Skien sentrum

Kongens gate 3, 3.etg, 3717 Skien

Prisantydning kr 1 290 000,-

Omkostninger:  kr 43 820,-
Totalpris:  kr 1 333 820,-
Felleskostnader:  kr 1 488,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Kommunale avgifter:  kr 8 515,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 300 116,- Sekundær: kr 1 080 417,-

Visning

20. januar, kl. 16:30–17:30

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

En lys og trivelig 1-roms selveierleilighet i hjertet av Skien sentrum. Gåavstand til alt!

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1900

Bolignummer:  H0302

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Fellestomt

Antall rom:  1

Arealbeskrivelse

Primærrom:  43 m²

Bruksareal:  43 m²

Bruttoareal:  48 m²

Tomtareal:  559 m²

Sørmegleren v/ Tina Vinje ønsker deg velkommen til Kongens gate 3.

Leiligheten er beliggende midt i Skien sentrum i 3. etasje, og gir deg adgang til alle hverdagslige fasiliteter i gåavstand. Leiligheten holder en enkel standard, og har mange spennende muligheter ved modernisering. Bygården ble omgjort til leiligheter i de øvrige etasjene i 2007, og består idag av 16 leiligheter. Lave felleskostnader. Her kan du bo enkelt og trygt i Skien sentrum. Inneholder: Gang, stue, kjøkken, sovealkove og bad/vaskerom. Leiligheten disponerer med 1 bod på loftet. Velkommen!

 • Innhold

  Leilighet ligger i 3. etasje og inneholder: Gang, stue, kjøkken, alkove og bad/vaskerom.

  Standard

  Leiligheten fremstår som meget hyggelig og enkel, med lyse overflater og parkett på gulv som strekker seg hele veien foruten bad. I stuen er det store flotte bygårdsvinduer med utsikt til byen. Det er åpen stue- og kjøkkenløsning med innredning i lyse malte fronter. Leiligheten har sovealkove med åpning til stuen. Videre har du et bad med inngang fra gangen. Badet har påstøpt betong med varmekabler i gulv og belegg, samt baderomsplater på vegger. Badet inneholder nyere dusjkabinett, servant i innredning, klosett og opplegg for vaskemaskin. Leiligheten disponerer en bod på loft.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 43 kvm. Bruksareal: 43 kvm. Bruttoareal: 48 kvm. P-rom inneholder: Gang, stue, kjøkken, alkove og bad/vaskerom.

  Byggeår og byggemåte

  Bygningen er bygget i ca. 1900, men er i senere tid renovert og modernisert. Leiligheten er oppgradert rundt 2007-2009. Konklusjon fra vedlagt tilstandsrapport lyder følgende: Selveierleilighet i bygård beliggende i 3. etasje som er oppgradert mellom 2007 og 2009. Tilknyttet sameie. Bygget er oppført i mur og er pusset og malt utvendig på vegger. Etasjeskillet består av trebjekelag med gulvbord som bærende gulv. Leilighetens vinduer har isolerglass. Felles inngang i 1.etg. og betongtrapp opp til fellesgang i 3.etg. Sameiet har normalt ansvar for vedlikehold og oppgradering utvendig samt innvendig fellesareal. Det er bemerkninger i rapporten som normalt sameiet har ansvar for. Boligens hovedbygningselementer er fra byggeåret. Bygningen er oppført etter den skikk som var vanlig på oppføringspunktet. Det vil normalt alltid kunne registreres normale symptomer på avvik fra normal standard. Det meste som følge av normal slitasje og elde på bygningselementene.

  Påkostning og modernisering

  Oppgraderinger utført av nåværende eier: - Vegger i leiligheten er malt opp, sist i 2019. - Nytt dusjkabinett og klosett er montert. Leiligheten ble oppgradert i perioden 2007-2009 av forrige eier.

  Oppvarming

  Leiligheten varmes opp av elektrisitet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Svein Arne Vierdal datert 16.12.2020 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Det er inngang fra Kongensgate. Leiligheten er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Beliggenhet

  Ønsker du å bo midt i byen med gåavstand til alt Skien har å by på? Da ønsker vi deg velkommen til Kongens gate 3! Leiligheten har en meget attraktiv og sentral beliggenhet, i hyggelig og renovert bygård i Skien sentrum. Her bor man med alle sentrumsfasiliteter rett utenfor døren samt kort vei til Arkaden, Ibsenhuset, kino, Bakkestranda, Brekkeparken og Skien busstorg.

  Tomt

  559 kvm. Eierform: Fellestomt for sameiet

  Parkering

  Ingen parkering tilhørende leiligheten.
 • Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på bruksendring av 16 stk. leiligheter datert 04.12.2007. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Reguleringsplan

  Kulturminnevernsplan. Det gjøres videre oppmerksom på at eiendommen er en del av kommunenes kulturminnevernplan. Planen har som hensikt å gi tydelige rammer for bevaring av kulturmiljøer, kulturlandskap og verneverdige bygg i Skien kommune, gjennom virkemidler i plan- og bygningsloven. Eiendommen er registrert som et enkeltminne, kulturmiljø, sikringssensor og SEFRAK-objekt. Kontakt megler for mer informasjon. Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål - nåværende, bevaring kulturmiljø, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016. Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål - nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan for Skien sentrum datert 16.06.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Innvendig er det nyere vannrør med rør-i-rør-system. Avløpsrør i plast. VV-bereder er på 60 eller 90 liter og er fra 2007-2009. Tanken står i kjøkkenbenk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: 1993/9738-1/101 Best om adkomstrett Tinglyst: 10.08.1993 Overført fra: 3807-300/2274 Med flere bestemmelser 2000/6312-1/101 Best om vann/kloakkledn. Tinglyst: 05.05.2000 Overført fra: 3807-300/2274 Med flere bestemmelser 2009/904554-1/200 Seksjonering Tinglyst: 26.11.2009 Sameiebrøk: 63/2059 Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

  Utleie

  Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter og husordningsregler. Sameiets styre skal orienteres ved utleie.

  Energiattest

  Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

  Odel

  Ingen odel på eiendommen.

  Konsesjon

  Ingen konsesjon på eiendommen.
 • Husdyrhold

  Det er ikke tillatt å holde husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret. Styret kan gi tillatelse til husdyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere.

  Rettigheter og forpliktelser

  Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

  Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Forretningsfører

  Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag
 • Prisantydning og omkostninger

  1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 31 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 260 000,-)) 43 069,50 (Omkostninger totalt) 1 333 069,50 (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 32 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 290 000,-)) -------------------------------------------------------- 43 819,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 333 819,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 8 515,20 pr. år Kommunale avgifter inkluderer gebyr for vann og avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale avgifter fordeles over fire terminer. Skien kommune har fra 01.01.20 åpnet for månedlig betaling av kommunale avgifter.

  Felleskostnader

  Felleskostnader pr. mnd: 1.488,- Fordeling av felleskostnaden er pt. pr. mnd.: Felleskostnader drift: kr. 1 299,- Felleskostnader vask: kr. 189,-

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer, honorar til styre og forretningsfører.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 300 116,- for år 2018. Sekundær: Kr. 1 080 417,- for år 2018.
 • Adresse med betegnelse

  Kongens gate 3, Gnr. 300 Bnr. 2274 Snr. 17 i Skien kommune. Sameiebrøk: 63/2059

  Boligtype

  Leilighet

  Eierform

  Eierseksjon

  Selger

  Bryony Elizabeth Catriona Botten Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 49 11 58.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  81-20-0093

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-20-0093. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Tina Vinje, tlf. 95 49 11 58

  Vederlag

  Det er avtalt fastpris provisjon kr 35 000,- Tilretteleggingshonorar kr 10 900,- Markedsføringspakke kr 12 000,-

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg