Boligmarkedet i Norge viser fortsatt imponerende styrke, med en vedvarende oppgang i mai som fremhever et robust og dynamisk marked. Ifølge den nyeste Boligprisstatistikken fra Eiendom Norge har boligprisene økt med 0,9 prosent nominelt, og med 0,6 prosent korrigert for sesongvariasjoner.

Så langt i år har vi sett en betydelig økning i boligprisene, med en samlet oppgang på 8,2 prosent.

«Vi ser en vedvarende prisøkning i boligmarkedet, noe som reflekterer optimisme i markedet,» sier Øyvind Aasen, administrerende direktør hos Sørmegleren og styremedlem i Eiendom Norge.

Den økte etterspørselen kan delvis tilskrives positive økonomiske faktorer, som høyere kjøpekraft etter lønnsoppgjørene, i tillegg til redusert ferdigstillelse av nye boliger. Samlet bidrar dette til å drive prisene oppover.

Sterk vår i boligmarkedet

«Etterspørselen overgår tilbudet, noe som legger til rette for fortsatt vekst i boligprisene,» sier Aasen.

Aktiviteten i markedet har vært høy, med 10 900 solgte boliger i mai, en økning på 5,1 prosent fra samme periode i fjor.
«Vi ser en markant økning i både antall solgte og antall boliger lagt ut for salg denne våren, noe som indikerer et sunt og aktivt marked,» kommenterer Aasen.

Den sterkeste sesongkorrigerte prisutviklingen i mai ble observert i Porsgrunn/Skien, med en sesongjustert oppgang på 2 prosent. Sørmegleren ser positivt på utviklingen i sine markedsområder Agder, Vestfold og Telemark, hvor markedet viser god aktivitet.

Det tok i gjennomsnitt 44 dager å selge en bolig i mai, ned fra 54 dager i april.
«Samlet sett gir dette både kjøpere og selgere grunn til å være optimistiske for fremtiden,» konkluderer Aasen.

Ønsker du mer informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no. Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi AS og Finn.no. Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Kilde: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS.
https://eiendomnorge.no/boligprisstatistikk/

Skrevet av

Benedicte Glenne

Ta kontakt

Fant du det du lette etter?