Trond Moi er kjent for å skape magi på kjøkkenet, og hjemme i hagen har han vist den samme omtanken og engasjementet. Etter 13 år med renovering og hagestell har Moi forvandlet en skråning av ugress til en frodig oase i Kristiansand. Nå, når begge barna har flyttet ut, har Trond og kona Elisabeth bestemt seg for å selge. Med hjelp fra Ina Andersen fra Sørmegleren, har de lagt sitt nydelige hjem ut på markedet.

Fra barndomsminner med en bestefar som var gartner til inspirasjonen han fant blant urtehager og frukttrær i Frankrike, har Moi skapt et hageparadis som ikke bare er vakkert, men også et sted med mange gode minner.

«Hageentusiasmen startet allerede smått fra jeg var liten, med bestefar som var gartner,» deler Moi. «Det var allikevel først når jeg jobbet på restaurant i Frankrike at hagedrømmen ble virkelig sterk. Der hadde de flotte urtehager og espaljerte frukttrær. Jeg har hentet mye inspirasjon derfra.»

Eksotiske planter og lokale vekster

Et av høydepunktene i Mois hage er kjøkkenhagen, som tidligere var en skråning av ugress. «Jeg har brukt tusenvis av timer i hagen med luking og vanning, men det har også vært mye tid til kos,» reflekterer Moi. «Mange gode minner med leking med barna og med gode venner i hagestuen.»

I hjertet av Mois hage finner man alt fra espaljerte epletrær, drueranker og fikentrær. «Langs trappen ned til drivhuset finner du også litt lokale vekster, blant annet ‘Lundsoregano’,» forklarer Moi. «Denne vokser vilt flere steder i området.»

Når vi går stien ned langs kjøkkenhagen, forteller Trond ivrig om alle vekstene som er der, og det er tydelig at her er det mange gode minner. Spesielt vakre er de espaljerte epletrærne som snor seg om stien som et blomstrende rekkverk.

Det første treet Moi plantet, «Filippa», betyr ekstra mye for han. «Det er et epletre av den gamle sorten ‘Filippa’,» deler Moi.
«Min bestemor hadde et slikt tre ved inngangen når jeg var liten. Det brukte litt tid på å komme i gang, men nå vokser det utover og har blitt så flott. Jeg holder på å forme det til å bli en paraply.»

Fra hus til leilighet på Tangen Torv

Trond Mois gode venn og inspirasjonskilde, gartner Morten Bragdø», har vært en viktig støttespiller, og har kommet med mange tips på veien. «Ved inngangspartiet vårt står et stort Magnoliatre vi fikk i innflytningsgave av Morten,» forteller Moi. «Han sa at det skulle bruke 10 år på å blomstre. Jeg må be de nye eierne ringe meg når det blomstrer, for siden det ikke står i full sol har det ikke blomstret enda.»

«Det er jo litt vemodig å flytte fra denne plassen. Spesielt på dager som i dag, hvor alt står i full blomst og sola skinner. Jeg håper de nye kjøperne også er litt hageengasjerte, og tar vare på eiendommen,» forteller kona til Trond.

Selv om det er med litt vemod at de selger, ser de frem til å flytte inn i ny leilighet på Tangen Torv og muligheten til å skape et nytt hjørne av grønt. «Den nye leiligheten kommer også til å ha en ganske stor veranda, så jeg har allerede planlagt et stort hjørnebed. Også blir det nok mange potter,» avslører Moi.

Setter pris på godt samarbeid

Trond valgte Ina Andersen som sin megler etter anbefaling fra en god venn. «Han mente Ina ville være en god match, og det er jeg enig i,» sier Moi. «Ina er veldig nedpå, og hun er grundig i arbeidet. Hun har god oversikt over det som beveger seg i markedet og kommer med gode råd på veien.»

Eiendomsmegler Ina Andersen deler entusiasmen for hjemmet. «Det er jo ekstra gøy med hus som dette, som har så utrolig mye å by på,» sier Andersen. «Fantastisk hage med stor hagestue, vinkjeller, flotte detaljer og generelt sett er det tatt godt gjennomtenkte valg i oppussingen.» Hun ser frem til å vise frem eiendommen til potensielle kjøpere.

Se hele salgsoppgaven her
Skrevet av

Benedicte Glenne

Ta kontakt