Grønli

Grønlivegen 13B, 3922 Porsgrunn

Prisantydning kr 3 190 000,-

Omkostninger:  kr 95 420,-
Totalpris:  kr 3 285 420,-
Kommunale avgifter:  kr 18 836,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 617 373,- Sekundær: kr 2 222 543,-

Visning

25. februar, kl. 16:30–17:30

Lekker, oppusset enebolig på en flate. Nyere bad, kjøkken og overflater. 3 soverom. Sentral beliggenhet. Flytt rett inn!

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1936

Soverom:  3

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  132 m²

Bruksareal:  172 m²

Bruttoareal:  188 m²

Tomtareal:  712 m²

Velkommen til Grønlivegen 13B!

Denne flotte eneboligen har en praktisk planløsning over en etasje med noen få nivåforskjeller. Boligen er oppusset i lekre farger og materialer, og har blant annet nyere kjøkken og bad. To av soverommene er spennende, med åpen himling og hems, og dette er en bolig du kan flytte rett inn i. Kort avstand til sentrum i et barnevennlig område.

Kort fortalt

 • Pent oppusset med nyere bad, kjøkken og separat vaskerom
 • Stor stue
 • Tre soverom
 • Sentral beliggenhet med gangavstand til sentrum
 • Barnevennlig hage
 • To terrasser
 • To varmepumper og peisovn

Velkommen til visning!

 • Bygninger og byggemåte

  Boligen er i følge tilstandsrapport trolig oppført med den bærende konstruksjon i bindingsverk i eldre del og lett bindingsverk i tilbygg fra 1991. Grunnmur i betong, og i lettklinkerblokker i tilbyggsdel. Vestlandskledning av varierende alder. Vinduer fra 1991 og 2016, samt kjellervinduer fra 2019. Helvalmet tak med betongstein fra 1991.

  Byggeår

  1936 i følge Porsgrunn kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 172 kvm, Bruttoareal: 188 kvm Sekundærrom: 40 kvm. Bra. pr. etasje.: Kjeller 40m² - 1. etg. 132 m² P-rom inkl: Vindfang, entré/gang, kjøkken, stue, vaskerom/wc, bad og 3 soverom, samt eldre "bad" i kjeller S-rom inkl.: Bodarealer i kjeller Det er oppført frittstående, eldre murgarasje med innvendig areal på 14 m². Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Standard

  Boligen holder god standard, og ble av nåværende eier omfattende pusset opp i 2016. Boligen har en praktisk planløsning, og har alle funksjoner på nær en flate. Her kan man flytte rett inn. Fra gårdsplass kommer du inn i vindfang med skyvedørsgarderobe til å henge av yttertøyet, og kommer videre inn i hallen med ytterligere plass til oppbevaring. Denne delen av hallen ligger et lite nivå under gangarealet som forbinder stuedelen av boligen med soverom og bad, og dette gjør at rommet har god takhøyde og får en naturlig, fin oppdeling. Stuen har svært god plass til stor sofagruppe og spisestue, og har også utgang til en sørvendt terrasse utenfor spisestuen, der det er gode solforhold morgen og tidlig ettermiddag. I spisestuedelen av stuen er det montert peisovn med lukket peisinnsats. I tillegg er det montert varmepumpe i skillet mellom stue- og spisestuedel. Kjøkkenet ligger i tilknytning til spisestuen, og har kjøkkeninnredning fra Bauformat med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, mikrobølgeovn og oppaskmaskin. Dyp kjøkkenvask i komposittmateriale og plass til side-by-side kjøleskap. Godt med benkeplass og gode arbeidsflater, med laminert benkeplate. Fra kjøkkenet er det utgang til stor terrasse i tilknytningen til hagen, der det er gode solforhold på ettermidag og kveld. Boligen har tre soverom, der to av soverommene ligger i tilknytning til hallen. Disse to rommene er nær identiske i størrelse og utforming, og har en spennende løsning med hems og stor takhøyde. Rommene har god plass til dobbeltseng og garderobeløsninger, og på hemsen er det mulighet for et fint lekeareal, lesekrok eller bare ekstra oppbevaring. Begge soverom har skyvedørsgarderobe. Det tredje soverommet ligger i tilknytning til stuen, og benyttes av dagens eier til kontor. Her er det montert varmepumpe, som deler utedelen med varmepumpe i kjeller. Baderommet er pusset opp i 2016, og er et lekkert, helfliset bad med gulvvarme. Det er montert servantseksjon med skuffer og tilhørende høyskap, dusjkabinett og vegghengt toalett. I tillegg er det separat vaskerom med plass til vaskemaskin og tørketrommel, og det er montert innredning med utslagsvask. Her er det godt med oppbevaring i skap og skuffer i innredningen, og det er montert toalett. Adkomst til rommet fra gang og kjøkken. I boligens kjeller er det hovedsaklig kjellerrom, og det er godt med oppbevaringsplass. I følge takstmann er takhøyde cirka 2 meter. Det er montert varmepumpe, som deler innedel med kontoret. Kjelleren kan da enkelt holdes oppvarmet i vinterhalvåret, som bidrar til å senke strømforbruk til oppvarming. Det er også et eldre bad i kjeller, som ikke er i bruk i dag. Av overflater er det for det meste laminatgulv i oppholdsrom, og malte og tapetserte vegger. Malte himlinger. Delikate fargevalg gjennom hele boligen.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Terje Sandersen datert 30.01.20 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Takstmannes konklusjon: Boligen ligger i et etablert boligområde, med kort vei til skole, barnehage og forretning. Boligen ansees for lett å omsette. Det er gjort bemerkninger som bør utbedres, som taknedløp bør ledes bort fra bolig, male malingsslitte vinduer, skifte råte på utvendig list, justere verandadør, veggplater på vaskerom, tette for mur i kjeller og oppgraderinger pga. normal bruksslitasje. Forøvrig les rapport. Boligen er utvidet i 1991, og da ble takstein skiftet og kledning samt vinduer, nye vinduer i øvre del av boligen er skiftet i 2016 og kjellervinduer fra 2019. Bad og vaskerom er oppfør som egeninnsats av eier som er rørlegger i 2016. Kjøkken er skiftet i 2016. Deler av drenering er fra 2016. Tre varmepumper fra 2016 og 2018. Deler av kledning er skiftet i 2016. Takrenner er fra 2016.

  Oppvarming

  Peisovn og varmepumpe i stue. Varmepumpe i kjeller og på kontor. For øvrig elektrisk oppvarming med varmekabler i enkelte rom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.
 • Beliggenhet

  Denne flotte eneboligen har en attraktiv beliggenhet på Grønli, i et område med variert bebyggelse av eneboliger, rekkehus og boligblokker. Her bor man i et barnevennlig område med mange barnefamilier. Det er god tilgang til fine lekeområder og flere barnehager i området. Skolebarna hører til Grønli skole, en middels stor barneskole med cirka 300 elever og gode fasiliteter. Grønlivegen har en sentral beliggenhet med gangavstand til Porsgrunn sentrum og Down Town, cirka 800 meters gange fra eiendommen. Videre er det gode bussforbindelser i området, med metro- og pendelbusser med hyppige avganger i nærheten.

  Adkomst

  Fra Porsgrunn: Kjør vestover ut av sentrum i retning Herøya/Stridsklev, og ta til venstre opp Deichmansgate. Følg veien i 450 meter, og ta til venstre inn Fiolvegen skiltet mot sykehuset. Ta så første vei til venstre inn på Grønlivegen og følg veien i cirka 400 meter. Boligen ligger da på venstre hånd. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

  Parkering

  God plass til parkering i gruset gårdsplass. I tillegg er det oppført en eldre murgarasje som benyttes til oppbevaring. På grunn av størrelse er denne trolig ikke egnet for nyere biler.

  Tomt

  Areal: 712 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er lettstelt og opparbeidet med terrasser, gruset gårdsplass og gressplen.
 • Adresse med betegnelse

  Grønlivegen 13B, Gnr. 200 Bnr. 886 i Porsgrunn kommune. Det gjøres oppmerksom på at eiendommer i kommuner berørt av kommunereformen kan få endringer i matrikkelen fra 01.01.2020.

  Selger

  Mariette Kaasa Buer og Dan Morten S. Styrvold Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,50 (Pantattest kjøper) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)) 95 419,50 (Omkostninger totalt) 3 285 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 18 836 pr. år Kommunale avgifter fordeles over 4 terminer. I følge informasjon fra Porsgrunn kommune arbeides det med å tilrettelegge for månedlige terminer dersom man ønsker det. De kommunale avgiftene inkluderer eiendomsskatt, gebyr for vann/avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 617 373,- for år 2018. Sekundær: Kr. 2 222 543,- for år 2018.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegeleren Telemark AS: Provisjon 1,6% (Minimum kr. 45.000,-), tilretteleggingshonorar kr 10.900,-, samt markedspakke kr 11.000,-

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i område regulert til offentlig trafikkområde og boliger og tilhører reguleringsplan "Området omkring Bieners veg mellom Grønlivegen og Grønlihamma", datert 24.11.1966. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på bolighuset datert 16.11.1936, det foreligger ferdigattest på garasjen datert 09.11.1952 og det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 27.05.1991. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen: Bestemmelse om gjerde, tinglyst 24.07.36, dagboknr 1679. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 07 36 47.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-19-0158. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  81-19-0158

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Fredrik Risanger Busk, tlf. 45 07 36 47

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg