Tvedestrand By og Omegn

Lundeveien 90, 4903 Tvedestrand

Prisantydning kr 1 890 000,-

Omkostninger:  kr 62 920,-
Totalpris:  kr 1 952 920,-
Kommunale avgifter:  kr 18 814,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 523 465,- Sekundær: kr 1 884 472,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Stor enebolig på romslig tomt med frittstående garasjebygg

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1950

Soverom:  5

Rom:  1

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  165 m²

Bruksareal:  182 m²

Bruttoareal:  197 m²

Tomtareal:  5915 m²

Velkommen til Lundeveien 90. Enebolig over 2 etasjer, samt stor kjeller. Romslig tomt med asfaltgrus i innkjørselen og frittstående garasje. Like bak huset har man skog og topper som gir flotte turmuligheter. Boligen ligger kort vei unna Tvedestrand sentrum, samt Grisen storsenter.

 • Adkomst

  Fra Tvedestrand kjører man E-18 mot Risør. Ved første mulighet svinger man av til høyre. Når man kjører over bruen, så ser man Lundeveien 90 rett frem.

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger fint til på Lunde mellom Tvedestrand og Songe. Fra boligen er det en kort kjøretur til Grisen storsenter samt Tvedestrand sentrum. Tomten er romslig og det er gode muligheter for å opparbeide tomten bakover.

  Parkering

  Parkering i garasjebygg, samt godt med biloppstillingsplasser på egen tomt.

  Tomt

  Areal: 5 915 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Lundeveien 90, Gnr. 53 Bnr. 25 i Tvedestrand kommune.

  Boligtype

  Enebolig

  Eierform

  Selveier

  Selger

  Tony Nordseth Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 4 464,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 523 465,- for år 2018. Sekundær: Kr. 1 884 472,- for år 2018.

  Offentlige avgifter

  Kr. 18 814 pr. år Dette inkluderer vann kr 4 750, avløp kr 5 375, feiing kr 375, eiendomsskatt kr 4 464 og renovasjon RTA kr 3 850

  Prisantydning og omkostninger

  1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 62 919,50 (Omkostninger totalt) 1 952 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) -------------------------------------------------------- 62 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 952 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Per Erling Fløistad, tlf. 40 40 80 65

  Oppdragsnummer

  41-20-0029

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-20-0029. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vederlag

  Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 890 000,-) (Kr.56 700) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 900) Totalt kr. (Kr.80 275)

  Vedlegg

 • Arealer med beskrivelse

  Loftsetasje: BTA: 38 m², BRA: 37 m², P-rom: 37 m², S-rom: 0 m² Hovedetasje: BTA: 121 m², BRA: 113 m², P-rom: 113 m², S-rom: 0 m² Kjelleretasje: BTA: 38 m², BRA: 32 m², P-rom: 15 m², S-rom: 17 m² P-rom inkluderer: Loftet: Trappegang og to soverom. Hovedetasje: Stue, kjøkken, 3 soverom, bad, toalettrom, entré og gang. Underetasje: Gang og baderom. S-rom: Loft: Kott. Kjeller: Uinnredede rom. Arealer og rombenevnelse er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Takstmannen har følgende kommentarer til arealmålingen: Forutsetningen for måleverdig høyde i henhold til Norsk standard 3940, er minimum 190 cm. Bod/kott og deler av arealet under skråtakene i boligens loftsetasje er derfor ikke inkludert i arealberegningen. Vurderingen omfatter også hoveddelen av underetasjen og kryprommet under deler av boligen. Det er kun trappegang og tilstøtende bod på den nordlige siden som har tilstrekkelig takhøyde for måleverdig areal. Det totale gulvarealet i underetasjen utgjør om lag 100 m2. Forutsetningen for måleverdig areal omfatter også omsluttende konstruksjon. Det overbygde arealet under hovedinngang og terrasse er ikke utført med fullstendig omsluttende konstruksjon og er derfor ikke inkludert i arealberegningen. Det overbygde arealet utgjør om lag 18 m2. Garasjebygningen er ikke utført med omsluttende konstruksjon (garasjeport). Bygningen defineres derfor som carport etter Norsk Standard 3940 Tvedestrand kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

  Byggeår og byggemåte

  Byggeår er usikkert. Huset er trolig bygget rundt 1950 på en grunnmur som trolig stammer fra et tidligere uthus. Se tilstandsrapport.

  Diverse

  Eiendommen er fullverdiforsikret i Frende.

  Innhold

  I kjelleren har man godt med oppbevaringsplass. I hovedetasjen er det flere rom av god størrelse. I loftsetasjen har nåværende eier innredet to rom. I kjelleren er det flere rom med betonggulv og betongvegger. I hovedetasjen har man stue, kjøkken, 3 soverom, bad, toalettrom, entré og trappegang med trapp opp til loftet og ned til kjelleren. På loftet har man to soverom, trappegangen og et kott.

  Oppvarming

  Vedovn i stuen, varmekabler på baderommet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Baderommet, innredning av loftet og bygging av garasjen er egeninnsats. Det er sprekker i muren som ifølge selger ikke har endret seg i han sine 14 års eiertid. Det en sjelden gang vært mus oppdaget under vasken. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Standard

  Enebolig over 2 etasjer og kjeller med følgende kvaliteter. Det første man kommer til er en romslig entré med god plass til å henge fra seg. På innsiden av stuen har man en stor stue med god plass til både sofagruppe, spisebord og den plassmurte peisen. På innsiden av stuen har man et romslig kjøkken med god skap- og benkeplass. Her er det plass til kjøkkenbord. Fra stuen går man inn i en gang med trapp opp til loftet og ned til kjelleren. Til høyre har man baderommet, med flislagt gulv og varmekabler. Badet er innredet med dusjkabinett og servant. WC-rommet har flislagt gulv og er innredet med toalett og servant. I denne fløyen har man også et soverom. Soverommet er det som er malt gult. Ved trappen opp til loftet har man dør inn til det andre soverommet. Dette er soverommet som er malt blått. Fra dette rommet har man dør inn til hovedsoverommet. Her er det det god plass til dobbeltseng og oppbevaringsmøblement. Dette soverommet har dør inn til stuen. I loftsetasjen har man trappegang med en åpning inn mot et bodrom. I loftet har nåværende eier innredet to soverom. Innredningen er ikke søkt om eller godkjent hos Tvedestrand kommune. Selger ringte Tvedestrand kommune før innredningen i 2007. Han fikk da beskjed per telefon at dette ikke var søknadspliktig tiltak. Rommene har god plass til seng og skrivebord. I kjelleren har man meget god oppbevaringsplass. Kjelleren var ifølge selger opprinnelig et fjøs. Så her er det flere rom av ulik størrelse. I bunnen av trappen har man et stort rom med god skapplass. I det ene skapet er sikringsskapet plassert.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Espen Martinsen datert 02.04.20 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Takstmannens konklusjon: Enebolig fra perioden rundt 1950. Tilgjengelige opplysninger tilsier at boligen er oppført på grunnmuren til opprinnelig driftsbygning. Det visuelle inntrykket tilsier at hovedtaktekkingen er av nyere dato. Innvendige overflater fremstår med varierende grad av slitasje og oppgraderingsbehov. Naturlige aldringssvekkelser og bruksslitasje medfører at boligen har et helhetlig oppgraderingsbehov. Vider må det påregnes tiltak for uttørking av krypromskonstruksjonen. Byggtekniske merknader og anbefalte undersøkelser er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.
 • Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr og oppvaskmaskin. Selger tar med seg følgende planter når det blir varmt nok i været: Rosebusken ved garasjen, Pionroser på plenen fremfor huset, samt noen av blomstene som står i blomsterkassene ved inngangsdøren. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 65.
 • Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på tilbygget på huset datert 05.06.1980. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger ferdigattest på garasjen datert 12.06.2017. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: 1938/958-1/35 Erklæring/avtale Vegvesenets betingelser vedtatt i forb. med oppføring av drivhus 1953/1256-1/35 Bestemmelse om vannrett rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:53 Bnr:1 rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:53 Bnr:3 Denne gjelder: Rett for naboer å ha vann fra denne eiendommen. 1970/372-1/35 Skjønn For Holt herredsrett i forb. med E-18 Gjelder denne registerenheten med flere Denne gjelder: Grensejusteringer da E-18 ble bygget. 1981/2269-1/35 Bestemmelse om veg 22.06.1981 rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:53 Bnr:1 rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:53 Bnr:2 rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:53 Bnr:4 Ang. frafallelse av nærmere angitt veirett mens ny helårs veirett skal følge ny traktorvei på angitt sted 1981/2618-2/35 Bestemmelse om veg rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:53 Bnr:75 Bestemmelse om vannrett Bestemmelse om spillvann Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Konsesjon

  Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

  Odel

  Nei

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bolig, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.