Osebakken - Hel tomannsbolig i attraktivt og sentralt område. To innflyttingsklare leiligheter, oppusset i senere år. Utvendig oppgradering må påregnes.

Mellomgata 7
Prisantydning: 2 390 000,-
Bra: 166 m2
Visning: 22/03 1630-1730SE BILDEGALLERI DEL PÅ FACEBOOK Bestill prospekt

Beliggenhet

Boligen har en solrik og attraktiv beliggenhet, sentralt og bomfritt, på Osebakken i Porsgrunn. Det er gangavstand til Porsgrunn sentrum og hyggelige Osebrostrøket med kafeer, puber, gallerier samt kulturhuset Ælvespeiliet. Byens sentrale forretningsgate samt elvepromenaden går helt ned til kjøpesenteret Down Town. Fra eiendommen er det kort avstand til bl.a. Borge skole, barnehager, idrettsanlegg samt høyskoler. Hovengasenteret er en kort gåtur unna og har bl.a. matforretning, bakeri, apotek, bokhandel, blomsterbutikk, legekontor, frisør, post i butikk, sko og klesbutikk.

Adkomst

Fra Porsgrunn: Kjør Hovenggata mot Skien og ta til venstre ned Vidarsgate. Deretter tar du andre til venstre inn Mellomgata. Boligen ligger som fjerde høyre hånd og er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren. Det vil være skiltet ved fellesvisning.

Byggeår

1902 i følge Porsgrunn kommune.

Bygninger og byggemåte

Tomannsbolig fra tidlig 1900 tallet med grunnmur i gråstein. Vegger i reisverksplank. Etasjeskiller i trebjelkelag. Tilbygg fra 50-tallet med grunnmur i betong og etasjeskiller over kjeller i betong. Etasjeskiller mellom 1.etasje og 2.etasje i trebjelkelag. Vegger antatt i bindingsverk. Bygningen er utvendig kledd med eldre stående og noe liggende panel, malt sommeren 2017. Taket er tekket med eldre flat sementtakstein. 2 beslåtte piper. Nytt el-inntak og nye sikringsskap med automatsikringer i 2010. 2.etasje ble pusset opp i 2012, og 1.etasje i 2017.

Boligen er gammel, og det er generelt behov for oppgraderinger. Utvendig panel er stedvis dårlig, og takstein har oppnådd en betydlig alder. De fleste vinduene er av eldre dato, og enkelte vinduer mangler varevinduer. Det er fukt og høye fuktverdier i kjellerhimling i eldre del.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 154 kvm
Bruksareal: 166 kvm
Bruttoareal: 178 kvm

P-rom inneholder: 1. etasje: Entré/trapperom, kjøkken, 2 stuer, 2 soverom og bad.
2. etasje: Gang, trapperom, kjøkken, 2 stuer, 2 soverom og bad.
Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Innhold

1. etasje: Vindfang, kjøkken, 2 stuer, 2 soverom og bad.
2. etasje: Gang, trapperom, kjøkken, stue, 2 soverom og bad. Kjeller: Vaskerom, 2 boder og kjellerrom.

Standard

Tomannsboligen er vedlikeholdt og oppgradert de seneste årene, og holder en gjennomgående god utleiestandard i begge etasjer. Leilighetene fremstår som lyse og romslige, med flere originale særpreg som kjennetegner denne byggeperioden som bl.a. flott belistning, originale dører og god takhøyde. Leilighetene er attraktive utleieobjekter og genererer gode leieinntekter.

Leiligheten i 1.etasje ble pusset opp i 2017, og de fleste overflatene ble fornyet. De gamle tregulvene i stuene og på det ene soveommet ble slipt og lakkert, tregulvet i felles entré ble malt. Alle vegger, himlinger og listverk ble malt. Badet og tilstøtend soverom fikk nytt vinylbelegg på gulv. Badet ble pusset opp med nye våtromsplater på veggene, og nytt toalett, nytt dusjkabinett og ny servant og servantskap.

Leiligheten i 2.etasje ble oppgradert i 2012, og de fleste overflatene ble fornyet. Det ble lagt laminatparkett på alle gulv unntatt bad. Alle vegger, himlinger og listverk ble malt, og det ble satt inn ny kjøkkeninnredning fra HTH. Badet ble pusset opp med nye våtromsplater på veggene, nytt dusjkabinett og ny servant og servantskap.

Fra felles vindfang er det inngang til leiligheten i 1.etasje som består av kjøkken, to store og sjarmerende stuer, baderom og 2 soverom.

Leiligheten i 2.etasje er lys og hyggelig med oppgradert kjøkken og bad. Koselige stuer og 2 soverom. Flott utsikt fra stuen. Det er muligheter for å etablere veranda utenfor stuen.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på gårdsplass.

Oppvarming

Eldre vedovn i stue i 1.etasje og eldre vedkamin i sue i 2. etasje. For øvrig elektrisk oppvarming med termostatstyrte panelovner. Stråleovner på badene. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tomt

Areal: 492 kvm, Eierform: Eiet tomt
Plan, lettstelt eiendomstomt opparbeidet med plen og gruset gårdsplass. Tomten er beplanetet med diverse prydbusker og frukttrær.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for rv 36 hovenggata, ligata, bygrensa med tilliggende for ny rv 36 Hovenggata, Ligata, bygrensa med tilliggende arealer, datert 15.02.1991.

Det er igangsatt reguleringsplan i umiddelbar nærhet- Plannr. og navn Fv32 - Hammerkrysset Hovenga og Plannr. og navn: 258 Gangbro Vidarsgate.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Kulturminnevernsplan. Det gjøres videre oppmerksom på at eiendommen er en del av kommunens kulturminnevernplan. Planen har som hensikt å gi tydelige rammer for bevaring av kulturmiljøer, kulturlandskap og verneverdige bygg i Skien gjennom virkemidler i plan- og bygningsloven. Eiendommen er registrert som et C-objekt . Kontakt megler for mer informasjon.

Boligsalgsrapport

Tilstandsrapport fra Jørn T. Hansen datert 12.03.2018 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning.

Les mer

Nøkkelinformasjon

Fakta om eiendommen
Adresse
Mellomgata 7
Postnr og sted
3912 Porsgrunn
Byggeår
1902
Eieform
Eier (Selveier)
Boligtype
Tomannsbolig
 
Prisantydning
2 390 000,-
 
Ligningsverdi
448 254,-
Kommunale avg.
16 424,-
 
Eierskifteforsikring
Ja
Energimerking
G
Arealbeskrivelse

Primærrom
154 m2
Bruksareal
166 m2
Bruttoareal
178 m2
Tomt
492 m2
Soverom
4

Nabolaget

Boligen har en solrik og attraktiv beliggenhet, sentralt og bomfritt, på Osebakken i Porsgrunn. Det er gangavstand til Porsgrunn sentrum og hyggelige Osebrostrøket med kafeer, puber, gallerier samt kulturhuset Ælvespeiliet. Byens sentrale forretningsgate samt elvepromenaden går helt ned til kjøpesenteret Down Town. Fra eiendommen er det kort avstand til bl.a. Borge skole, barnehager, idrettsanlegg samt høyskoler. Hovengasenteret er en kort gåtur unna og har bl.a. matforretning, bakeri, apotek, bokhandel, blomsterbutikk, legekontor, frisør, post i butikk, sko og klesbutikk.

37%

er gift

30%

er barnefamilier

25%

har høyskole-utdanning

82%

eier sin egen bolig

Kontakt megler

Beathe Gundersen

Eiendomsmegler
Tlf: 952 27 776
bg@sormegleren.no
Cappelensgate 10Har du spørsmål til megler angåede denne
eller egen bolig?

Selge bolig?

Avtal verdivurdering


Sørmegleren er landsdelens ledende eiendomsmegler med 16 avdelinger i Agder-fylkene og Telemark.
Velg avdeling, eller søk etter en av våre dyktige meglere i feltet under