Arendal Nord

Høyveien 5, 4838 Arendal

Prisantydning kr 2 990 000,-

Omkostninger:  kr 86 320,-
Totalpris:  kr 3 076 320,-
Felleskostnader:  kr 1 361,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Kommunale avgifter:  kr 17 338,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 521 337,- Sekundær: kr 1 876 814,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Toppleilighet - sentrumsnær - Panoramautsikt til Galtesund - solrikt - egen garasje - 2 parkeringsplasser

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1979

Soverom:  3

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  123 m²

Bruksareal:  123 m²

Bruttoareal:  134 m²

Tomtareal:  402 m²

Toppleilighet med panoramautsikt utover Arendal sentrum og Galtesund. Solrikt og barnevennlig beliggende i et hyggelig miljø med grønntareale, ballbane og skibakke i nabolaget. Rett i nærheten er det barnehager og skole, ellers er det noen få minutters til sentrum ned via Amfi Arena. Dagligvarebutikk like på Dampen og Myrene og gode bussforbindelser. Det er også kort vei til sykehuset og inn til Bjønness stadion med flotte turområder rundt Åsbieskogen og Solborgvanne.

 • Solrikt
 • Utsikt til Galtesund og byen
 • Kort vei til sentrum til fots
 • Nylig oppgradert
 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  1979 i følge Arendal kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 123 kvm, Bruttoareal: 134 kvm Bra. pr. etasje.: 3. etg. 123 m². P-rom inkl: 3. etg.: Vindfang, gang, bad/vaskerom, toalettrom, 3 soverom, stue og kjøkken. Garasje: Bta: 37 m² - Bra: 31 m² - S-rom: 31 m² S-rom inkl.: Garasje Bod med egen inngang: Bta: 10 m² - Bra: 8 m² - S-rom: 8 m² S-rom inkl.: Bod. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Leilighet som går over et plan og inneholder: 3 soverom, stue, kjøkken, gang, bad/vaskerom, toalettrom og vindfang. Garasje.

  Standard

  Gang har parkett på gulv og tapet/brystpanel på vegger. Her er det el-skap. Bad/vaskerom har belegg på gulv og panelplater på vegger. Her er det baderomsinnredning, opplegg for vaskemaskin, dusjkabinett, utslagsvask og wc. 3 soverom med parkett på gulv og tapet/brystpanel på vegger. Stue har parkett på gulv og strie på vegger. Her er det utgang til veranda og peisovn, stuen har store vindusflater som gir mye naturlig lys og det er panoramautsikt utover Arendal sentrum samt Galtesund. Kjøkken har parkett på gulv og tapet/flis på vegger. Her er det malte fronter, laminat benkeplate, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

  Diverse

  Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig. Eier har etter tilstandsrapport ble utført av Hisbygg, tatt kontakt med Tryg forsikring vedrørende fuktskader. Det har blitt utarbeidet en skaderapport 20.05 se vedlegg. Inngangsdør, vindu på soverom, samt gulvlister på hovedsoverom vil bli byttet før ny eiers overtakelse.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra His Bygg AS datert 12.05.20 14:48 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Takstmannens konklusjon: Leilighet i 3. etasje med garasje. Det ble registrert fuktskader på parkett i stue ved balkongdør, fuktskader på soverom på hjørne og innover i rommet. Terrasse dekke er over innvendig gulv og fuktskader utenfra kan være årsak. Leiligheten har yttervegger med lettklinker blokker og utforet vegger innvendig som vurderes byggteknisk å være en risikokonstruksjon med hensyn til kondensering. Våtrom i boligen har mangler, se de enkelte punkter for detaljer. Ved nivellering i stue ble det registrert skjevheter i etasjeskille som vurderes å være over normale skjevheter alder på bolig tatt i betraktning. Se forøvrig rapporten.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  - Pkt. 1: Lekkasje rundt toalett på gjeste toalett. Forsikring sak. Utbedret høst 2019. Gulv byttet. Nytt toalett. Trygg forsikring har dokumentasjon. - Pkt. 3: Fuktinnsig fra fjellet i garasjen. - Pkt. 7: Fuktskade gjeste toalett. Utbedret høsten 2019. - Pkt. 8: Ca 15 år siden. Lekkasje på terrasse 2 og 3 etg. Utbedret av Asle Thorsen AS. Ingen lekkasje etter dette. Ricard Andersen Elektro AS - Pkt. 17: Har ikke resultat, men var innenfor krav. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Oppvarming

  Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Markiser utvendig foran stue og kjøkken er av selger fjernet og medfølger ikke i denne handel. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
 • Beliggenhet

  Solrikt og barnevennlig beliggende i et hyggelig miljø med grønntareale, ballbane og skibakke i nabolaget. Rett i nærheten er det barnehager og skole, ellers er det noen få minutters til sentrum ned via Amfi Arena. Dagligvarebutikk like på Dampen og Myrene og gode bussforbindelser. Det er også kort vei til sykehuset og inn til Bjønness stadion med flotte turområder rundt Åsbieskogen og Solborgvanne

  Adkomst

  Fra Arendal sentrum kjører man opp Vesterveien, tar inn til høyre ved Coop Prix butikken og til høyre i første kryss. Følg Strømsbuveien til Høyveien kommer på din venstre side. Kjør opp bakken. På toppen av bakken, går det en trapp opp til venstre. Følg denne helt opp til toppen, leiligheten ligger da på toppen i 2. bygg på høyre hånd. Eller: fortsett videre på Høyveien. Kjørt helt rundt og forbi Tvillingbakken. Ta til venstre i krysset, se skilt, og ta til venstre når veien deler seg. Kjør over bakketoppen og ned til parkeringsplass på venstre side. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning. Velkommen!

  Parkering

  Parkering for 2 biler rett ved inngangsdøren. Stor garasje med plass til to små biler etter hverandre, evt. bil og tilhenger. Det er også en gjesteparkering til leiligheten i 3.etg.

  Tomt

  Areal: 402 kvm, Eierform: Eiet tomt Pent opparbeidet fellestomt
 • Adresse med betegnelse

  Høyveien 5, Gnr. 502 Bnr. 338 Snr. 3 i Arendal kommune. Sameiebrøk: 1/3

  Selger

  Gerd Marion Sperre v/fullmektig Helge Aasen Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

  Husdyrhold

  Det er lov med husdyr i sameiet.

  Forretningsfører

  Ingen Forretningsfører
 • Omkostninger

  2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) -------------------------------------------------------- 86 319,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 076 319,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Felleskostnader

  Kr. 1361,-

  Felleskostnader inkluderer

  Felles forsikring og fremtidig vedlikeholdsutgifter.

  Offentlige avgifter

  Kr. 17 337,96 pr. år

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 3 020,64,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 521 337,- for år 2018. Sekundær: Kr. 1 876 814,- for år 2018.

  Vederlag

  Grunnpakke markedsføring (Kr.4 900) Oppgjørshonorar (Kr.7 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.45 000) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 200) Totalt kr. (Kr.71 585)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til områder for boliger med tilhørende anlegg, tilhører reguleringsplan Strømsbuveien, Høyveien sør og Skibberheia, datert 19.02.1990. Planident: 2013r3. Arealplaner under arbeid: 0906207-16 2014pua2 0906219-8 Eiendommen ligger i kommuneplanen under: Angitt hensynssone og Støysone På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 17.06.1981 for alle tre leilighetene i bygget. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det gjøres oppmerksom på at deler av badet er i godkjente tegninger registrert som "husholdning" Deler av soverom ved vindfang er godkjent som vask- og arbeidsrom i godkjente tegninger.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Arendal kommune vil pålegge alle abonnenter å installere vannmåler i løpet av de neste årene.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: 1876/909982-1/36 Bestemmelse om veg 02.09.1876 1879/900099-1/36 Bestemmelse om vannrett 03.10.1879 1978/8757-1/36 Bestemmelse om bebyggelse 10.11.1978 2000/9689-2/36 Bestemmelse om bebyggelse 30.11.2000 2000/9689-1/36 Seksjonering 30.11.2000 opprettet seksjoner: snr: 3 formål: Bolig sameiebrøk: 1/3 2016/112999-1/200 ** Reseksjonering 08.02.2016 Areal fra snr. 3 overføres til fellesareal Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Rettigheter som følger eiendommen: 2016/209680-1/200 Bestemmelse om veg 10.03.2016 Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet. Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

  Rettigheter og forpliktelser

  Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 24.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-20-0069. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  31-20-0069

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Jurist Even Nyheim Guttormsen, tlf. 40 40 80 24

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg