik terrasse med impregnerte terrassebord. Her er det plass til møblering i flere soner og den ultimate plassen å nyte fjordutsikten.

Parkering

Det er adkomst via båt. Det er ferge til øya, med mulighet for å gå til eiendommen via en sti gjennom skogen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 14.06.2022. Ferdigattesten gjelder rive eksisterende fritidsbolig og oppsett av ny erstatningshytte samt nytt vann- og avløpsanlegg tilknyttet offentlig VA-anlegg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Bærøy Sone 6, datert 13.02.1989. Kommunen opplyser at det ikke er noen reguleringsplaner under arbeid. Kommuneplanens arealdel - regulert til LNFR-areal.
Disse reguleringsbestemmelser gjelder for det området som på plankartet er vist med reguleringsgrensen. I området kan det oppføres fritidshus i 1. etasje, med møneretning vist på plan. Uthus og evt. birom skal oppføres i tilknytning til fritidshuset. I området kan eksisterende bebyggelse forandres eller bygges til etter gjeldende forskrifter og vedtekter. Mindre vesentlige unntak fra disse bestemmelser kan, når særlige grunner taler for det tillates av bygningsrådet innenfor rammen av bestemmelsene i bygningsloven og bygningsvedtekter.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Det foreligger ingen heftelser på eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1966/1818-3/31  Grensejustering 28.11.1966 
Gjelder denne registerenheten med flere.
Dette dokumentet har ingen relevans for denne eiendommen. Dette gjelder tomt på Hestøy på fastlandet.

Utleie

Fritidsboligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

17 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 447 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 17 900 000,-)) 463 970,- (Omkostninger totalt) 18 363 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 45 486 pr. år Renovassjon (fritid), feiavgift (fritid), vann- og avløpsavgift. Eiendomskatt kr. 37 800,-

Eiendomsskatt

Det betales kr. 37.800 i eiendomskatt pr. år.

Faste løpende kostnader

Estimert årlig strømforbruk: Ca. 8-10000KW/t. Strømforbruket er avhengig av bruken.
Forsikringsselskap/Polisenummer: Eika Forsikring/6677462; kr: 5.495,-. for året 2022.
Tv/bredbånd: Mobilt bredbånd fra Telia: kr. 599.- pr. mnd. ubegrenset bruk. Det er trukket kabel til Bærøytangen 5 slik at det er felles abonnement for begge eiendommer.
Pris på bredbånd ville kunne variere avhengig hvilken løsning og leverandør man velger og hastighet på bredbåndet.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bærøytangen 4, Gnr. 31 Bnr. 98 i Kragerø kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Hvitevarer montert i kjøkkeninnredning medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0195

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0195. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 17 900 000,-) (Kr.175 000) Totalt kr. (Kr.175 585)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066300