Vågsbygd

Nordre Hovedgårds vei 50, 2.etg, 4621 Kristiansand s

Prisantydning kr 2 590 000,-

Andel fellesformue:  kr 26 345,-
Omkostninger:  kr 15 385,-
Totalpris:  kr 2 605 385,-
Felleskostnader:  kr 4 772,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 678 874,- Sekundær: kr 2 443 947,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt.

Flott 3-roms seniorleilighet 50+ med solrik flislagt terrasse og garasjeplass i kjeller

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2004

Soverom:  2

Rom:  3

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  72 m²

Bruksareal:  76 m²

Bruttoareal:  82 m²

Tomtareal:  3294 m²

Vi har gleden av å presentere en innflyttingsklar 3 roms seniorleilighet i Hovedgårdsparken med  sentral beliggenhet. Leiligheten ligger i 2.etg med rolig beliggenhet i mitdbygget (inne i Atriet) med både heis og garsjeplass i u.etg.  Rett ved Vågsbygd senter med alle butikktyper og busstopp. Gangavstand til Auglandsbukta med båthavn.

Leiligheten har følgende innhold med inngang via svalgang: Gang, 2 soverom, bad, bod, stue og kjøkken. Bod i kjelleretg. sammen med fast parkeringsplass. Lys og trivelig leilighet med parkettgulv i hele leiligheten med tapet i stue og ellers malte gipsvegger i alle rom. Romslig fliselagt bad med dusjkabinett, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin. Gjennomgang til bad fra hovedsoverom. Pen og velholdt kjøkkeninnredning med hvitevarer og spiseplass.

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport som følger vedlagt salgsoppgaven.

  Byggeår

  2004 i følge Kristiansand kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 82 kvm P-rom inneholder: Gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom. S-rom: bod 4 kvm Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Leiligheten ligger i 2.etg og har følgende innhold med inngang via svalgang: Gang, 2 soverom, bad, bod, stue og seperat kjøkken. Bod i kjelleretg. sammen med fast parkeringsplass.

  Standard

  Lys og trivelig leilighet med følgende standard: Parkettgulv i hele leiligheten med tapet i stue og ellers malte gipsvegger i alle rom. Romslig fliselagt bad med dusjkabinett, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin. Gjennomgang til bad fra hovedsoverom. Pen og velholdt kjøkkeninnredning med hvitevarer og spiseplass. Fra stue er det utgang til stor overbygd solrik flislagt terrasse med bortsettingsbod. 2 gode soverom med garderobeskap. Egen bod i leiligheten, bod i kjeller og bod på terrasse. Fast garasjeplass i kjeller med heis direkte opp til leiligheten.

  Diverse

  Vi anbefaler borettslagets hjemmeside: www.hovedgaardsparken-brl.no - Heis. - Callinganlegg. - 1 bod i kjeller + bod på terrasse. - Kjøpere må være over fylt 50 år. - Stor felles takterrasse og eget serviceområde med bemannet resepsjon, lobby, treningsrom, møterom, selskapsrom og kjøkken. Alt stilfullt innredet og fullt utstyrt. Litt om Hovedgårdstunet borettslag: Borettslaget ble dannet for å gi beboerne et godt servicetilbud. Servicedelen knytter beboerne sammen. Det er der vi treffes om vi vil søke kontakt med andre beboere. Servicetjenesten drives til selvkost av borettslaget, som derved sparer flere hundretusener av kroner i forhold til om driften skulle ivaretas av utenforstående virksomhet. Det skjer noe i servicedelen hele uken, og driften styres stort sett av en servicevert i full stilling, med kontor i lobbyen. Serviceverten skal stå for daglig drift av et attraktivt tilbud av servicetjenester tilrettelagt for beboerne. Sammen med representanter for beboerne skal hun arrangere aktiviteter og arrangementer, samt treffe tiltak for å sikre at servicelokalene holdes attraktive som møtested for beboerne i en hyggelig og positiv atmosfære. Det foreligger sak mellom utbygger og borettslag grunnet fasade-utbedringer og uklarheter om hvem som er ansvarlig for kostnaden av utbedringen. Et evt. tap mot utbygger kan måtte dekkes av andelseierne. Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Oppvarming

  Vannbåren varme på radiator, varmekabler på bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt. Taklampe på kjøkken medfølger ikke.

  Energiattest

  Energiattest er rekvirert, men ikke mottatt.
 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger svært attraktivt i Hovedgårdsparken Borettslag. Borettslaget ligger ca. 5 minutts gange fra sjøen med bl.a. kommunal båthavn, friområde rundt Storenes, Jaktodden, m.m. Amfi Vågsbygd og samfunnshuset med bibliotek ligger på andre siden av gata. Her er det også apotek, vinmonopol, dagligvare, og ca. 40 butikker med det meste som trengs til daglig. Rett utenfor døra er det holdeplass for metrobussen med flere avganger i timen.

  Adkomst

  Leilighetsbygget ligger rett ved Amfi senter Vågsbygd.

  Parkering

  Fast garasjeplass i underetasje med heis direkte opp til leilighetens etasje.

  Tomt

  Areal: 3 294 kvm, Eierform: Fellestomt
 • Adresse med betegnelse

  Nordre Hovedgårds vei 50, Andelsnr. 104 Orgnr. 988354538 i Kristiansand kommune

  Selger

  Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Husdyrhold

  Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget. Se egne regler for husdyrhold

  Borettslag

  Hovedgårdsparken borettslag

  Borettslag organisasjonsnummer

  988354538

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forkjøpsrett

  Forkjøpsrett for Sørlandet Boligbyggelags medlemmer.

  Forretningsfører

  Sørlandet Boligbyggelag

  Andelsnummer

  104
 • Omkostninger

  2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 15 384,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 605 384,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Felleskostnader

  Kr. 4 772,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Kommunale avgifter, renovasjon, eiendomsskatt, felles forsikring på bygg, driftsutgifter kr 2005,- Get/TV kr. 367,-, serviceavgift kr. 600,-, forskudd fjernvarme kr. 600,-, vedlikeholdsavsetning kr.1 200,-, forretningsførsel, vedlikehold, renhold fellesareal, energi/strøm fellesareal, callinganlegg, heis, revisjons- og styrehonorar.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Lånevilkår fellesgjeld

  Pt er det ingen andel fellesgjeld tilhørende leiligheten. Likevel kan det tilkomme andel fellesgjeld på et senere tidspunkt.

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr 0,- pr. 06.01.20 Andel fellesformue kr. 26 345 pr. 06.01.20

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 678 874,- for år 2018. Sekundær: Kr. 2 443 947,- for år 2018.

  Vederlag

  Annonsering fvn.no (Kr.1 200) Digital grunnpakke (Kr.3 990) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 860) Oppgjørshonorar (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 590 000,-) (Kr.64 750) Tilretteleggingshonorar (Kr.14 000) Totalt kr. (Kr.100 180)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 09200, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til bolig, og tilhører reguleringsplan Hovedgårdstunet, datert 10.04.02. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Plan under arbeid i nærområdet. Bosmyrveien. Kontakt saksbehandler Rasmussen i kommunen for ytterligere info: 48050337

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 11.05.2015. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknr. 574. Tinglyst: 05.02.1960. Bestemmelse om gjerde. Dagboknr. 2320. Tinglyst: 09.03.1965. Bestemmelse om gjerde. Dagboknr. 7618. Tinglyst: 28.04.2004. Erklæring/avtale. Bestemmelse om adkomstrett, vann/kloakkledning, m.m. Dagboknr. 4810. Tinglyst: 09.03.2006. Bestemmelse om garasje/parkering Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritet pant der hvor det er tinglyste servitutter, eller andre heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Sørmegleren anbefaler boligkjøperforsikring fra Help Forsikring AS. Dette er en rettshjelpsforsikring, som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen inkluderer skadetakst, og har ingen egenandel. Mer informasjon kan fås av megler.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Etter avtale med megler på 40 40 80 57.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne prospektteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  12-20-0002

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Hilde Møller-Hansen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg