Kristiansand-Randesund/Søm/Odderhei/Fidjeåsen

Dvergsnesbrinken 10, 4639 Kristiansand s

Prisantydning kr 5 690 000 – kr 5 790 000,-

Totalpris:  kr 5 690 000,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Dvergsnes - Innholdsrik og smart enebolig i kjede med stor garasje i barnevennlig område

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Soverom:  3–5

Rom:  2

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Antall rom:  6

Arealbeskrivelse

Primærrom:  153–153 m²

Bruksareal:  184 m²

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Totalpris
10 3 0. 153m² 184m²
 • Beliggenhet

  Det nye, men veletablerte området, byr på spennende arkitektur, gode servicetilbud og umiddelbar nærhet til natur og båtliv. Her vil du finne voksne og barn i samme livssituasjon, som danner et unikt utgangspunkt for store og små hverdagsgleder. Dvergsnes: Trygt for barna, nært for de voksne. Moderne idyll. Innenfor gangavstand finner du en rekke barnehager og skoler som f.eks. Espira Dvergsnestangen barnehage, Maurtua barnehage, Dvergsnes barneskole, Holte ungdomsskole og Sørlandets Maritime videregående skole. Dagligvarer og hverdagstjenester er i umiddelbar nærhet. For de med god sportsånd er det rekke tilbud som lysløypa, golfbane og Sukkevann Idrettsanlegg. Bussholdeplass kun 100 meter fra boligen.

  Parkering

  Romslig garasje på ca. 26 kvm samt biloppstillingsplasser foran huset.

  Tomt

  Eierform: Eiet tomt Tomtene er ferdig grovplanert klar til oppfylling. Det leveres ett valgfritt frukttre. Dvergsnesbrinken 10 tomt: 417 kvm iflg. Kartfunksjon på Kristiansand kommunes hjemmeside Mindre arealavvik kan forekomme ved endelig oppmåling
 • Adresse med betegnelse

  Dvergsnesbrinken 10, Gnr. 96 Bnr. 1115 i Kristiansand kommune. Eiendommene har realsameie 1/4 andel i gnr.96 bnr 1123 (innkjørsel).

  Boligtype

  Enebolig i kjede

  Eierform

  Selveier

  Selger

  Dvergsnes Tomteselskap AS Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Betalingsbetingelser

  10 % av kjøpesummen innbetales som forskudd 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Restbeløp innskudd/egenkapital samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse. Selger vil stille garantier i henhold til bustadoppføringslovens § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp. Forskuddet tilfaller selger fra det tidspunkt § 47 er stilt. Forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatt vil tilkomme

  Formuesverdi

  Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

  Offentlige avgifter

  Kommunale avgifter, renovasjon og eiendomsskatt vil tilkomme. Beløpet kan ikke opplyses enda, da det beror på forbruk, samt type abonnement og fastsettes etter overtakelsen.

  Prisantydning og omkostninger

  Pris Nr. 10: Kr. 5 790 000,- Dokumentavgift av tomteverdi* (kr. 1 800 000,-): kr. 45 000,- Tinglysingsgebyr for skjøte: kr. 585,- Tinglysingsgebyr pr. pantedokument: kr. 585,- Grunnboksgebyr kr. 199,- SUM TOTALE KOSTNADER: kr. 46 369,- * Ved kjøp av ny bolig betaler man dokumentavgift av tomteverdien. Kjøper er for øvrig ansvarlig for alle tilknytningsavgifter som f.eks. TV, Internett og kommunale avgifter. Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 5 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger -------------------------------------------------------- 5 690 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Øvrige mulige kostnader

  Det skal dannes velforening i området og boligeierne er forpliktet til å være medlem i denne.
 • Ansvarlig megler

  Jurist / Eiendomsmegler MNEF Eivind Sæbø Severinsen

  Oppdragsnummer

  10-20-9029

  Salgsoppgave og vedlegg

  Følgende dokumenter er vedlegg til salgsoppgaven og kan fås ved henvendelse til megler. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten: - Grunnbok - Kjøkkentegninger - Reguleringsplan med bestemmelser for området. Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg

 • Beskrivelse

  Dvergsnes har etablert seg som en oase for barnefamilier som ønsker trygge rammer og gode oppvekstsvilkår for sine kjære. Området er kjent for dets moderne og inspirerende arkitektur. Arkitekten Janicke Jebsen Vinje, har i Dvergsnesbrinken tegnet boliger med unike detaljer og fargevalg som gir identitet, og skiller dem litt fra resten av bebyggelsen på Dvergsnes. I boligen er det mulighet for å gjøre tilvalg for en "praktikantdel"* i første etasje. * Med praktikantdel menes her en del av boligen som egner seg til f.eks. utleie eller gjestedel når du får overnattingsbesøk. Denne delen kan ikke fradeles eller etableres som egen boenhet.

  Beskrivelse av prosjektet

  Arkitekttegnet enebolig i kjede med stor garasje. Romslige og solrike terrasser.

  Diverse

  Det gjøres oppmerksom på at illustrasjoner og tegninger kan inneholde elementer som ikke inngår i leveransen. Dersom det er motstrid mellom byggebeskrivelse/ punktskjema, illustrasjoner og annen tekst i salgsoppgaven, går byggebeskrivelsen foran. Avbestilling: Dersom kjøper avbestiller, gjelder Bustadoppføringslovens regler, jfr. §§52 og 53. Kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av avbestillingen, herunder nødvendige prisavslag ved videresalg. Bestilte endrings og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

  Ferdigstillelse

  Boligen forventes ferdig i løpet av 4.kv. 2020

  Forsikring

  Frem til overtagelse vil bygg og eiendom være forsikret av utbygger, jfr. buofl. § 13 siste ledd. Etter overtagelse må kjøper må selv sørge for at boligen er forsikret.

  Innhold

  Boligen er under oppføring og det er mulig å gjøre endringer på f.eks. gulv, maling, elektro og annet. Muligheter for endringer begrenses utover byggeperioden. 1.etg.: Inngangsparti/hall, 2 soverom, bad, Vaskerom (under trapp - kan gjøres om til bad dersom man f.eks. ønsker praktikantdel) og TV-stue. 2 utvendige boder 2.etg.: Stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til hage, Foreldresoverom med eget bad og omkledningsrom 3.etg.: Trapperom med utgang til takterrasse og stue (ev. et 4. soverom) Romslig garasje på 26,5 kvm.

  Oppvarming

  Boligen leveres med varmekabler i entré/gang og våtrom. Det er lagt inn pipeløp til stue for fremtidig peis/ovn Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Standard

  Boligen leveres med god oppgradert standard og balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Boligene er bygd etter TEK 17 og er godt isolert med trelagsvinder. Vegger: Slette, listfrie vegger mot tak malt i tidsriktige farger med supermatt maling. Bad har fliser på vegg. Gulv: Det er lys en-stavs hvitpigmentert eikeparkett på alle oppholdsrom. Entre, vaskerom og bad har fliser på gulv. Tak: Slette gipshimlinger. Kjøkken: Leveres med en innholdsrik innredning fra Strai Kjøkken til ca. kr. 80 000,- som dekker et komplett kjøkken (uten hvitevarer). Tegninger fås ved henvendelse til megler. Tomten leveres med planert og gruset innkjørsel. Grovplanert i hageområde. Se forøvrig vedlagte byggebeskrivelse og punktskjema inntatt i salgsoppgaven.
 • Budgivning

  Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Garantier

  Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Kjøpekontrakter

  Avtale om kjøp forutsettes inngått på selgers standard kjøpekontrakt eller kjøpstilbud til fast pris som vil bli benyttet ved salg. Selgers kontrakts dokument forutsettes gjennomgått før bud inngis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m

  Kjøpers undersøkelsesplikt

  Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

  Lovverk

  Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Leiligheter hvor bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges etter avhendingslovens normalregler. En eventuell mangels vurdering foretas etter avhendingslovens alminnelige regler, jf. § 3-7 og § 3-8. Dersom kjøper ikke er å anse som forbruker i henhold til avhendingsloven § 1-2 (3), gjøres det oppmerksom på at boligen selges som den er, jf. avhendingslovens § 3-9.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Selgers rett til endringer

  Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser, samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Tilvalg / Endringer

  Selger vil før innredningsarbeidene starter, innkalle til endringsmøter. Det er begrenset anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/ påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom kjøper og utførende entreprenør i en separat avtale og faktureres direkte mellom partene.
 • Energiattest

  Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

  Ferdigattest

  Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: 2019/345605-1/200 - Best. om velforening 2019/345605-2/200 - Best. om gjerde 2019/345605-3/200 - Best om bebyggelse 2019/345605-4/200 - Best. om vann/kloakk 2019/345605-5/200 - Best om elektriske ledninger. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger under plan nr. 1320: «Detaljregulering for Dvergsnes, felt B, sørlig del, delfelt C, D1 og D2.» Vedtatt 15.4.2014 med tilhørende endringer i etterkant. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Utleie

  Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vann og kloakk. Tilknyttet offentlig vei via felles innkjørsel med naboer. Eiendommen har realsameie 1/4 andel i gnr.96 bnr 1123 (innkjørsel). Eiendommen har privat VA- og overvannsledninger i felles innkjørsel. Kommunen vil tinglyse erklæring vedr. vedlikehold etc. av dette. Erklæringen er ikke tinglyst ved trykking, men inntatt i salgsoppgaven for gjennomgang.