Skien sentrum

Kongens gate 19, 3.etg, 3717 Skien

Prisantydning kr 1 490 000,-

Omkostninger:  kr 48 820,-
Totalpris:  kr 1 538 820,-
Felleskostnader:  kr 1 313,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Kommunale avgifter:  kr 13 457,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 603 833,- Sekundær: kr 2 173 798,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt.

Urban, moderne og meget tiltalende leilighet i renovert bygård. Sentrumsnær beliggenhet. 3.etg.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1918

Bolignummer:  H0302

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  67 m²

Bruksareal:  67 m²

Bruttoareal:  71 m²

Tomtareal:  672 m²

Urban, moderne og meget tiltalende leilighet i Skien sentrum som inneholder entré, bad, sovealkove og stue med kjøkken i åpen løsning. I tillegg er det hems med gode plasseringsmuligheter.

Leiligheten ligger i 3. etasje i en bygård i Kongensgate 19. Det er forretninger i 1.etasje. Lekeplass ved leiligheten. I Skien sentrum er det kort vei til alle nødvendige fasiliteter. Restauranter, Brekkeparken, Bakkestranda, Arkaden kjøpesenter, dagligvarebutikker, frisører, apotek og bank m.m. Skien Fritidspark med flere fritidstilbud og turområder er også i nærheten.

 • Bygninger og byggemåte

  Eldre bygård i betong og teglstein som er totalrenovert i 2013. Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  1918 i følge Skien kommune. Renovert i 2013.

  Arealer med beskrivelse

  P-ROM: 67 kvm BRA: 67 kvm BTA: 71 kvm Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport gjort av takstmann, Terje Sandersen. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Leiligheten inneholder følgende: Entré, bad, sovealkove og stue med kjøkken i åpen løsning. I tillegg er det hems med gode plasseringsmuligheter. 1 bod i kjeller.

  Standard

  Urban, moderne og meget tiltalende leilighet i Skien sentrum. Entreen gir et meget godt førsteinntrykk. Her er det god plass til å henge og sette fra seg yttertøy. Her er det malt parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Her finne du det elektriske anlegget. Trapp opp til romslig hems som har blitt benyttet som gjesterom. Åpen stue- og kjøkkenløsning som gir en god romfølelse. I tillegg til store vindusflater som slipper inn rikelig med lys. Her er det flere muligheter for møblering for sofagruppe, tv-seksjon, spisegruppe og øvrig ønsket møblement. Her er det malt parkett på gulv, tidsriktige farger på vegger og himling. Pent HTH kjøkken med integrert ovn og platetopp. Kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger i handelen. Flott bad med fliser og varme i gulv, fliser på vegger og lysmalt himling. Badet er utstyrt med servant med underskap, klosett, opplegg til vaskemaskin og varmtvannstank. Romslig sovealkove med malt parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Takvindu som slipper inn rikelig med naturlig lys.

  Diverse

  Styreleder: - Kai Inge Dalen Tlf: 47 83 58 14 Styreleder opplyser om at det pr. i dag ikke er vedtatt noen påkostninger som vil føre til høyere fellesutgifter i fremtiden. Kontakt styreleder for mer informasjon. Dugnad må påregnes. Ved å stille på dugnad sparer man 600,- i året i følge styreleder. Disse pengene blir tatt fra de månedlige fellesutgiftene - 50,- pr. mnd.

  Tilstandsrapport

  Våtromsrapport og arealoppmåling fra Terje Sandersen datert: 11.02.2020 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger i 3. etasje i en bygård i Kongensgate 19. Det er forretninger i 1.etasje. Lekeplass ved leiligheten. I Skien sentrum er det kort vei til alle nødvendige fasiliteter. Restauranter, Brekkeparken, Bakkestranda, Arkaden kjøpesenter, dagligvarebutikker, frisører, apotek og bank m.m. Skien Fritidspark med flere fritidstilbud og turområder er også i nærheten.

  Adkomst

  Se vedlagt kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Felles parkering i gårdsrom. 10 parkeringsplass, hvor 3 av parkeringene er tildelt sameie i følge styreleder. Eller parkering etter områdets bestemmelser. I tillegg har man Bygarasjen i Skien som ligger like ved.

  Tomt

  Areal: 672 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Kongens gate 19, Gnr. 300 Bnr. 2289 Snr. 7 i Skien kommune. Sameiebrøk:

  Selger

  - Martin Omdal Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Forretningsfører

  Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag
 • Omkostninger

  1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 37 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000,-)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 48 819,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 538 819,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Felleskostnader

  Kr.1 313,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostander drift, kabel-TV og dugnad. Trappevask er satt bort. Internett er også inkludert. 30/30 linje ifølge styreleder. Felleskostnader er fordelt slik: Kr. 780 Felleskostnader Kr. 483 Kabel TV Kr. 50 Dugnad

  Offentlige avgifter

  Kr. 13 457 pr. år

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 603 833,- for år 2018. Sekundær: Kr. 2 173 798,- for år 2018.

  Vederlag

  Meglers vederlag er følgende: Provisjon: 2,7% Tilretteleggingshonorar: 10.900,- Markedspakke: 11.000,-

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til sentrumsformål - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, bevaring kulturmiljø, flomfare, ras og skredfare, og er en del av kommuneplanen datert 16.06.2016. Eiendommen ligger i område som i kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål - nåværende, og er en del av kommunedelplan for Skien sentrum, datert 16.06.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest for bruksendring butikk/kontor til bolig, datert 22.12.2014. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Seksjonering Dagboknr.: 698165, tinglyst: 21.08.2014 Erklæring/avtale, bestemmelse om garasje/parkering Dagboknr.: 3405, tinglyst: 21.12.1962 Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Rettigheter og forpliktelser

  Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 55 36 65.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-20-0015. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  82-20-0015

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Richard Løyning Arntsen, tlf. 90 55 36 65

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg