Vågsbygd

Rognelia 21A, 4622 Kristiansand s

Prisantydning kr 2 180 000,-

Omkostninger:  kr 65 450,-
Totalpris:  kr 2 245 450,-
Kommunale avgifter:  kr 8 693,-
Formuesverdi: 

Primær: kr 580 469,- Sekundær: kr 2 089 688,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Innholdsrikt rekkehus med flott sjøutsikt beliggende i barnevennlig område

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Rekkehus

Byggeår:  1958

Soverom:  3

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  95 m²

Bruksareal:  104 m²

Bruttoareal:  119 m²

Tomtareal:  215 m²

Meget populært og barnevennlig beliggende i veletablert boligområde i Vågsbygd, kun ca 5 km fra Kristiansand sentrum / Kvadraturen. Kjosdalen med nydelig turterreng like nedenfor boligen.

Rekkehuset går over tre plan og inneholder følgende: U.etg.: Utvendig bod, vindfang, gang og vaskerom. 1.etg.: Trappegang, stue og kjøkken. 2.etg.: Gang, 3 soverom og bad.

Tomten er for det meste opparbeidet med store verandaer. Gode solforhold fra tidlig morgen og til ettermiddag og kveld. Flott sjøutsikt og utsikt til Odderøya, Bragdøya og helt til Randesund.

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport som følger vedlagt salgsoppgaven.

  Byggeår

  1958 i følge Kristiansand kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 104 kvm, Bruttoareal: 119 kvm P-rom inneholder: U.etg.: Vindfang, gang og vaskerom. 1.etg.: Stue og kjøkken 2.etg.: Gang, bad og 3 soverom. S-rom: Boder 9 kvm Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Kristiansand kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

  Innhold

  Rekkehuset går over tre plan og inneholder følgende: U.etg.: Utvendig bod, vindfang, gang og vaskerom. 1.etg.: Trappegang, stue og kjøkken. 2.etg.: Gang, 3 soverom og bad.

  Standard

  Rekkehuset fremstår i god stand i lyse farger. Stort vaskerom med fliser på gulv. Stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Stuen er romslig og lyse med god plass til sofagruppe. På kjøkkenet er det god plass til stort spisebord. Utgang til stor veranda med flott utsikt og gode solforhold. Badet har fliser på gulv, har både badekar og dusjkabinett. Badet ligger i samme etasje som alle soverom.

  Diverse

  Selgere har ikke bebodd boligen og har derfor begrenset kunnskap om boligen, se for øvrig tilstandsrapport som vedlegg til salgosppgave.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Torleif Fjellestad datert 05.11.19 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning.

  Oppvarming

  Vedovn i stue, varmekabler på gulv på bad, for øvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Kjøleskap og komfyr medfølger ikke. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
 • Beliggenhet

  Meget populært og barnevennlig beliggende i veletablert boligområde i Vågsbygd, kun ca 5 km fra Kristiansand sentrum / Kvadraturen. Kjosdalen med nydelig turterreng like nedenfor boligen. For øvrig kort vei til alle Vågsbygds fasiliteter: Skoler, barnehager, buss, butikk, Amfi Vågsbygd senter, Karuss idrettsanlegg, mv

  Parkering

  Gode parkeringsmuligheter på tomt, for øvrig gateparkering.

  Tomt

  Areal: 215 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er for det meste opparbeidet med store verandaer. Gode solforhold fra tidlig morgen og til ettermiddag og kveld. Flott sjøutsikt og utsikt til Odderøya, Bragdøya og helt til Randesund.
 • Adresse med betegnelse

  Rognelia 21A, Gnr. 12 Bnr. 352 i Kristiansand kommune.

  Selger

  Jarl Andre Meberg Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  2 180 000,- (Prisantydning) Omkostninger 54 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 180 000,-)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 100,- (HELP BKF rekkehus/selveier (valgfritt)) 65 450,- (Omkostninger totalt) 2 245 450,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 8 692,70 Kommunale avgifter inkl. bl. a. abonnementsavgift og forbruksgebyr for vann og avløp, eiendomsskatt og feieravgift. Beløpet fordeles på 4 terminer. Gebyr renovasjon for 2019 utgjør kr 2 866,70,- ifølge Avfall Sør og kommer i tillegg

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr.3 146,40,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 580 469,- for år 2017. Sekundær: Kr. 2 089 688,- for år 2017.

  Faste løpende kostnader

  Dette er selgers kostnader og inkluderer strøm, internett, TV-abonnement, bygg- og innboforsikring. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

  Vederlag

  Digital grunnpakke (Kr.3 990) Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 180 000,-) (Kr.54 5000) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 600) Totalt kr. (Kr.70 215)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Plan nr. 68 med reguleringsbestemmelser for Kreglingheia, sist datert 14.09.2005. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Erklæring/avtale, dat. 15.12.1956 Erklæring/avtale, dat. 28.08.1974 Fra hoved bølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 57.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/12-19-0147. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  12-19-0147

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Hilde Møller-Hansen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg