Arendal Nord

Barbugårdsveien 49A, 4846 Arendal

Prisantydning kr 1 950 000,-

Omkostninger:  kr 64 420,-
Totalpris:  kr 2 014 420,-
Kommunale avgifter:  kr 15 334,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 488 289,- Sekundær: kr 1 757 841,-

Visning

21. januar, kl. 16:30–17:00

PÅMELDINGSVISNING. TA KONTAKT MED MEGLER SENEST INNEN KL. 12 PÅ VISNINGSDAGEN FOR Å AVTALE PRIVAT TIDSPUNKT

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Innholdsrik, vertikaltdelt to-mannsbolig. 3 soverom. Solrikt beliggende.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Tomannsbolig

Byggeår:  1982

Soverom:  3

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  115 m²

Bruksareal:  136 m²

Bruttoareal:  152 m²

Tomtareal:  234 m²

Del av to-mannsbolig beliggende i etablert boligområde med kort spasertur til Arendal sentrum og Harebakken handlesenter. Boligen går over to plan og har god planløsning. Godt vedlikeholdt. 3 soverom. 2 bad. Hyggelig terrasse og solrik veranda.

 • Innhold

  U-etg.: Vindfang, hall, 2 soverom, bad, bad/vaskerom og 3 boder. 1 etg.: Stue, kjøkken, soverom samt kontor.

  Standard

  Boligen går over to plan og har god planløsning og inneholder: U-etg.: Vindfang med belegg på gulv, malte flater på vegg. Hall med parkett på gulv, malte flater på vegg. Trapp opp til 2 etg. Skyvedørsgarderobe. Sikringsskap. 2 soverom med laminat og parkett på gulv, malte flater på vegg. Flislagt bad med wc, vask og hjørnebadekar. VK. Bad/vaskerom med belegg på gulv, malte flater på vegg. Wc, vask og dusj. Opplegg for vaskemaskin. VVbereder. VK. I tillegg kommer 3 boder. 1 etg.: Stue med parkett på gulv, malte flater på vegg. Peis med dører. Kjøkken med parkett på gulv, malte flater på vegg. HTH kjøkken fra 2010. (Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger. Selgers kommentar: Over- og undervarme på komfyr fungerer ikke. Kun varmluft. Oppvaskmaskin virker, men kan være i ulage) Soverom med laminat på gulv. Tapet på vegg. Luke til loft og dør ut til terrasse. Kontor med parkett på gulv, malte flater på vegg. Dør ut til veranda med kveldssol. Enkel, utvendig bod ved inngangsparti. Ny sikringsskap i 2015. Fiber innlagt fra Telenor

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 136 kvm, Bruttoareal: 152 kvm Sekundærrom: 21 kvm. Bra. pr. etasje.: U. etg. 71 m² - 1. etg. 65 m² P-rom inkl: U.etg.: Vindfang, gang, 2 soverom. 1. etg.: Stue, kontor, kjøkken og soverom. S-rom inkl.: 2 innvendige boder, utvendig bod. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Byggeår og byggemåte

  1982 i følge Arendal kommune.

  Oppvarming

  Elektrisk og ved. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Diverse

  Eiendommen er fullverdiforsikret i med polisenummer: . Fellesareal, gnr. 507, bnr. 2108. Utgifter til brøyting og vedlikehold må påregnes.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Erik Sørensen AS datert 09.10.20 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Takstmannens konklusjon: Del av 2 mannsbolig i fra begynnelsen av 80 tallet beliggende på en sentral tomt. Utvendig har boligen nå vanlig elde mht. alder og her er det noe råteskader i deler av kledning og bunn av enkelte vinduer som først må utbedres. Innvendig er flere av rommene over tid oppgradert. Her må en være obs på kommentarer til gulv på bad nord-vest. Viser forøvrig til rapportens enkelte punkter. Andre opplysninger: Her er nå utført etterbefaring etter store nedbørsmengder med tilleggskommentarer på taktekkingen. Tilstandsgrad 2 i punkt: "Veggkonstruksjon og utvendig fasader", "vinduer og dører", "bad nord-vest", "Taktekking" Taket er tekket med betongtakstein i fra boligens opprinnelse, har vanlig grad av elde og slitasje. Undertak består av plater. Mangelfull undertekking ved pipe, bør skummes i fra loftet. Ved gavelvegg side syd ende øst må undertekking utbedres pga plater er fuktige og har svellet. Tekkingen over må i samme omgang også sjekkes nærmere her.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Fra Arendal sentrum til Blødekjær og gjennom tunnelen mot Tromøy/Barbu. Ta til venstre i rundkjøringen etter tunellen og høyre i neste rundkjøring. Kjør så opp Engekjærveien, ta til høyre på toppen av bakken inn på Barbugårdsveien. Ta første vei til høyre. Boligen ligger på venstre side. Velkommen til Barbugårdsveien 49A!

  Beliggenhet

  Boligen ligger i etablert boligområde med gangavstand til Arendal sentrum. Gode bussforbindelser, nær skole, barnehage, butikk og lysløype.

  Tomt

  Opparbeidet, lettstelt hage. Hyggelig terrasse på baksiden av boligen. Solrik veranda. Areal: 234 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Parkering

  Biloppstillingsplass på fellesareal.
 • Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 12.07.1982. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger byggemelding om oppføring av veranda i tre datert 21.06.1983. Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens innredning av boligen. Kontor i 1. etg. er godkjent som del av stue.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Eiendommen ligger i støysone.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vann og kloakk. Privat vei. Utgifter til vedlikehold og brøyting må påregnes. Arendal kommune vil pålegge alle abonnenter å installere vannmåler i løpet av de neste årene.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: 1982/7124-2/36 Bestemmelse om veg 29.09.1982 1997/1515-2/36 Bestemmelse om veg 05.03.1997 Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

  Utleie

  Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

  Odel

  Nei

  Konsesjon

  Nei
 • Prisantydning og omkostninger

  1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 64 419,50 (Omkostninger totalt) 2 014 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 1 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 64 419,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 014 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 15 334,44 pr. år

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 2 965,56,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 488 289,- for år 2018. Sekundær: Kr. 1 757 841,- for år 2018.
 • Adresse med betegnelse

  Barbugårdsveien 49A, Gnr. 507 Bnr. 2036 og Gnr. 507 Bnr. 2108 i Arendal kommune.

  Boligtype

  Tomannsbolig

  Eierform

  Selveier

  Selger

  Ingvild Nina Skjong Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 26.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  31-20-0203

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-20-0203. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Rune Narten, tlf. 40 40 80 26

  Vederlag

  Oppgjør (Kr.7 900) Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse 12.09.20 (Kr.4 900) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no 13.01.21 (Kr.1 000) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 950 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.13 200) Totalt kr. (Kr.72 585) Oppgjør (Kr.7 900) Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse 12.09.20 (Kr.4 900) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no 13.01.21 (Kr.1 000) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 950 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.13 200) Totalt kr. (Kr.72 585)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg