Nordre Bydel

Chr. H. Bloms gate 31, 3717 Skien

Prisantydning kr 2 340 000,-

Omkostninger:  kr 74 170,-
Totalpris:  kr 2 414 170,-
Kommunale avgifter:  kr 14 239,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 717 869,- Sekundær: kr 2 584 328,-

Visning

15. april, kl. 18:30–19:30

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt.

Stor enebolig i sentrumsnære omgivelser - 4 Soverom - Garasje - Vestvendt hage

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1909

Soverom:  4

Rom:  1

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  148 m²

Bruksareal:  184 m²

Bruttoareal:  199 m²

Tomtareal:  481 m²

Chr. H. Bloms gate 31 har en attraktiv og sentral beliggenhet i Nordre Bydel i Skien. Området er preget av en eldre bebyggelse, med mange ærverdige eneboliger. Kort vei til togstasjonen, bussforbindelser, flotte friområder og parkanlegg, samt Skagerak Arena. Rett i nærheten ligger Lietorvet, med butikker, apotek og legesenter. Gangavstand til Skien sentrum med alle servicetilbud.

Boligen har en perfekt beliggenhet for deg som vil å bo i en trivelig og stille bygate, men som samtidig ønsker gangavstand til alle mulighetene og tilbudene som Skien sentrum har å by på.

 • Bygninger og byggemåte

  Vedlagt følger konklusjon fra takstmannens rapport datert 21.11.2019. SAMMENFATTENDE ANNEN BESKRIVELSE. Eiendommen er beliggende på Lie. Eiendommen ligger i et etablert bolig område. TOMTEN. Planert tomt med biloppstillingsplasser i gårdsplass. STANDARD. Boligen er en enebolig over to etasjer med kjeller. Bolig oppført ca 1909. Garasje oppført i 1979. Grunnmur av naturstein med drenering fra byggeår. Yttervegger oppført i reisverk påmontert stående kledning. Tre-vinduer med isolerglass fra 1970/80-tallet. Ytterdør med isolerglass fra 1994. Saltakkonstruksjon med betongstein og stålrenner, taktekket skiftet i 1987. Bad/vaskerom i 1. etasje med flis på gulv og respatekplater på vegg fra 1971. Bad i 2. etasje med vinylbelegg på gulv og våtromstrie på vegg fra 1995. Kjøkkeninnredning med furu fronter og laminert benkeplate fra 1996. El-anlegg med automatsikringer, oppgradert i 1996. VVS med vannledninger av kopper og avløp i soil/plast, eldre bunnledninger. Vi viser videre til tilstandsrapporten som ligger vedlagt i denne salgsoppgave og som bør leses i sin helhet.

  Byggeår

  1909 ifølge Skien kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Bolig: Primærrom: 148 kvm Bruksareal: 164 kvm Bruttoareal: 177 kvm P-rom inneholder: 1. etasje: Stue, spisestue, TV-stue, kjøkken, bad/vaskerom, toalett, vondfang og hall 2. etasje: 2 soverom, stue/soverom, bad, arbeidsrom, gang/trapperom Garasje: Sekundærrom: 20 kvm (Biloppstilling, vedskjul) Bruttoareal: 22 kvm

  Innhold

  1. etasje: Stue, spisestue, TV-stue, kjøkken, bad/vaskerom, toalett, vondfang, hall og bod 2. etasje: 2 soverom, stue/soverom, bad, arbeidsrom, gang/trapperom og bod

  Standard

  Stor sentral enebolig over to plan - vestvendt hage - garasje - 2(3) soverom Stor og innbydende stue med parkett på gulv, malt strie på vegg og takess i himling. God plass til spisestue, sofagruppe og TV-seksjon. Kjøkken med originalt bærende furugulv, malt strie på vegg, flis mellom over- og underskap og panel i himling. Kjøkkeninnredning med furufronter og laminert benkeplate. Hvitevarer følger med og inkluderer; komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Avtrekk fra vifte ført til yttervegg. Bad/vaskerom 1. etg. har flis på gulv, respatexplater på vegg og takess i himling. Innredningen består av wc, baderomsservant og badekar. Her er det også opplegg til vaskemaskin og varme i gulv. Bad 2. etg. er oppgradert i senere tid med vinylbelegg på gulv, våtromsstrie på vegg og takess i himling. Rommet er innredet med wc, dusjkabinett og baderomsservant med tilhørende speil/lys, og over- og underskap. Bad er mekanisk ventilert og oppvarmes ved hjelp av stråleovn på vegg. Pent hovedsoverom med tilfredsstillende takhøyde, er i nyere tid oppgradert med laminat på gulv, panel på vegg og himling malt i tidsriktige farger. Soverom 2 har malt strie på vegg, vegg-til-vegg teppe på gulv og takess i himling. Begge rommene er i gode størrelser, noe som gir rom for møbleringsalternativer. Loftstue med mange muligheter. Kan benyttes som et soverom 3 evt. et nytt hovedsoverom. Her er det parkett på vegg, malt strie og panel på vegg, samt panel i tak. Loftstuen er også utstyrt med parafinovn. Denne er ikke i drift.

  Diverse

  Parafin er frakoblet, det er ikke noe nedgravet tank på eiendommen i følge selger.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Are Bjørkheim datert 21.11.19 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Oppvarming

  Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
 • Beliggenhet

  Chr. H. Bloms gate 31 har en attraktiv og sentral beliggenhet i Nordre Bydel i Skien. Området er preget av en eldre bebyggelse, med mange ærverdige eneboliger. Kort vei til togstasjonen, bussforbindelser, flotte friområder og parkanlegg, samt Skagerak Arena. Rett i nærheten ligger Lietorvet, med butikker, apotek og legesenter. Gangavstand til Skien sentrum med alle servicetilbud. Boligen har en perfekt beliggenhet for deg som vil å bo i en trivelig og stille bygate, men som samtidig ønsker gangavstand til alle mulighetene og tilbudene som Skien sentrum har å by på.

  Adkomst

  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Parkering i garasje og på tomt. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

  Tomt

  Areal: 481 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Chr. H. Bloms gate 31, Gnr. 300 Bnr. 348 i Skien kommune.

  Selger

  Asbjørn Storkaas Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  2 340 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 340 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 74 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 414 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 14 239 pr. år

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 717 869,- for år 2017. Sekundær: Kr. 2 584 328,- for år 2017.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,6% av brutto salgssum (minimum kr. 39 500,-), Tilretteleggingshonorar kr. 7000,- samt Markedspakke kr. 11 000,-

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, bevaring kulturmiljø, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest for utskiftning av vinduer og innredning av soverom, datert 01.11.1977

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt.

  Overtagelse

  Selger skal flytte inn i ny leilighet i mars 2020, overtagelse kan finne sted etter dette. Forøvrig etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-19-0226. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  82-19-0226

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg