Voie

Korvettveien 1D, 4624 Kristiansand s

Prisantydning kr 1 990 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 74 211,-
Andel fellesformue:  kr 11 390,-
Omkostninger:  kr 15 553,-
Totalpris:  kr 2 079 764,-
Felleskostnader:  kr 2 941,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 549 554,- Sekundær: kr 1 978 393,-

Visning

21. januar, kl. 17:00–18:00

PÅMELINGSVISNING: Kontakt megler på tlf 40 40 80 57 for å få oppgitt oppmøtetidspunkt FØR fellesvisning.

Rekkehus beliggende i hyggelig område med kort vei til buss og butikk

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Rekkehus

Byggeår:  1969

Soverom:  3

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  99 m²

Bruksareal:  109 m²

Bruttoareal:  119 m²

Tomtareal:  15836 m²

Rekkehuset ligger i er hyggelig område med kort vei til buss og butikk. Like utenfor døren finnes flotte turområder. Gangavstand til barnehage og skole.

Rekkehuset går over to plan og inneholder følgende: 1. etg: Vindfang, gang, vaskerom, wc, bad og 2 soverom hvor av et med utgang til hage. I tillegg følger bod med utvendig inngang. 2. etg: Soverom, kjøkken og stue som har utgang til balkong.

 • Innhold

  Rekkehuset går over to plan og inneholder følgende: 1. etg: Vindfang, gang, vaskerom, wc, bad og to soverom hvor av et med utgang til hage. I tillegg følger bod med utvendig inngang. 2. etg: Soverom, kjøkken og stue som har utgang til balkong. Bortsettingsloft

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 109 kvm, Bruttoareal: 119 kvm P-rom inneholder: 1.etg: Vindfang, gang, bad/vaskerom, wc, bad og 2 soverom. 2.etg.: Stue, kjøkken og soverom. S-rom: 10kvm, 2 boder. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Byggeår og byggemåte

  1969 i følge Kristiansand kommune.

  Oppvarming

  Vedovn i stue, varmekabler på gulv gang, vaskerom, wc og bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Estax AS datert 08.12.20 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Takstmannens konklusjon: Boligen er bygget omkring 1969. Det er gjennomført normalt vedlikehold. Byggeårets forskrifter og byggeskikk avviker fra dagens krav til nye boliger. Dette gjelder blant annet fuktsikring, isolasjon, innemiljø og sikkerhet. For enkelte bygningsdeler fra byggeåret må det derfor påregnes løpende tilsyn og vurdering av behov for vedlikehold eller utskifting. Bad/vaskerom ble pusset opp 2013. I rapporten har følgende bygningsdeler Tilstandsgrad 2: -Gulv, vegger og innredning i bad. -Vegger i bad/vaskerom For øvrig vises til beskrivelser, vurderinger og levetidsbetraktninger for de enkelte bygningsdeler. Opplysninger om bygningsdelers alder er gitt av eier.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon. Pusset opp vaskerom i 2013. Lagt varmekabler og fliser på toalettrom i 2017. Vaskerom: Nye plater på vegger, varmekabler og fliser. Satt in toalett og dusjkabinett. (Også ny varmtvannsbereder i 2012). Arbeid utført av Vågsbygd VVS. Toalettrom. Elektriske ift varmekabler utført av elektriker. Jeg har faktura fra Elektrotema fra august 2017 som gjorde det elektriske når vi la varmekabler på det lille toalettet og i gangen. Ikke under den perioden som vi har bodd her, men har hørt at det har vært problem tidligere. Borettslaget har avtale med Pelias for skadedyrkontroll. Det har vært noe sølvkre på toalettrommet, men mindre etter det kom varmekabler der. Lekkasje i tak, ble utbedret av borettslaget ca. i 2009. Tak har også blitt byttet etter det. Byttet terrassebord i ca 2011/2012. Byttet terrassebord, og lagt undertak for terrasse. Utført av CD. Jacobsen Bygg. Vi har hatt elektriker når vi har lagt varmekabler og oppussing av vaskerom. Elektrotema i 2017. Elektriker via Vågsbygd VVS i 2013 Deler av anlegget. 1. Fra oppussing av vaskerom i 2013. 2. Fra 2005 Lagt til ekstra kurs. Det har vært tett sluk og av og til tilbakeslag fra vaskemaskinuttaket. Ja, det er flyttet på veggen mellom kjøkken og soverom for å gjøre spisekroken på kjøkkenet litt større. (utført av en tidligere eier.) Det har blitt fikset avløpsrør inn til boligene desember 2020. Dette har medført at vi kjenner noe lukt på baderommet fra kloakken. Det varierer hvor mye. Dette sier borettslaget og Septikservice, som har vært å kikket på det, handler om lufting fra kloakken, og kan utbredes med med vifte. Dette har vi ikke hatt tidligere.
 • Adkomst

  Fra Vågsbygd følg rv 456 mot Flekkerøy. Ta av til høyre opp Steinsdalen. Ta til venstre inn på Skonnertveien og så første til høyre. Ta så til høyre igjen inn på Korvettveien. Boligen ligger på venstre side av veien.

  Beliggenhet

  Rekkehuset ligger i er hyggelig område med kort vei til buss og butikk. Like utenfor døren finnes flotte turområder. Gangavstand til barnehage og skole.

  Tomt

  Areal: 15 836 kvm, Eierform: Fellestomt Fellestomt tomten tilhørende rekkehuset er opparbeidet med plen og hekk.

  Parkering

  Parkeringsplass til to biler utenfor inngangsdøra.
 • Ferdigattest

  Mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak i følge opplysninger fra Kristiansand kommune. Ferdigattest foreligger ikke pga. alder - gjelder tiltak omsøkt før 1998. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Voiebyen del I, plan nr. 131, datert 19.06.1963. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Best. om vann/kloakkledn. dat, 29.09.1967 Bestemmelse om veg, dat. 05.04.1972 Erklæring/avtale, dat. 14.10.1994 Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

  Utleie

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

  Odel

  Nei

  Konsesjon

  Nei
 • Forkjøpsrett

  Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

  Husdyrhold

  Vedtektene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

  Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forretningsfører

  Sørlandet Boligbyggelag
 • Prisantydning og omkostninger

  1 990 000,- (Prisantydning) 74 211,- (Andel av fellesgjeld) 2 064 211,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 493,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 15 552,50 (Omkostninger totalt) 2 079 763,50 (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 1 990 000,- (Prisantydning) 74 211,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 064 211,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 493,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 552,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 079 763,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kommunale avgifter er inkl. i fellesutgiftene

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatt for denne eiendommen er inkl. i fellesutgiftene.

  Faste løpende kostnader

  Kr. BELØP,- pr. mnd. Dette er selgers kostnader og inkluderer strøm, internett, TV-abonnement og innboforsikring. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

  Felleskostnader

  Kr.2 941,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Driftsutgifter kr. 2 463,- , Renter kr. 132 ,-, Avdrag kr. 301,- ,Tillegg fellesutgifter kr. 45,-. Driftsutgiftene består blant annet av: Kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygg, vedlikehold/serviceavtaler, styrehonorar, forretningsførerhonorar m.m.

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 74 211 pr. 24.11.20 Andel fellesformue kr. 11 390 pr. 24.11.20

  Lånevilkår fellesgjeld

  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 30008104847, Sparebanken Sør Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 24.11.2020: 2.15% pa. Antall terminer til innfrielse: 69 Saldo per 24.11.2020: 1 781 084 Andel av saldo: 74 212 Første termin/første avdrag: 25.03.2018 ( siste termin 25.12.2037 )

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 549 554,- for år 2018. Sekundær: Kr. 1 978 393,- for år 2018.
 • Adresse med betegnelse

  Korvettveien 1D, Andelsnr. 13 Orgnr. 948570440 i Kristiansand kommune.

  Boligtype

  Rekkehus

  Eierform

  Borettslag

  Selger

  Jörgen Lax Elisabeth Jacobsen Lax Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: alle integrerte hvitevarer i kjøkken medfølger. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 57.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  12-20-0123

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/12-20-0123. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Hilde Møller-Hansen, tlf. 40 40 80 57

  Vederlag

  Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 995) Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen (Kr.6 000) Digital grunnpakke (Kr.3 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 064 211,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.14 000) Totalt kr. (Kr.85 365)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg