Johan Elieson solgte nest flest boliger i Sørmegleren i 2022. I den anledning har salgssjef Tone Solheim Grøsle i Sørmegleren fisket etter gode tips fra den fremadstormende eiendomsmegleren.

Tone: La meg først gratulere deg med året som har gått! Hva tror du er forklaringen på at så mange velger deg når de skal selge boligen sin?

Johan: La meg først si at det å selge en bolig er ikke noe megler gjør alene, men er et samarbeid mellom megler og selger. Tilliten mellom partene gjennom salgsprosessen er det som til slutt fører til et godt resultat. Jeg fokuserer mye på å følge opp både selger og interessenter på best mulig måte, og det tror jeg kundene mine setter pris på.
Selvfølgelig hjelper det også å ha Sørmeglerens solide markedsapparat i ryggen. Alle kjenner til Sørmegleren, og det er alltid et stort pluss.

Tone: Er det en tid på året som egner seg best til å legge boligen ut for salg?

Johan: Svaret på det er både ja og nei. Det selges selvsagt boliger til gode priser hele året, men eneboliger med hyggelige uteområder kan med fordel selges fra perioden etter påsken til høstferien. Når det gjelder leiligheter, er markedet jevnt bra året rundt. Men mindre leiligheter som er populære blant førstegangskjøpere og studenter, egner seg ypperlig å legge ut for salg på vårparten samt i juli/august når studentene inntar byen.
Et generelt råd er at dersom boligen legges ut for salg i vinterhalvåret, så er det lurt å starte salgsprosessen tidlig. Da får fotografen tatt bilder om sommeren, spesielt av uteområder. På den måten får man presentert to årstider i salgsmateriellet, og det er alltid en fordel.

Eiendomsmegler Johan Elieson sammen med Tone Solheim Grøsle, salgssjef i Sørmegleren.

Tone: Mange er også opptatt av om det lønner seg å pusse opp boligen før salg – hva sier du til det?

Johan: Det er alltid smart å fullføre uferdige småprosjekter og male slitte overflater ute og inne. Større oppussingsprosjekter av kjøkken og bad vil normalt ikke lønne seg, fordi det er små sjanser for at man får tilbake investeringen. Men et strøk maling eller en ny tapet vil alltid være et pluss.

Tone: Et annet sentralt spørsmål er dette: Hva lønner seg – kjøpe ny bolig før man selger, eller selge først?

Johan: Dette avhenger av selgers situasjon og objekt. Eier man bolig i et område hvor boligene normalt omsettes raskt, hadde jeg ikke vært nervøs for å kjøpe nytt før salg. Eier man derimot bolig i et område hvor salgene normalt tar lengre tid, ville jeg testet markedet og solgt boligen min før jeg kjøpte nytt. Men dersom drømmeboligen dukker opp, ville jeg forsøkt å få kjøpt den med lengst mulig overtakelse. På den måten har man god tid til å få solgt sin egen bolig.

Tone: Dersom du skulle solgt din egen bolig – hva ville du vært mest opptatt av?

Johan: Jeg ville lagt til rette for at man gikk ut med en prisantydning som megler har tro på vil resultere i godt med besøk på visning, samtidig som jeg hadde vært fornøyd om vi hadde klart å oppnå denne prisen. Alt over prisantydning skulle i så tilfelle vært en bonus. Det å prise boligen til en makspris i markedet, er som regel ikke den taktikken som sørger for best salgspris til slutt.

Tone: Hva er det beste rådet du gir til dine kunder? 

Johan: Tålmodighet er et nøkkelord her. Et boligsalg kan gå veldig fort, men det kan også strekke ut i tid. Det er derfor viktig å ha is i magen og holde seg til markedsplanen som er valgt, samt lytte til råd fra megler.

Skrevet av

Tone Solheim Grøsle

Ta kontakt

Fant du det du lette etter?