Stausland

Stauslandstunet 5, 4640 Søgne

Prisantydning kr 3 750 000,-

Omkostninger:  kr 109 420,-
Totalpris:  kr 3 859 420,-
Kommunale avgifter:  kr 10 433,-
Formuesverdi: 

Primær: kr 906 718,- Sekundær: kr 3 264 185,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Familiebolig beliggende i landlige omgivelser med kort vei til barnehage, skole og Tangvall.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1972

Soverom:  4

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  188 m²

Bruksareal:  229 m²

Bruttoareal:  253 m²

Tomtareal:  1196 m²

Eiendommen ligger landlig til med store, åpner områder. Kort avstand fra boligen til barnehage, skoler og flotte turområder. Kort avstand til Tangvall med matbutikker, bank, bakeri, klesbutikker m.m. Kort avstand til Høllen brygge og Høllestranda med mange bademuligheter og til Søgneelva. Område består av spredt bebyggelse av boliger med store tomter. I nærområdet er det flere barnefamilier.

Boligen går over to plan og har en praktisk planløsning. Boligen inneholder følgende: 1.etg:Vindfang, gang/garderoberom, 4 soverom, 2 bad, gang, stue og kjøkken. U.etg:Kjellerrom som kjellerstue og kino, samt 3 boder. Garasje. Stor tomt opparbeidet med store arealer med plen og hekk, bærbusker og bed. Stor veranda med god plass til flere sittegrupper. Solrik tomt med sol fra tidlig morgen og hele dagen.

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport som følger vedlagt salgsoppgaven.

  Byggeår

  1972 ifølge Kristiansand kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 188 kvm, Bruksareal: 229 kvm, Bruttoareal: 253 kvm P-rom inneholder: U.etg: Gang/stue, kinorom. 1.etg.:Kjøkken/stue, lite bad, stort bad, gang med garderobe, liten gang, 4 soverom. S-rom: 3 boder 41 kvm. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Deler av soverom 3 har opprinnelig vært en bod. Kino og kjellerstue har opprinnelig vært boder. Rommene er ikke omsøkt. Rommene i kjeller tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningssikkerhet og dagslys.

  Innhold

  Boligen går over to plan og har en praktisk planløsning. Boligen inneholder følgende: 1.etg: Vindfang, gang/garderoberom, 4 soverom, 2 bad, gang, stue og kjøkken. U.etg: Kjellerrom som kjellerstue og kino, samt 3 boder. Kjellerrom er ikke omsøkt.

  Standard

  Boligen holder gjennomgående god standard og fremstår i moderne farger. Stue er stor og romslig med god plass til flere sittegrupper. Utgang fra stue til terrasse og hage. Delvis stue og kjøkkenløsning med praktisk spisestue i nær tilknytning til kjøkkenet. Kjøkkenet er et nyere Ikea-kjøkken med mye skapplass for oppbevaring og store deler med benkeplate for den som liker å kokkelere. Integrert oppvaskmaskin og stekeovn medfølger i tillegg til dobbel kjøleskap med isbitmaskin. Kjøkkenet har også en praktisk barløsning som frokostplass, til lekselesingen e.l. 4 gode soverom, hvor av et med utgang til hage. Praktisk garderoberom i tilknytning til alle soverom. 2 bad, begge med wc og godt med innredning, det ene badet har badekar og det andre har dusj. Er du glad i å se film er kinorommet i kjelleren ideelt for deg - ta med venner, popcorn og sett på favorittfilmen. Ønsker du derimot å tilbringe tiden med dine hobbyer er kjellerstue ypperlig til det.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Estax AS datert 18.02.20 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Takstmannens konklusjon: Boligen er bygget i 1972 og er senere tilbygd flere ganger. Byggeårets forskrifter og byggeskikk avviker fra dagens krav til nye boliger. Dette gjelder blant annet fuktsikring, isolasjon, innemiljø og sikkerhet. For enkelte bygningsdeler fra byggeåret må det derfor påregnes løpende tilsyn og vurdering av behov for vedlikehold eller utskifting. Det er gjennomført endel oppussingstiltak med blant annet nytt kjøkken og ny kledning utvendig samt utskifting av de fleste vinduer i perioden 2013-2019. Badene har noe oppussingsbehov. Bod med vaskemaskin i kjeller med er i rapporten ikke vurdert mot krav til våtrom. Ved befaring gjensto noe ferdigstillelse av belistning, overganger og avslutninger på innvendige overflater. Skal i hovedsak ferdigstilles før salg ifølge eier. Forholdet er ikke ytterligere kommentert eller hensyntatt i kommentarer for hver bygningsdel. I rapporten har følgende bygningsdeler TG2: -Grunnmurer -Drenering -Trapper og ramper -Piper og ildsteder -Vegger i lite bad -Vegger, innredning og ventilasjon i stort bad -Rørledninger -Terrengforhold (fall) Forøvrig vises til beskrivelser, vurderinger og levetidsbetraktninger for de enkelte bygningsdeler. Opplysninger om bygningsdelers alder er gitt av eier. Rommene i kjeller tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningssikkerhet og dagslys.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Oppvarming

  Peis i stue, varmekabler på gulv i vindfang, begge bad, kjellerstue og kino. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt. Følgende medfølger ikke: lysekrone i stue, lampe i kjellerstue og el-billader.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger landlig til med store, åpner områder. Kort avstand fra boligen til barnehage, skoler og flotte turområder. Kort avstand til Tangvall med matbutikker, bank, bakeri, klesbutikker m.m. Kort avstand til Høllen brygge og Høllestranda med mange bademuligheter og til Søgneelva. Område består av spredt bebyggelse av boliger med store tomter. I nærområdet er det flere barnefamilier

  Adkomst

  Eiendommen ligger ca 18 km vest for Kristiansand. Følg E-39 og ta av mot Tangvall i Søgne. Fra Tangvall følg Hølleveien og ta av til venstre inn på Stauslandsveien. Følge veien i ca 1 km og ta til venstre videre på Stauslandsveien. Følg veien i ca 350 m og ta av til høyre inn på Stauslandstunet. Eiendommen ligger med en gang på venstre side.

  Parkering

  Enkel garasje oppført på tomten, for øvrig gode parkeringsmuligheter på tomten

  Tomt

  Areal: 1 196 kvm, Eierform: Eiet tomt Stor tomt opparbeidet med store arealer med plen og hekk, bærbusker og bed. Stor veranda med god plass til flere sittegrupper. Solrik tomt med sol fra tidlig morgen og hele dagen.
 • Adresse med betegnelse

  Stauslandstunet 5, Gnr. 418 Bnr. 437 i Kristiansand kommune.

  Selger

  Eirik Kjær og Renate Kjær Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 109 419,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 859 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 10 433 Kommunale avgifter er oppgitt fra Kristiansand kommune inkl. bl. a. abonnementsavgift og forbruksgebyr for vann og avløp, eiendomsskatt og feieravgift. Kommunale avgifter vil variere etter forbruk. Boligen har vannmåler og avregning forbruk skjer ved årslutt. Gebyr renovasjon fra Avfall Sør AS som er beregnet til å være på 2 179,48,- for år 2020, og er inkludert i beløpet. Beregningen tar høyde for forbruk og hyppighet for tømming og er ment som en indikator i dette tilfellet. Selger opplyser om at det betales ca kr 2 000,- hvert annet år for vedlikehold av vei, inkl. brøyting.

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 1 666,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 906 718,- for år 2018. Sekundær: Kr. 3 264 185,- for år 2018.

  Faste løpende kostnader

  Ca kr. 3 600,- pr. mnd. Dette er selgers kostnader og inkluderer strøm, internett, bygg- og innboforsikring. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg. Selger opplyser om at det betales ca kr 2 000,- hvert annet år for vedlikehold av vei, inkl. brøyting.

  Vederlag

  Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen (Kr.6 000) Annonsering fvn.no (Kr.1 200) Digital grunnpakke (Kr.3 990) Oppgjørshonorar (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 750 000,-) (Kr.46 875) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 750) Totalt kr. (Kr.82 300)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som landbrukseiendom, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak ifølge opplysninger fra Kristiansand kommune. Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av boligen. Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper. Boligen er påbygget og ombygget i flere etapper, og det foreligger ikke ferdigattest. Overetasjens planløsning ble endret i 2013. Da ble flere vegger flyttet, kjøkkenet ble flyttet og trappen ble flyttet. Det ble laget et ekstra soverom og kjøkkenet ble en del av stuen. Der hvor det i dag er kjellerstue og kinorom var det tidligere kjellerstue og en bod.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Eiendommen har vannmåler. Selger opplyser om at det betales ca kr 2 000,- hvert annet år for vedlikehold av vei, inkl. brøyting.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Erklæring/avtale, gjelder overvannsledning, dat. 30.06.200 Bestemmelse om vannledning, dat, 30.06.2000 Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 57.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/12-20-0023. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  12-20-0023

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Hilde Møller-Hansen, tlf. 40 40 80 57

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg