Strai

Straiskleiva 18, 4618 Kristiansand s

Prisantydning kr 2 790 000,-

Omkostninger:  kr 85 420,-
Totalpris:  kr 2 875 420,-
Kommunale avgifter:  kr 15 644,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 769 554,- Sekundær: kr 2 770 393,-

Visning

19. januar, kl. 18:00–18:45

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Hel tomannsbolig med sentral beliggenhet på Strai. Tilhørende dobbel garasje. Gode leieinntekter

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1949

Soverom:  4

Rom:  2

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  128 m²

Bruksareal:  224 m²

Bruttoareal:  252 m²

Tomtareal:  554 m²

Velkommen til en hel tomannsbolig på Strai, presentert av Ina Andersen for Sørmegleren. Eiendommen består av en tomannsbolig, samt en dobbel garasje. Forøvrig er tomten opparbeidet med beplantning, og gressplen. Tomannsboligen inneholder følgende planløsning:

1.etg.: Leilighet 1: entre, stue, kjøkken, bad, 2 soverom

2.etg.: Leilighet 2: entre, stue, kjøkken, bad, 2 soverom

Loftsetasje: uinnredet loft/tørkeloft

Underetasje: flere boder, vaskekjeller

Eiendommen er jevnlig vedlikeholdt, hvorav fasaden ble malt sist i 2019. Taket, takrenner og pipebeslag ble skifet i 2009. Mellom etasjene er det isolert, forvrig er deler av fasaden etterisolert. Det er lagt nytt kloakkrør fra yttervegg til offentlig ledningsnett for cirka 10 år siden.

Last ned salgsoppgaven - forøvrig husk å melde deg på visning!

 • Innhold

  EIendommen består av en tomannsbolig over 4 plan, samt en dobbel garasje. Eneboligen inneholder følgende rom: 1.etg.: Leilighet 1: entre, stue, kjøkken, bad, 2 soverom 2.etg.: Leilighet 2: entre, stue, kjøkken, bad, 2 soverom Loftsetasje: uinnredet loft/tørkeloft Underetasje: flere boder, vaskekjeller

  Standard

  Velkommen til en hel tomannsbolig med sentral beliggenhet på Strai, eiendommen er presentert av Ina Andersen for Sørmegleren Eiendommen er jevnlig vedlikeholdt, hvorav fasaden ble malt sist i 2019. Taket, takrenner og pipebeslag ble skifet i 2009. Nåværende eier opplyser at underetasjen er fuktig, og at det bør dreneres rundt boligen om den skal benyttes. Eiendommen består av en tomannsbolig, samt en dobbel garasje. Forøvrig er tomten opparbeidet med beplantning, og gressplen. Det er godt med parkeringsmuligheter på egen tomt. Den doble garasjen er eldre og bør oppgraderes dersom den skal benyttes. Det er lagt inn strøm, for ev. el-bil ladning. Tomannsboligen er delt i 2 enheter/leiligheter, horisontalt. I underetasje er det godt med lagringsplasser i flere boder, samt felles vaskeri. Felles trappeoppgang, med inngangsdør til leilighetene i 1. og 2. etg. Leilighetene har samme planløsning, og inneholder entre, stue/spisestue med tilkomst til hage/terrasse, kjøkken, bad, samt 2 soverom. Kjøkkenet i leilighet 1, i 1.etg., er fra Ikea, og inneholder alt du behøver som avsatt plass til komfyr, oppvaskmaskin, samt kjøleskap. Nyere vask/servant. Badet er eldre og behøver oppgradering på sikt. Det inneholder et dusjkabinett, toalett og vask. Opp i 2.etg. finner du leilighet 2 som har samme planløsning som leiligheten under. Kjøkkenet inneholder integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp, samt mikrobølgeovn. Forøvrig avsatt plass til kjøleskap. Badet i 2.etg. holder også enkel standard, her er det plassert et dusjkabinett, toalett, samt vask. På loftet er det uinnredet, samt et tørkeloft. Takvindu ble skiftet nytt i 2009 i forbindelse med nytt tak. Nåværende eier opplyser at det er isolert mellom etasjene, samt etterisolert utvendig. Forøvrig er det lagt nytt kloakkrør fra yttervegg til offentlig nett for cirka 10 år siden.

  Arealer med beskrivelse

  Kristiansand kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar. Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 224 kvm, Bruttoareal: 252 kvm Sekundærrom: 96 kvm. Bra. pr. etasje.: Kjeller 62 m² - 1. etg. 71 m² - 2. etg. 71 m² - Loft 20 m² P-rom inkl: 1.etg.: Stue, kjøkken, 2 soverom, entre, bad. 2.etg.: Stue, kjøkken, 2 soverom, entre, bad. S-rom inkl.: Kjeller: Boder, vaskerom, vaskekjeller, trapp. 1.etg.: Felles trapperom. 2.etg.: Felles trapperom. Loft: Boder. Trapp. Garasje: Bta: 38 m² - Bra: 35 m² - S-rom: 35 m² Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Byggeår og byggemåte

  1949 i følge Kristiansand kommune.

  Oppvarming

  Boligen varmes opp med strøm og ved. Dovre peisovner i 1. og 2.etg. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Diverse

  Det gjøres oppmerksom på at den doble garasjen ligger delvis utenfor eiendomsgrensa, på to naboeiendommer. Nåværende eier har fått signert grensejustering, og det er til behandling hos Kristiansand Kommune. Se vedlagt søknad, samt kartutsnitt. Det er ikke kjent hvorvidt areal øker eller reduseres. Kostnader/utgifter for grensejustering dekkes av selger. Konferer med eiendomsmegler for ytterligere informasjon.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Henrik Løvdal datert 24.08.20 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Takstmannens konklusjon: "Boligen fremstår i ok teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger. Strøm i kjelleren må oppgraderes med nytt. Vaskerom og vaskekjeller må renoveres. Det er ikke drenert rundt boligens grunnmur under bakken. Det er saltutslag og fuktig luft i kjelleren. Bad i 1. og 2.etg. må pusses opp. Boligen varmes opp med: strøm. Dovre peisovner i 1. og 2.etg. Balkong ut i fra 2. og 1.etg. på 5 m2. Dobbel garasje på tomten. Den er på 35 m2. Tg: 2 er satt på: - Drenering. - Rom under bakken. - Vinduer og dører. - Bad i 1. og 2.etg. - 1. kjøkken. - Vaskerom. - Deler av rør opplegg. 1 vvbereder fra 1995. - Garasje med vanlig slitasje. Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand."

  Sammendrag selgers egenerklæring

  - Bør grave og legge på grunnmursplast. - Oppsigelse av begge leieboere 01.12.2020. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger sentralt på Strai, nord for Kristiansand, i et etablert boligområde. Den ligger innerst i en blindvei, uten gjennomgangstrafikk. Fra eiendommen er det kort gangavstand til dagligvarebutikk, forøvrig gang- og sykkelavstand til barnehage og barne- og ungdomsskole. Du finner også en populær lysløype like ved, hvor det kjøres opp skispor vinterstid når været tillater det. Like ved hovedveien finner du nærmeste busstopp som tar deg enkelt til Kristiansand. Det er cirka 6 km. til Kristiansand Sentrum med sykkelsti hele veien.

  Tomt

  Areal: 554 kvm, Eierform: Eiet tomt Nåværende eier gjennomfører i disse tider en grensejustering da garasjen delvis står på naboeiendom. Det er godkjent grensejustering fra Kristiansand Kommune, og selve gjennomføringen vil bekostes av nåværende eier. Det er ikke kjent hvorvidt areal øker eller reduseres. Kostnader/utgifter for grensejustering dekkes av selger. Konferer med eiendomsmegler for ytterligere informasjon.

  Parkering

  Parkering i garasje, forøvrig på egen tomt. Det er gode parkeringsmuligheter på egen tomt.
 • Ferdigattest

  Mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak i følge opplysninger fra Kristiansand kommune. Kristiansand kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan vedtatt 22.06.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet privat vei. Privat vei over naboeiendom ut til offentlig vei. Veirett over naboeiendom er tinglyst, hvor det er felles vedlikeholdsansvar (opparbeidelse, snømåking mm.). Offentlig vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknr.: 502350. Tinglyst: 08.11.1950. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold. Med flere bestemmelser. Dagboknr.: 1430. Tinglyst: 08.02.1974. Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Rettigheter som følger eiendommen: Dagboknr.: 502350. Tinglyst: 08.11.1950. Bestemmelse om veg. Dagboknr.: 2965722. Tinglyst: 03.09.2020. Bestemmelse om veg.

  Utleie

  Eiendommen er fullt utleid pr. dags dato, dog er begge leieforhold oppsagt. Dersom ny eier ønsker nåværende leietakere, må det lages ny leiekontrakt direkte med leietakerne. Nåværende eier vil være behjelpelig med kontaktinformasjon mm. Leilighetene har tidligere vært utleid for kr. 7.000,- pr. mnd. pr. leilighet.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

  Odel

  Nei

  Konsesjon

  Nei
 • Prisantydning og omkostninger

  2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 85 419,50 (Omkostninger totalt) 2 875 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 85 419,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 875 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 15 644 pr. år I tillegg kommer årlig renovasjon, kr. 5732 ,- i fastgebyr beregnet for år 2020. Fastgebyret er likt på hver termin og gjelder for boenhet og grønn dunk. Variabelt gebyr er for utførte tømminger. (Tømmingene faktureres alltid etterskuddsvis og avhenger av hvor ofte tømming av grå og brun dunk utføres).

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 4335,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Faste løpende kostnader

  Forsikring, strøm, tv/internett, ect. listen er ikke utømmende.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 769 554,- for år 2018. Sekundær: Kr. 2 770 393,- for år 2018.
 • Adresse med betegnelse

  Straiskleiva 18, Gnr. 18 Bnr. 75 i Kristiansand kommune.

  Boligtype

  Enebolig

  Eierform

  Selveier

  Selger

  Jantana Panpetch, Per Anders Salvesen Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap og oppvaskmaskin. Safe i kjeller medfølger. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 78 11 88.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  11-20-0371

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-20-0371. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Ina Andersen, tlf. 94 78 11 88

  Vederlag

  Digital grunnpakke (Kr.3 990) Oppgjørshonorar (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 790 000,-) (Kr.70 000) Tilretteleggingshonorar (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.99 975)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg