Lillesand

Øvreberg 12, 4790 Lillesand

Prisantydning kr 3 090 000,-

Omkostninger:  kr 92 920,-
Totalpris:  kr 3 182 920,-
Kommunale avgifter:  kr 7 795,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 853 799,- Sekundær: kr 3 073 675,-

Visning

24. september, kl. 16:30–17:30

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

En innholdsrik enebolig med sentral beliggenhet. Del av dobbelgarasje. 4 soverom. Påmeldingsvisning 24.09 kl 16:30-17:30

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  2003

Soverom:  4

Rom:  2

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  95 m²

Bruksareal:  104 m²

Bruttoareal:  112 m²

Tomtareal:  361 m²

Velkomme til Øvreberg 12 - En innholdsrik enebolig i et attraktivt nabolag. Denne boligen kan blant annet by på:

 • En romslig stue med god plass til sofagruppe samt tilhørende møblement. Stuen har store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp.
 • Et stilrent kjøkken med mye skap- og benkeplass. Like ved kjøkkenet er det god plass til et stort spisebord.
 • Flislagt bad i 1.etg med toalett, dusjhjørne, varme i gulv, opplegg for vaskemaskin og servant med underskap.
 • Bad i 2.etg utstyrt med toalett og servant med baderomsinnredning. Begge badene har fått tilstandsgrad 1 av takstmann.
 • Fire soverom hvor du har plass til stor seng og garderobeløsning.
 • Del av dobbelgarasje.
 • Pent opparbeidet hage med lune sitteplasser.
 • Attraktiv og sentral beliggenhet.

Velkommen til visning.

 • Innhold

  En innholdsrik enebolig som går over to plan. Boligen inneholder blant annet: 1.etg: Stue, kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom. Loftsetasje: 2 soverom, loftstue og bad.

  Standard

  Romslig stue med god plass til sofagruppe samt tilhørende møblement. Stuen har store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp. Like ved kjøkkenet har du god plass til stort spisebord. Stilrent kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet er i god stand og har fått tilstandsgrad 1 av takstmann. Flislagt bad i 1.etg med toalett, dusjhjørne, varme i gulv, opplegg for vaskemaskin og servant med underskap. Bad i 2.etg utstyrt med toalett og servant med baderomsinnredning. Begge badene har fått tilstandsgrad 1 av takstmann. Boligen har fire soverom hvor du får plass til stor seng og garderobeskap. Entré med god plass til oppbevaring av ytterklær. Boligen har tre boder. Sportsbod i 1.etg, en liten bod under trappen og en i 2.etg.

  Arealer med beskrivelse

  Bta: 112kvm. Bra: 104kvm. P-rom: 95kvm. S-rom: 9kvm. P-rom inneholder: Loftsetg: 2 soverom, loftstue, bad og trapp. 1.etg: Stue, kjøkken, entré/trapp, vindfang, bad/vaskerom og 2 soverom. Del av dobbelgarasje: S-rom: 22kvm. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Byggeår og byggemåte

  2003 i følge Lillesand kommune.

  Oppvarming

  Elektrisitet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Diverse

  Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig. Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Henrik Løvdal datert 24.08.20 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Takstmanns konklusjon: Boligen fremstår i god teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger. Tilbygget dør og vegg rundt døren inn til vindfang er ikke søkt godkjent hos kommunen. Boligen varmes opp med: strøm. Flexit boligventilasjon. Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand. Takstmanns sammenfattetbeskrivelse: Enebolig ved Lillesand sentrum. Garasje i felles dobbel garasje ved boligen. Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Eiendommen selges ved fullmakt, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et populært og veletablert boligområde. Det er en liten gåtur til sentrum som kan by på de fleste fasiliteter. Boligen ligger i nærheten av Springvannsstemmen med flotte bade- og turmuligheter. Det er ca. 15 minutters gange til idrettsanlegget i Holta, Møglestu videregående skole, Lillesand ungdomskole og barnehage. Barneskolen ligger i umiddelbar nærhet.

  Tomt

  Areal: 361 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Parkering

  Del av dobbelgarasje.
 • Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 12.09.03. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens innredning av boligen. Bygd på en gang og soverom i 2.etg er utvidet da bod er fjernet. Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan Dorotheas jorde, datert 09.07.1999. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (300 meter) Id: 2017000855 Navn: Dovreveien 5 Status: Planlegging igangsatt Plantype: Detaljregulering

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet vann og kloakk. Tilknyttet privat vei. Eiendommen har vannmåler: Informasjon om vann/avløp registrert på eiendommen: Målernummer: 809 Stand: 1485 Dato: 31.12.2019 Avlesningstype: Årsavlesning - Ekstern kilde Forbruk 2019: 94

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser følger. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

  Utleie

  Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

  Odel

  Nei

  Konsesjon

  Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.
 • Prisantydning og omkostninger

  3 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 090 000,-)) 92 919,50 (Omkostninger totalt) 3 182 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 3 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 090 000,-)) -------------------------------------------------------- 92 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 182 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 7 795 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Avløp, eiendomsskatt og vann. I tillegg kommer renovasjonsgebyr på kr. 4454,- pr. år.

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 920,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 853 799,- for år 2018. Sekundær: Kr. 3 073 675,- for år 2018.
 • Adresse med betegnelse

  Øvreberg 12, Gnr. 33 Bnr. 1347 i Lillesand kommune.

  Boligtype

  Enebolig

  Eierform

  Selveier

  Selger

  Gustav Olav Nordhammer v/fullmektig Pål Andre Nordhammer Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 87 70 05.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  65-20-0075

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/65-20-0075. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Avd. leder/ Eiendomsmegler Jostein Aanonsen, tlf. 95 87 70 05

  Vederlag

  Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 090 000,-) (Kr.55 620) Tilretteleggingshonorar (Kr.15 150) Totalt kr. (Kr.78 455)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg