Dåsnes

Dåsvannsdalen 15, 4737 Hornnes

Prisantydning kr 2 350 000,-

Omkostninger:  kr 73 700,-
Totalpris:  kr 2 423 700,-
Kommunale avgifter:  kr 5 958,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 581 845,- Sekundær: kr 2 094 641,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

BUD FORELIGGER: Enebolig med leilighet - flott opparbeidet tomt rett ved Dåselva - dobbel garasje og carport

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1960

Soverom:  4

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  215 m²

Bruksareal:  235 m²

Bruttoareal:  250 m²

Tomtareal:  2046 m²

Velkommen til Dåsvannsdalen 15

Flott beliggende enebolig rett ved Dåselva, i etablert boligområde på Hornnes. Stor og pent opparbeidet tomt som strekker seg helt ned til elva. Boligen går over 3 etasjer og har egen leilighet i underetasje. Boligens 1.etasje inneholder gang, bad, 2 soverom, spisestue, stue og kjøkken. I 2.etasje/loft er det gang og 2 disponible rom. I underetasjen er det kjellerrom, vaskerom, gang og 2 boder. Hybel/leilighet i underetasje inneholder gang, soverom, bad, stue og kjøkken. Barnehage, barneskole og videregående skole innen kort gangavstand, Idrettshall ligger også like ved. Det er kort avstand til flotte turstier, fiske- og bademuligheter, skiløyper og lysløyper. Det er ca. 500 meter til nærmeste butikk og bensinstasjon. Dobbel garasje og carport.

 • Bygninger og byggemåte

  Støpt såle og fundamenter i betong direkte på grunn på antatte steinmasser fra tomt. Grunnmuren er tilsynelatende oppført i betong, betongblokker og blokker av pusset leca. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av stående malt panel. Se forøvrig tilstandsrapport.

  Byggeår

  1960 i følge Evje og Hornnes kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Sum alle bygninger: Bta: 319kvm - Bra: 298kvm - P-rom: 242kvm - S-rom: 56kvm Enebolig med leilighet: Bta: 250kvm - Bra: 235kvm - P-rom: 215kvm - S-rom 20kvm 1.etasje: Bta: 121kvm - Bra: 114kvm - P-rom: 114kvm - S-rom: 0kvm 2.etasje/loft: Bta: 29kvm - Bra: 28kvm - P-rom: 28kvm - S-rom: 0kvm Underetasje: Bta: 100kvm - Bra: 93kvm - P-rom: 73kvm - S-rom: 20kvm P-rom inkluderer: 1.etg: Vindfang, gang, trapperom, bad, 2 soverom, stue, spisestue og kjøkken. Loft: Gang/trapp, 2 disponible rom. Underetasje: Gang/trapp, mellomgang og vaskerom. Leiligheten: Gang, soverom, bad, stue og kjøkken. S-rom inkluderer gang/bod og bod i underetasje. Garasje: Bta: 69kvm - Bra: 63kvm - P-rom: 27kvm - S-rom: 20kvm P-rom inkluderer stue/soverom og kontor. S-rom inkluderer garasje. Carport med gulvareal på 26kvm, ikke medtatt i arealmåling. Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens innredning av boligen. Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Innholdsrik enebolig over 3 etasjer. Boligens 1.etasje inneholder vindfang, gang, nyere bad, 2 soverom, spisestue, stue og kjøkken. På loftet er det gang/trapp og 2 disponible rom. I underetasjen er det kjellerrom, vaskerom, gang og 2 boder. Hybel/leilighet i underetasje inneholder gang, soverom, bad, stue og kjøkken. Det er utgang til veranda fra det ene soverommet. På eiendommen er det også dobbel garasje og carport. Garasjen er innredet med stue og kontor. Platting ved inngangsparti og veranda mot hage.

  Standard

  Enebolig med leilighet i underetasjen fra 1960. Boligen er senere tilbygd i 1994. Boligen holder normal god standard, men det må påregnes noen oppgraderinger på sikt. Boligen har grei planløsning med god utnyttelse. Bolig og garasje ble sist malt i 2016. Utvendig kledning er stående malt panel. Det er nyere vinduer på loftet, samt et soverom og bad i 1.etasje. Terrassedøren er fra 2005. Det er nye vinduer på loft, samt gulv er fra 2019. Øvrige vinduer er fra byggeår. Hyggelig solrik veranda med terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i malt treverk. Overflater er godt vedlikeholdt. Badet i 1.etasje er oppgradert rundt 2009 og har fliser på gulv og vegger i dusj. Det er malte plater på resten av vegger. Badet er lyst og fint, og er innredet med servantinnredning, toalett og dusjhjørne. Badet i leiligheten har belegg på gulv og malt strie på vegger. Rommet er innredet med dusjkabinett, toalett, servantinnredning og har opplegg for vaskemaskin. Boligen har eget praktisk vaskerom i underetasjen. Rommet er innredet med over- og underskap, opplegg for vaskemaskin, toalett, vask og varmtvannstank. Romslig nyere kjøkken fra 2006 med god benk- og skapplass. Det er plass til kjøkkenbord. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer, komfyr med platetopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkeninnredningen i leiligheten er eldre, men greit vedlikeholdt. Garasjen har bindingsverk med stående malt panel. Garasjen har et innredet kontor og stue/soverom, samt et stort lagerrom på loftet. Carport med enkelt taktekke og pukket gulv. Se forøvrig tilstandsrapport.

  Diverse

  Eiendommen er forsikret i Fremtind forsikringsselskap. Årlig forsikringspremie utgjør ca kr. 5 000,-. Selger har benyttet boligen som fritidsbolig. Selger opplyser om et årlig strømforbruk på 3 900 kwh fra okt 2018-okt 2019. Av hvitevarer medfølger oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp, samt kjøleskap m/frys. Vaskemaskin og stor fryseboks kan medfølge. Diverse møbler kan medfølge, men dette må avtales med selger. Husqvarna sitteklipper medfølger.

  Annet

  Boligen har innredet hybel i underetasje. Denne er ikke søkt om og godkjent hos Evje og Hornnes kommune. Det er kun registrert 1 boenhet. Carporten er bygget inn med port. Denne endringen er ikke omsøkt.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Lars Tore Mesel datert 22.10.19 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning. Konklusjon takstmann: Enebolig med leilighet i underetasjen, boligen er oppført i 1960 og tilbygget i 1994. Boligen holder en normal god standard, det må påregnes noen mindre oppgraderinger på sikt. Forøvrig vises det til rapportens enkeltpunkter.

  Oppvarming

  Elektrisk og ved. Det er varmekabler i gang og på bad, samt på vaskerom/wc i kjeller. Åpen peis i stue, samt vedovn fra Jøtul. Varmepumpe i stue 1.etasje. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
 • Beliggenhet

  Flott beliggende enebolig rett ved Dåselva, i etablert boligområde på Hornnes. Stor og pent opparbeidet tomt som strekker seg helt ned til elva. Barnehage, barneskole og videregående skole ligger rett ovenfor veien innen meget kort gangavstand. Idrettshall ligger også like ved. Det er kort avstand til flotte turstier, fiskemulighet, bademuligheter, skiløyper og lysløyper. Det er ca. 500 meter til nærmeste butikk og bensinstasjon. Fine forhold for kanopadling og kajakkpadling i Dåselva. Det er ca. 5 km til Evje sentrum med alle fasiliteter. Det er meget gode solforhold på eiendommen, med sen kveldssol på sommerstid.

  Adkomst

  Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Dobbel garasje og carport. Forøvrig biloppstillingsplass på egen tomt.

  Tomt

  Areal: 2 046 kvm, Eierform: Eiet tomt Meget pent opparbeidet tomt med hage og plen. Fine bed og beplantinger, samt hekk rundt boligen. Liten dam i hagen og strandlinje. Asfaltert tun med platting, garasje og carport. Godt med biloppstillingsplasser på tomten. Opparbeidet grillplass/badeplass nede ved elva. Det gjøres oppmerksom på at tomten ikke er oppmålt i nyere tid. Kommunen oppgir at tomen er ca. 2 047kvm, men grensene er usikre og arealet er derfor usikkert. Det tas forbehold om grenser og eksakt areal. Det kan foreligge avvik.
 • Adresse med betegnelse

  Dåsvannsdalen 15, Gnr. 7 Bnr. 108 og Gnr. 7 Bnr. 113 i Evje og Hornnes kommune.

  Selger

  Elin S Aarnes Johannessen Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 73 700,- (Omkostninger totalt) 2 423 700,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 5 958 pr. år De kommunale avgiftene inkluderer renovasjon kr. 4 020,-, feie/tilsyns gebyr kr. 350,- og slamtømming kr. 1 588,-.

  Eiendomsskatt

  Det er ingen eiendomsskatt på denne eiendommen.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 581 845,- for år 2017. Sekundær: Kr. 2 094 641,- for år 2017.

  Vederlag

  Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 350 000,-) (Kr.49 000) Tilretteleggingshonorar (Kr.10 900) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Totalt kr. (Kr.70 515)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan "Dåsnes", ikrafttredelse 09.05.1996. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Eiendommen er markert med FA4 i reguleringsplan. FA4 er felles adkomst for eiendommene gnr. 7 bnr. 108, 194 og 199.

  Ferdigattest

  Ferdigattest foreligger ikke pga. alder - gjelder tiltak omsøkt før 1998. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Det foreligger midlertidig brukstillatelse på tilbygg datert: 09.12.1994

  Vei / Vann / Avløp

  Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp. Vann fra innfiltreringsbrønn fra elv. Brønnen ligger naboeiendommen gnr. 7 bnr. 79. Egen vannpumpe i kjeller. Privat septiktank som tømmes hvert andre år. Overvann fra septiktank er lagt i rør og kommer ut et stykke ned i elven. Offentlig vei.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Gnr 7, bnr. 113: Dagboknummer: 1986/102501-1/93, tinglyst 18.07.1986 - Erklæring/avtale, rett til ledn. for strøm og telefon Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel, og er godkjent med kun en boenhet. Deler av boligen er i dag innredet som egen utleiedel, endringen er ikke søkt omsøkt hos Evje og Hornnes kommune. Eier har ikke leid ut hybelen. Utleiedel er ikke byggemeldt Evje og Hornnes kommune.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-19-0131. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  17-19-0131

  Ansvarlig megler

  Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen

  Vedlegg