Kongsgård II - påmeldingsvisning

Narviga 15, 2.etg, 4633 Kristiansand s

Prisantydning kr 3 800 000,-

Andel fellesformue:  kr 6 028,-
Omkostninger:  kr 15 553,-
Totalpris:  kr 3 815 553,-
Felleskostnader:  kr 2 857,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 702 701,- Sekundær: kr 2 529 723,-

Visning

20. januar, kl. 16:30–17:15

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Ypperlig beliggende 3-roms endeleilighet med nydelig utsikt mot Topdalsfjorden og innglasset balkong. Parkering. Heis

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2008

Soverom:  2

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  81 m²

Bruksareal:  91 m²

Bruttoareal:  95 m²

Tomtareal:  3950 m²

Velkommen til en ypperlig beliggende endeleilighet med nydelig utsikt mot Topdalsfjorden. Leiligheten er presentert av Ina Andersen for Sørmegleren. Aktuell leilighet ligger i byggets 2.etg. Bilen parkerer du enkelt på fast parkeringsplass i byggets underetasje, hvor heis tar deg enkelt opp og hjem til riktig etasje. Leiligheten har en praktisk planløsning og inneholder følgende rom:

Entre, mellomgang, bad, vaskerom, 2 stk. soverom, åpen stue/kjøkkenløsning, samt innglasset balkong (cirka 10 kvm.)

I tillegg medfølger bod i byggets underetasje på cirka 6 kvm.

Dette borettslaget er for deg mellom 50 og 75 år, og kan kun erverves av personer innen denne aldersgruppen.

Husk å melde deg på visning innen kl. 12:00 visningsdagen.

Vi sees!

 • Innhold

  Leiligheten ligger som en endeleilighet i byggets 2.etg. og inneholder følgende planløsning: Entre, mellomgang, bad, vaskerom, åpen stue/kjøkkenløsning med tilkomst til innglasset balkong. Den innglassede balkongen er på cirka 10 kvm. I tillegg medfølger garasjeplass, samt bod i byggets underetasje. Boden er på cirka 6 kvm.

  Standard

  Leiligheten ligger i byggets 2.etg. som en endeleilighet. TIlhørende leiligheten følger en parkeringsplass i felles anlegg, samt en praktisk bod. Kongsgård Borettslag er et rolig borettslag for deg mellom 50 og 75 år. Det er porttelefon, som slipper venner og familie enkelt inn i bygget. Heis tar deg enkelt opp til riktig etasje. Fra leiligheten, og fra borettslagets fellesområder er det flott utsikt til sjø og nærområde. Borettslaget har flotte felles uteområder, til glede for beboerne. Fra leilighetens innglassede balkong har du fri og nydelig utsikt mot Topdalsfjorden. Balkong/leilighet vender mot sør, og har gode solforhold. Den innglassede balkongen har trefliser på gulvet, og det er montert varmeovn på veggen. Her er det god plass til møbler, sittegruppe etc. og det er lunt og godt å være her. Glassene kan åpnes, så det blir luftig på varme dager. Velkommen inn! Leiligheten har en praktisk planløsning med en stor åpen stue/kjøkkenløsning med direkte tilkomst til balkongen. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig dagslys, som gjør at dette er et godt rom å være i. Blendingsmuligheter med gardiner. Fra stuen er det kort vei til et praktisk kjøkken med god plass til stor spisestue og mange gjester. Kjøkkenet har godt med både skap og benkeplass. Forøvrig er det avsatt plass til kjøleskap med frysedel, komfyr, samt oppvaskmaskin. Fra stuen går en videre inn i mellomgangen som leder til 2 soverom, bad, vaskerom, samt entre. Begge soverommene er av god størrelse med plass til seng, nattbord og garderobeløsning om ønskelig. Badet er helfliset med varme i gulvet. Det inneholder baderomsinnredning med vask, dusjkabinett og toalett. I denne leiligheten har du et eget separat vaskerom! Her er det fliser og varme i gulv. Ny v.v.bereder fra 2019. Entreen er av god størrelse. Egen parkeringsplass i kjeller med heis opp til etasjen. I tillegg er det en bod i kjelleren, nr. 3, på 6 kvm. Det er lys og strømkontakt i boden, samt noen hyller.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 91 kvm, Bruttoareal: 95 kvm Sekundærrom: 10 kvm. P-rom inkl: Entre, gang, 2 soverom, stue/kjøkken, bad, vaskerom. S-rom inkl.: Innglasset balkong. Bod i kjeller: Bta: 6 m² - Bra: 6 m² - S-rom: 6 m² Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Byggeår og byggemåte

  2008 i følge Kristiansand kommune.

  Oppvarming

  Boligen varmes opp med strøm. Varmekabler på badet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Diverse

  Borettslaget er forbeholdt beboere som er mellom 50-75 år. Det avholdes dugnad etter styrets beslutning. Styret registrerer deltakelse. Dersom en andelseier ikke kan delta til fastsatt tid, vil dugnad kunne gjennomføres på annen dag etter styrets samtykke. Styret fastsetter eventuelt andre ordninger dersom enkelte ikke kan delta i slik fellesinnsats.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Henrik Løvdal datert 08.10.20 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Takstmannens konklusjon: "Boligen fremstår i god teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Boligen varmes opp med: Strøm. Varmekabel i badet. Systemair og villavent i boligen. Automatsikringer i skap. Bod i kjelleren på 6 m2. (Nr 3). Innglasset balkong ut i fra stuen på 10 m2. Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand."

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Dødsbo

  Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Adkomst

  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger fint plassert som en endeleilighet i byggets 2. etasje med en flott utsikt mot Topdalsfjorden. Fra leiligheten er det kort vei til dagligvareforretning (Meny Albert), post i butikk på Extra Fagerholt, og bussholdeplass med hyppige avganger til sentrum og Sørlandsparken. I nærområdet finner du forøvrig flotte friareal og badeplasser i Topdalsfjorden, samt badestrand i Vollevannet. Sykkelavstand til Kvadraturen, ca. 4 km.

  Tomt

  Areal: 3 950 kvm, Eierform: Fellestomt

  Parkering

  Parkering i felles garasjeanlegg, forøvrig finnes gjesteparkeringsplasser på borettslagets tomt.
 • Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på blokk/bygård/terrassehus datert 02.11.2018. Det foreligger ferdigattest på oppføring av støyskjermer datert 17.03.2017. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til allmennyttig formål, tilhører reguleringsplan nr. 1006 "Narviga 5-7-11-15", datert 31.05.2006. Det foreligger en mindre vesentlig endring i reguleringsplanen, datert 29.08.2011. Tilhører kommundelplan nr. 1406 "E18/E39 Ytre Ringveg Vige-Volleberg, parsell Kristiansand", datert 26.02.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknr. 2465. Jordskifte. Tinglyst: 10.03.1976. Dagboknr. 532272. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Tinglyst: 30.06.2008. Dagboknr. 532339. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Tinglyst: 30.06.2008. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Ingen rettigheter funnet.

  Utleie

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

  Energiattest

  Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

  Konsesjon

  Nei
 • Forkjøpsrett

  Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

  Husdyrhold

  Dyrehold er tillatt på følgende vilkår: - Det er båndtvang hele året for alle typer dyr som luftes ute, innenfor borettslagets eiendom. - Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor borettslagets eiendom. Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er meldeplikt til styret. Egen husdyrkontrakt settes opp, underskrives av styrets leder og inngår som en del av borettslagets boregler.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

  Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forretningsfører

  Sørlandet Boligbyggelag
 • Prisantydning og omkostninger

  3 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 493,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 15 552,50 (Omkostninger totalt) 3 815 552,50 (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 3 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 493,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 552,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 815 552,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Felleskostnader

  Kr.2 857,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Avdrag og renter på felleslån, TV/internett, renhold av fellesareal, vedlikehold, strøm i fellesareal, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, renovasjon, forsikring på bygg, styrehonorar, forretningsførsel m.m.

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 0 pr. 12.10.20. Andel fellesformue kr. 6 028 pr. 12.10.20

  Lånevilkår fellesgjeld

  Lånenummer: 115067621, Husbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 12.10.2020: 0.97% pa. Antall terminer til innfrielse: 38 Saldo per 12.10.2020: 8 706 445 Andel av saldo: 0 Første termin: 31.12.2009Første avdrag: 31.12.2014 ( siste termin 30.06.2039 ) Opprinnelig innfrielse lån (IN): 1 500 000 Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 1 197 475 IN AVTALE PÅ FELLESGJELDEN

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 702 701,- for år 2018. Sekundær: Kr. 2 529 723,- for år 2018.
 • Adresse med betegnelse

  Narviga 15, Andelsnr. 11 Orgnr. 992150432 i Kristiansand kommune.

  Boligtype

  Leilighet

  Eierform

  Borettslag

  Selger

  Tordis Laura Heskestad's bo v/fullmektig Per Audun Heskestad.
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap og oppvaskmaskin. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt. Forøvrig medfølger vaskemaskin (Miele), to skinnsofaer, samt et salongbord.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 78 11 88.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  11-20-0474

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-20-0474. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Ina Andersen, tlf. 94 78 11 88

  Vederlag

  Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 995) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no, 12.01.21 (Kr.1 500) Digital grunnpakke (Kr.3 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 800 000,-) (Kr.121 600) Tilrettelegging (Kr.14 000) Totalt kr. (Kr.157 945)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg