Rønningen

Rådyrvegen 24B, 3925 Porsgrunn

Prisantydning kr 2 590 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 89 831,-
Omkostninger:  kr 7 860,-
Totalpris:  kr 2 687 691,-
Felleskostnader:  kr 3 150,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 461 157,- Sekundær: kr 1 660 165,-

Visning

25. oktober, kl. 17:00–18:00

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Pent rekkehus over 3 plan. Egen hagedel og garasjeplass.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Rekkehus

Byggeår:  1959

Soverom:  3

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  84 m²

Bruksareal:  92 m²

Bruttoareal:  99 m²

Tomtareal:  1313 m²

Boligen ligger i et barnevennlig, attraktivt og godt etablert boligområde på Rønningen i Porsgrunn. Med kort og trygg skolevei til Grønli skole og flere barnehager i området er boligen godt egnet for en familie som ønsker å bo sentralt til i et område med begrenset trafikk. Dagligvarehandelen kan gjøres på populære Meny Flåtten, og det er også kort vei til sentrum med Down Town og forretningene i sentrumsgatene rundt. Vindfang, stue, kjøkken, trapperom, 3 soverom, bad, vaskerom og bod.

 • Innhold

  1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken og trapperom. 2. etasje: Gang, 3 soverom og bad. Kjeller: Trapperom, vaskerom og bod. Veranda på 23 kvm og garasjeplass.

  Standard

  1. etasje: Praktisk vindfang med gode oppbevaringsmuligheter for yttertøy og sko. Innredet med skyvedørsgarderobe. Malte overflater på vegger og i himling. Lys og trivelig stue med plass til sofagruppe og spisegruppe. Stuen fremstår enkel å møblere, og er innredet med peisovn som varmer godt på kalde kvelder. Det er utgang til veranda og hagedel. Malte overflater på vegger og i himling. Kjøkkenet ligger i en åpen løsning mot stuen. Innredning fra IKEA med hvite slette fronter. Integrert komfyr, oppvaskamaskin og kjøl-/fryseskap. Malte overflater på vegger og i himling. 2 etasje: Det er 3 soverom i boligen. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Malte overflater på vegger og i himling. Pent baderom innredet med vask over innredning, veggmontert toalett og dusjkabinett. Flis på gulv og vegger, malte plater i himling. Kjeller: Vaskerommet er innredet med utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Malt betonggulv på gulvvarme, malt betongvegger og panel i himling.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 84 kvm. Bruksareal: 92 kvm. Bruttoareal: 99 kvm. P-rom inneholder: 1. etasje: Vindfang, stue og kjøkken. 2. etasje: Gang, 3 soverom og bad. Kjeller: Trapperom. Arealer og rombenevnelser er hentet fra våtromsrapporten. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

  Byggeår og byggemåte

  1959 i følge Porsgrunn kommune. Vedlagt følger konklusjon fra takstmanns rapport: Boligen ligger i et etablert boligområde, med kort vei til skole, barnehage og rettetning. Boligen er bra vedlikeholdt, ansees for lett å omsette. Det er ikke gjort bemerkninger som må utbedres, foruten oppgraderinger pga. normal bruksslitasje og påpekte avvik på våtrom. Vi viser videre til våtromsrapporten som ligger vedlagt i denne salgsoppgave og som bør leses i sin helhet.

  Oppvarming

  Vedovn, for øvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Tilstandsrapport

  Våtromsrapport fra Terje Sandersen datert 29.08.2021 er vedlagt denne salgsoppgaven og bør leses i sin helhet før budgivning. Våtromsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Fra Porsgrunn sentrum: kjør vestover ut av byen mot Herøya. På Øyekast tar du til venstre inn Rådyrvegen, og fortsetter langs denne i ca. 500 meter. Boligen ligger da på venstre hånd. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Beliggenhet

  Boligen ligger i et barnevennlig, attraktivt og godt etablert boligområde på Rønningen i Porsgrunn. Med kort og trygg skolevei til Grønli skole og flere barnehager i området er boligen godt egnet for en familie som ønsker å bo sentralt til i et område med begrenset trafikk. Dagligvarehandelen kan gjøres på populære Meny Flåtten, og det er også kort vei til sentrum med Down Town og forretningene i sentrumsgatene rundt.

  Tomt

  Areal: 1 313 kvm, Eierform: Fellestomt

  Parkering

  Parkering i garasje.
 • Ferdigattest

  Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 11.03.1960. Brukstillatelsen gjelder 2 stk. 4-mannsboliger, gjenstående arbeid: Noen småarbeider etter nærmere oppgave fra byggningsvesenet. Forøvrig har ikke bygningsvesenet fått kontrollert byggene som de skal på grunn av manglende varsel fra ansvarshavende, nevnt 1 brev til han av 10/3-60 med kopi til byggherren. Det foreligger ferdigattest datert 01.03.1996. Ferdigattesten gjelder rekkegarasjer. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til byggeområde, tilhører reguleringsplan "Rønninglia, areal A, B, C og D", datert 01.10.1961. Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav og brann-/eksplosjonsfare, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019. Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "RV 36". På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Rettigheter som følger eiendommen:

  Utleie

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

  Konsesjon

  Nei
 • Forkjøpsrett

  1. Andelseier i borettslaget 2. Medlemskap i boligbyggelaget Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er PBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag på kr. 7.325,-. For mer informasjon kontakt megler.

  Husdyrhold

  Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

  Regnskap og vedtekter

  Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven. Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forretningsfører

  Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag
 • Prisantydning og omkostninger

  2 590 000,- (Prisantydning) 89 831,- (Andel av fellesgjeld) 2 679 831,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 860,- (Omkostninger totalt) 2 687 691,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 2 590 000,- (Prisantydning) 89 831,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 679 831,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 860,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 687 691,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Felleskostnader

  Kr. 3 150,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer (slik som plenklipping og snøbrøyting), honorar til styre og forretningsfører, samt kabel-tv og bredbånd. Felleskostnadene har følgende fordeling: Felleskostnader: kr 2 395,- Avdrag lån 1: kr 310,- Renter: kr 153,- Avdrag lån 2: kr 284,- Renter lån 1: kr 8,-

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 89 831

  Lånevilkår fellesgjeld

  Lånenummer: 71478272280, DNB BANK ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 13.08.2021: 2.1% pa. Antall terminer til innfrielse: 4 Saldo per 13.08.2021: kr 60 137 ,- Andel av saldo: kr 3 759,- Første termin: 30.12.2007 Siste termin: 30.06.2022 Lånenummer: 12133958221, DNB BANK ANS Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 13.08.2021 : 2.1% pa. Antall terminer til innfrielse: 81 Saldo per 13.08.2021: kr 1 377 160,- Andel av saldo: kr 86 072,- Første termin: 30.03.2017 Siste termin: 30.09.2041

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 461 157,- for år 2019. Sekundær: Kr. 1 660 165,- for år 2019.
 • Adresse med betegnelse

  Rådyrvegen 24B, Andelsnr. 268 Orgnr. 958220634 i Porsgrunn kommune.

  Boligtype

  Rekkehus

  Eierform

  Borettslag
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  82-21-0117

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-21-0117. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,7%, Tilretteleggingshonorar kr 10 900,-, samt Markedspakke kr 13 500,-

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg