Kragerø

Bærøytangen 4

Prisantydning
14 900 000 kr
Omkostninger
373 500 kr
Totalpris
15 273 500 kr
Byggeår
2022
Internt bruksareal (BRA‑i)
58 ㎡
Bruksareal
133 ㎡
Tomteareal
6 049 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Lekker hytte fra 2022 med høy standard. 133 BRA. Ca. 140m strandlinje, brygge, båthus, 6 mål tomt. Usjenert, solrikt.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje: Stue med åpen kjøkkenløsning, gang, 3 soverom, 2 bad.
U. etasje: Teknisk rom og boder. (arealet i kjeller er opplyst på byggegodkjente tegninger fra kommunen til maks 1,89m. Det er ikke godkjent av kommunen til lovlig bruk som bruksareal. Kjøper må ta risiko om tilbakestillelse i forhold til godkjente tegninger. Arealet i underetasjen er likevel medtatt i oversikt over totalareal på eiendommen iht. nye måleregler.

Uthus med 2 isolerte og innredede rom.

Oppvarming

Fritidsboligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme med varmeslynger i gulv og rørsentral i kjeller. Det ligger vannslynger i begge etasjer og uthus, men vannslynger i uthuset er ikke tilkoblet. Stuen har peis med innsats. Dobbeltmantlet bereder for forbruksvann og gulvvarme.

Ventilasjonen er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk i kjøkken og bad. Sikringsskap med automatsikringer. Det er lagt radonduk i grunn. Innredet kjeller i fritidsbolig. På tegningene er disse angitt som teknisk rom og bod og er dermed ikke godkjent til varig opphold/oppholdsrom.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Adkomst med båt til egen brygge

Beliggenhet

Bærøy er den fjerde største øya i Kragerø kommune, og ligger 1,5 km rett øst for Kragerø sentrum. Herfra kommer du raskt inn til Kragerø sentrum med egen båt, samt med bilferge som går flere ganger om dagen på sommeren. Bærøy hadde tidligere flere fastboende, og hadde bl.a. egen skole. Nå er det stort sett bare fritidsboliger igjen, og øya er blitt et populært ferieparadis for sommergjester. Her finner du flotte turområder og noen av kommunens flotteste sandstrender med bl.a. friområdet Kirkeberget, Paradisbukta og "Grisen", en flott sandstrand med kvartssand vest på Bærøy. Stranden ligger midt mellom fergeleiet og eiendommen, noen få minutters gange.

Øya og skjærgården innbyr til bading, fiske, vannsport, padling og en rekke andre sommeraktiviteter. I Kragerø finner du et yrende folkeliv om sommeren. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges flotteste golfbaner, ved Kragerø Resort.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 14.06.2022. Ferdigattesten gjelder rive eksisterende fritidsbolig og oppsett av ny erstatningshytte samt nytt vann- og avløpsanlegg tilknyttet offentlig VA-anlegg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Hytta har kvernpumpe sammen med Bærøytangen 5, og pumpekum er plassert foran nr. 4. Stoppekran er i kjelleren i nr. 5, samt egen stoppekran i bakken foran nr. 4. Strøm til kvernpumpe tas fra Bærøytangen 5.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Bærøy Sone 6, datert 13.02.1989. Kommunen opplyser at det ikke er noen reguleringsplaner under arbeid.

Disse reguleringsbestemmelser gjelder for det området som på plankartet er vist med reguleringsgrensen. I området kan det oppføres fritidshus i 1. etasje, med møneretning vist på plan. Uthus og evt. birom skal oppføres i tilknytning til fritidshuset. I området kan eksisterende bebyggelse forandres eller bygges til etter gjeldende forskrifter og vedtekter. Mindre vesentlige unntak fra disse bestemmelser kan, når særlige grunner taler for det tillates av bygningsrådet innenfor rammen av bestemmelsene i bygningsloven og bygningsvedtekter.

Adgang for utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Kun grunndata

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 372 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 373 500,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør for 2024 kr.43 400,04

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Eiendommen er bebygd med en lekker fritidsbolig samt frittstående uthus/bod og båthus.

Standard

Kort fortalt:
• Mange sengeplasser,
• Plassbygde køyesenger
• 3 bad,
• Klargjort til badstue*,
• Klargjort til utendørs svømmebasseng*,
• Utendørs boblebad fra Quality Spas,
• 6050m2 selveiet tomt,
• Ca. 180 meter strandlinje,
• Båthus på 27m2 med ny kledning, båndtekket tak i kobber, samt takrenner og nedløp i kobber,
• Bryggeanlegg,
• Strand,
• Sol hele dagen(til kl. 22.15 ved St.Hans),
• Meget privat og usjenert, 3-4 min. med båt til Kragerø,
• Vannbåren gulvvarme,
• Kameraovervåkning med app-styring,
• Sotede glassdører med sikkerhetsglass,
• Kobberbeslag på alle tak, vannbrett og vinduer,
• Overlys/takvinduer i 2 bad, samt på kjøkken,
• Integrert kaffemaskin fra Siemens,
• Siemens StudioLine benkeventilator,
• Helintegrert fryser fra Siemens under kjøkkenbenk
• Helintegrert kjøleskap fra Siemens
• Skiferpeis, skiferpipe og skiferfasader,
• Jøtul peisinnsats
• Marmor benkeplate på kjøkken
• Philips Hue belysning ute og inne, med app-styring
• Yale Doorman kodelås med app-styring
• Hellimt fiskebensparkett i alle rom, også i kjeller og uthus


Denne lekre fritidsboligen er oppført med gjennomgående høy kvalitet og påkostede løsninger både innvendig og utvendig. Av innvendige detaljer kan man nevne hellimt fiskebeinsparkett av eik, innfelte eikespiler i himlingen med sømløs overgang til slett gipstak, og flere overlysvinduer som gir en herlig atmosfære. Hytta er også full av tekniske detaljer som vannbåren gulvvarme, appstyrt belysning fra Philips Hue både innvendig og utvendig, kodelås og overvåkning med appstyring med mer. Utvendig er det også vesentlig påkostet med kobberbeslag på alle tak, vannbrett og takrenner, sotede glassdører med sikkerhetsglass for å nevne noe.

Tomten på drøyt 6 mål og nærmere 180 meter strandlinje gir tilnærmet ubegrensede muligheter, med usjenerte uteplasser rundt hele hytta utstyrt med grøntarealer, terrasser, lekker boblebad fra Quality Spas, badestrand og bryggeanlegg med adkomst kledd med flott skifer. Det hele toppes med flott utsikt mot sjøen og Kragerø sentrum, og sol fra morgen til kveld.

Entré
Fritidsboligen har et godt skjermet inngangsparti som ligger mellom uthuset og selve hytta. Her er det inngang til det ene soverommet, det ene rommet i uthuset og gangen i fritidsboligen. Gangen har dør med glassfelt, parkettgulv, lyse vegger og pen belysning i himling. Fritidsboligen har også et eget inngangsparti til kjeller med tretrapp og utebelysning.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen med moderne innredning og god plass til spisebord. Innredningen gir et pent inntrykk med mørke, glatte fronter, benkebelysning, lys benkeplate i marmor fra Silestone og oppvaskkum. Kjøkkenet har også rikelig med integrerte hvitevarer fra Siemens av høy kvalitet, inkludert platetopp med integrert avtrekk, stekeovn, integrert kaffemaskin, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin. På kjøkkenet har man også et overlysvindu som en lekker detalj.

Stue
Den vakre stuen har hellimt fiskebensparkett på gulv, hvite veggflater, downlights og peis i hjørnet av rommet. Deler av himlingen har spaltepanel av eik som gir rommet en varm atmosfære. Store vindusflater fra gulv og nesten opp til himling gir flott lysforhold og lar den nydelige utsikten bli en del av rommet. Skyvedører i glass åpner opp til stor, solrik terrasse. Det er også innfelt peisinnsats fra Jøtul med lekre skiferdetaljer. De samme skiferdetaljene finner man også igjen utvendig på deler av fasaden og en lekker skiferkledd pipe.

Bad/wc
Fra gangen er det adkomst til et flislagt bad med vannbåren gulvvarme, mekanisk avtrekk, sluklist langs vegg og naturlig lys via et takvindu. Badet har innredning med servant, underskap og speil. I tillegg er badet innredet med veggmontert toalett og dusjnisje med opplegg for forheng.

Bad/wc 2
I tilknytning til hovedsoverommet ligger et delikat bad med flislagte overflater, downlights, vannbåren gulvvarme og mekanisk avtrekk. Himling har spaltepanel og et takvindu som gir behagelig overlys. Innredningen er hvit med glatte skuffefronter, heldekkende servant og speil med integrert belysning. Badet har ellers veggmontert toalett og dusjgarnityr montert på vegg. Rommet forventes ferdigstilt med glassdør mot soverom.

Bad/wc/vaskerom
I kjelleretasjen er det etablert et bad/vaskerom kombinert som teknisk rom i en av bodene. Her er det også mulighet for å etablere badstue. Badet har flislagt gulv, samt vegger av trépanel og baderomsplater. Rommet forventes ferdigstilt med veggmontert toalett, servant, dusj, samt opplegg for vaskemaskin. Badet har mekanisk avtrekk. Rommet er ikke godkjent som bruk til bad, men kun teknisk rom.

Soverom og garderobe
Fritidsboligen har tre pene soverommene i første etasje. I tillegg er det to boder i uthuset som er både isolert og innredet. Hovedsoverommet gir et flott inntrykk med lyse overflater, spotbelysning i himling, vannbåren gulvvarme og bad i suiteløsning. Rommet har også direkte utgang til terrasse med nydelig utsikt. Det er praktiske plassbygde køyesenger i 2 av soverommene. Det er i tillegg to innredede boder i kjelleretasjen.

På eiendommen er det også et båthus på ca 27kvm, perfekt for oppbevaring av mindre båter, utstyr, vannleker etc. Båthuset er oppført på 50-tallet, men ble i 2021 oppgradert med båndtekket tak i kobber og både takrenner og nedløp er også i kobber samt ny kledning.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Øvrig hvitevarer/løsøre medfølger kun etter konkret avtale med selger.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Kun grunndata

Info kommunale avgifter

Renovasjon (fritid), feieavgift (fritid), vann- og avløpsavgift, eiendomsskatt

Byggemåte

Utvendig:
Taket er tekket med shingel, og har underliggende bordtak av heltré bord. Parapett beslag, øvrige beslag og nedløp av kobber. Veggkonstruksjon av bindingsverk av tré med liggende bordkledning.
Frittbærende takstoler med lastoverføring på yttervegger. Flat takkonstruksjon med fall for avrenning av vann til nedløp. Malte vinduer av tré med innsatt isolérglass. Ytterdører med innsatt glass.
Heve/Skyvedører med innsatt glass. Terrasse av impregnert trelast. Trapper av tré til kjelleretasje.

Innvendig:
Spaltepanel av eik og malte plater i himling. Malte plater på vegger. Fiskebensparkett/parkett på gulv. Etasjeskille av betong, dekke mot grunn av betong. Det er lagt radonduk i grunn. Pipe av element/mur tilkoplet peisinnsats i stue. Feieluke er tilgjengelig fra utsiden Kjellerareal mot tilbakefyllt grunn. Det er ikke registrert fukt. Dører av finér.

Våtrom:
Bad 1: Bad med dusj og klosett, overflater av flis på gulv og vegg. Fliser på vegg. Himling med spaltepanel og takvindu/overlys. Gulv av flis med oppkant til terskel og fall til sluk. Sluklist langs vegg, underliggende membran med mansjett og smørememebran. Dusjnisje med gardin, håndvask med underskap og speil, veggmontert klosett. Mekanisk vifte med utkast til vegg. Hulltaking er ikke utført da det ikke er mulighet
for relevant adkomst.

Bad 2:
Bad med dusj og klosett, overflater av flis på gulv og vegg. På befaringsdagen var rommet ikke ferdigstilt, rommet forventes ferdigstilt med glassvegg/dør mot soverom. Fliser på vegg, delevegg og dør mot soverom av glass. Himling med spaltepanel og takvindu/overlys. Overflater på gulv av flis med varmekabler. Sluk av plast. Membran av smøremembran med mansjett i sluk. Veggmontert klosett, håndvask med underskap og speil, dusjnisje. Mekanisk avtrekk, friskluft via spalte i dør. Hulltaking er ikke foretatt, da det ikke var mulig pga. tilliggende konstruksjoner.

Bad/vaskerom/teknisk rom:
Baderom, kombinert teknisk rom, bad/vaskerom med mulighet for å etablere badstue. Vegger av trépanel og baderomsplater. Himling av malte plater. På befaringsdagen var det noen gjenstående
arbeider. Flislagt gulv. Sluk av plast. Membran av smøremembran. Rommet forventes ferdigstilt med veggmontert klosett, håndvask, dusj med opplegg for vaskemaskin. Ventilasjon med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad, friskluft via ventiler i vegg. På befaringsdagen var overflatene under konstruksjon, bakenforliggende konstruksjon ble inspisert.

Kjøkken:
Kjøkkenet har glatte fronter, benkeplate av laminat. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer: Koketopp, komfyr, kjøleskap, frys, kaffemaskin og oppvaskmaskin. Avtrekk i koketopp.

Tekniske installasjoner:
Vannrør av plast. Rørskap er tilgjengelig i teknisk rom. Avløpsrør av plast. Naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegger og luftespalter i dører. Bereder/dobbelmantlet bereder for forbruksvann og gulvvarme
Vannbåren gulvvarme med varmeslynger i gulv og rørsentral i kjeller. Undersøkelse av elektrisk anlegg.

Tomteforhold:
Grunn av synlig grunnfjell og spredte løsmasser. Drensgrøfft oppgyllt med lette masser (glassopor). Grunnmur av plasstøpt betong. Støttemur av oppfylte gabioner.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Eier har benyttet seg av 4G/5G til nett.
Produktnummer: 4D64B675-C8B5-4BE3-84CD-8B395419D704