5 tips til deg som skal kjøpe bolig

Du skal kanskje gjøre livets største økonomiske investering i jungelen av boliger og velmenende råd fra familie og kjente. Husk at også eiendomsmegler er der for deg. Her er 5 enkle tips til deg som skal kjøpe bolig. 

1. Spør eiendomsmegler!

Å kjøpe bolig er en formidabel investering for de aller fleste. Derfor er ingen spørsmål dumme! Spør selger, spør eiendomsmegler og spør takstmann om alt du lurer på.

2. Sjekk tilstandsrapporten

Det kan være vanskelig å klage på feil eller mangler senere, spesielt hvis de kunne vært oppdaget ved en nøyere gjennomgang av boligsalgsrapporten. Les også selgers egenerklæring om feil og mangler som han/hun vet finnes i boligen.

Les også: De viktigste sidene i salgsoppgaven

3. Sett deg på interessentliste

Å gi eiendomsmegler disse opplysningene trenger ikke å bety at du er klar for å by på huset. Ditt navn og telefonnummer hjelper oss å holde deg skikkelig orientert dersom det skjer en utvikling i prosessen, som at det kommer inn bud og lignende.

4. Vær litt tilbakeholden

Du skal stille spørsmål og være på aktiv, men ikke gi selger inntrykk av at du er interessert for enhver pris. Snakk med eiendomsmegler dersom du er i tvil om noe som helst.

5. Følg hjertet, men ikke glem hodet!

Det er lett å bli følelsesmessig engasjert når man først har ”forelsket seg” i en bolig. Men hold hodet kaldt – et boligkjøp kan få konsekvenser for livet ditt i mange år fremover.

Fra boligstoff og nyheter!