Tveit

Tveit 34, 4735 Evje

Prisantydning kr 1 925 000,-

Omkostninger:  kr 63 070,-
Totalpris:  kr 1 988 070,-
Kommunale avgifter:  kr 5 608,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 653 244,- Sekundær: kr 2 351 678,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Flott eiendom med store tomtearealer og idyllisk beliggenhet - innholdsrik enebolig med 2 garasjer - fine uteområder

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1975

Soverom:  5

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  227 m²

Bruksareal:  288 m²

Bruttoareal:  317 m²

Tomtareal:  22088 m²

Usjenert og solrikt beliggende eiendom på Tveit, mellom Vegusdal og Evje. Eiendommen består av 3 teiger og er totalt ca. 22 mål. Fine bade- og fiskemuligheter i elv som grenser til eiendommen. Det er flotte turterreng i nærheten, samt hyggelig "gapahauk" på tomten. Stor innholdsrik enebolig over to etasjer. I hovedetasjen er det stor stue, stue/spisestue, kjøkken, gang, 3 soverom, bad, kott, vaskerom og stor yttergang med adkomst fra garasje. I underetasjen er det stue, vaskerom, gang, bad, 3 boder og 2 store kjellerrom. 3 av rommene blir benyttet som soverom. Det er også 2 garasjer, samt frittstående bod og gapahauk. Det er ca. 14 km til Engeland med butikk, skole og barnehage. Det er ca. 18km til Evje med alle fasiliter og ulike servicetilbud.

Kontakt megler for visning.

 • Bygninger og byggemåte

  Grunnmuren er tilsynelatende oppført i betong og blokker av pusset leca. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av stående beiset villmarkskledning. Se forøvrig tilstandsrapport.

  Byggeår

  1975 i følge Evje og Hornnes kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Sum alle bygninger: Bta: 365kvm - Bra: 333kvm - P-rom: 227kvm - S-rom: 106kvm Enebolig: Bta: 317kvm - Bra: 288kvm - P-rom: 227kvm - S-rom: 61kvm 1.etasje: Bta: 189kvm - Bra: 172kvm - P-rom: 156kvm - S-rom: 16kvm Underetasje: Bta: 128kvm - Bra: 116kvm - P-rom: 71kvm - S-rom: 45kvm P-rom inkluderer: 1.etg: Vindfang, gang, hall, vaskerom, gang, bad, 2 soverom, trapperom, 2 stuer og kjøkken. Underetasje: Gang/trapp, gang, vaskerom, gang, wc, 3 soverom, kontor og gang. S-rom inkluderer: 1.etg: Garasjelager. Underetasje: 2 lagerrom Garasje: Bta: 48kvm - Bra: 45kvm - P-rom: 0kvm - S-rom: 16kvm S-rom inkluderer: Garasje Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. 3 av rommene i underetasjen er benyttet som soverom, men er ikke godkjente soverom ihht tegninger. Rom i kjeller er byggemeldt som boder, og er ikke lovlig til varig opphold.

  Innhold

  Innholdsrik enebolig over 2 etasjer. I hovedetasjen er det stor stue, stue/spisestue, kjøkken, gang/hall, 3 soverom, bad, kott, vaskerom og stor yttergang med adkomst fra garasje. I underetasjen er det stue, vaskerom, gang, bad, 3 boder og 2 store kjellerrom. Det er 2 garasjer på eiendommen. samt utvendig frittstående bod og gapahauk.

  Standard

  Boligen går over 2 etasjer og er oppført i 1975. Boligen er senere tilbygget og holder generell god standard. Boligen er oppgradert de senere årene med blant annet ny shingel på tak, nye utvendige trapper, ny platting ved inngang og diverese innvendige oppgraderinger. Taktenner, nedløp og pipebeslag er ifølge selger nytt i 2013. Boligen ble sist beiset for 5-6 år siden. Det må påregnes noen oppgraderinger. Enkelte vinduer, samt terrassedør er fra 2009. Resten av vinduer og dører er i hovedsak fra byggeår. Romslig stue med god plass til sofagrupper og spisebord. I stua er det både varmepumpe og peisovn. Det er store vinduer i stua som gir godt med naturlig lys. Stue og kjøkken er i delvis åpen løsning. Kjøkkeninnredningen er av eike fronter og laminat benkeplate. Det er frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Badet i 1.etasje har fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med toalett, dusjkabinett og servantinnredning. Det er varme i gulv. Badet i underetasjen har belegg på gulv og antatt våtromstapet på vegger. Badet er innredet med dusjhjørne, toalett og servant. Boligen har vaskerom med opplegg for vaskemaskin. Rommet benyttes i dag som lager. Det er lagt nytt parkett i underetasje. Boligens innvendige overflater er i hovedsak fra byggeår og har normal slitasje. Sikringsskap er fra byggeår med skrusikringer.

  Diverse

  Eiendommen er forsikret i IF med polisenummer: 5480760. Årlig forsikringspremie utgjør ca kr. 9 000,-. Selger opplyser om et årlig strømforbruk som utgjør ca. kr. 18 000,-. Boligen har varmepumpe i hovedetasje (1.etasje). Det er 360 graders fjernstyrt kamera foran inngang og parabolantenne med tilkobling i begge etasjer. Benk i spisekrok medfølger. Snøfreser og sitteklipper kan følge med mot tillegg. Fiskedam med 100 gullfisk medfølger, samt utstyr til dette. Hvitevarer følger med om ønskelig.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Lars Tore Mesel datert 17.10.19 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning. Takstmann konkluderer med: Enebolig over 2 etasjer som er oppført i 1975 og tilbygget i senere tid. Det må påregnes rehabilitering av overflater og bygningsdeler som har passert sin forventede levetid samt oppgraderinger av arbeidersom ikke er fagmessig utført. Egenerklæringen må leses i sin helhet. Forøvrig vises til rapportens enkeltpunkter.

  Oppvarming

  Elektrisk og ved. Varmepumpe og peisovn. Varmekabler på bad, gang og våtrom i 1.etasje. Forøvrig panelovner. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger usjenert og solrikt til i idylliske omgivelser mellom Evje og Vegusdal, på Tveit. Fine bade- og fiskemuligheter i elv som grenser til eiendommen. Det er flotte turterreng i nærheten, samt hyggelig "gapahauk" på tomten. Det er ca. 14 km til Engeland med butikk, skole og barnehage. Det er ca. 18km til Evje med alle fasiliter og ulike servicetilbud. Det er svært gode solforhold på eiendommen og flotte uteområder.

  Adkomst

  Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Frittstående garasje, samt garasje i tilknytning til boligen. Forøvrig biloppstilling på tomten.

  Tomt

  Areal: 22 088 kvm, Eierform: Eiet tomt Eiendommen består av 3 parseller, gnr. 128, bnr.10, bnr. 7 og bnr. 5. Bnr. 10 og 7 har usikre grenser ihht opplysninger fra Evje og Hornnes kommune. Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og er registrert med fiktive grenser. Tomtene er fradelt ved skylddelingsforretinger i hhv 1975, 1948 og 1913 og grensene er ikke nøyaktiv oppmålt med stadfesta koordinater. Det tas forbehold om avvik fra eksakte grenser og areal. Samlet areal er av selger opplyst å være ca. 22 mål. Pent opparbeidet tomt med og uteområder med belegningstein, hage og plen. Egen gullfiskdam på eiendommen. Gruslagt tun foran boligen med to garasjer.
 • Adresse med betegnelse

  Tveit 34, Gnr. 128 Bnr. 10 og Gnr. 128 Bnr. 7 og Gnr. 128 Bnr. 5 i Evje og Hornnes kommune.

  Selger

  Jan Kåre Eriksen Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  1 925 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 925 000,-)) 63 070,- (Omkostninger totalt) 1 988 070,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 5 607,50 pr. år De kommunale avgiftene inkluderer standard renovasjon kr. 4 020,- og slamavgift kr. 1 588,-.

  Eiendomsskatt

  Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 653 244,- for år 2017. Sekundær: Kr. 2 351 678,- for år 2017.

  Vederlag

  Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 925 000,-) (Kr.57 750) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilretteleggingshonorar (Kr.10 900) Totalt kr. (Kr.79 265)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som LNF - landbruks- natur og friluftsformål, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan for Birkenes kommune. Arealene nærmest vassdraget har hensynssone "naturmiljø". Evje og Hornnes kommune har ikke fått vedtatt ny kommuneplan for dette området. Enn så lenge er det arealformålet i kommuneplanen for Birkenes kommunen behandler etter.

  Ferdigattest

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.12.1976. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Ferdigattest foreligger ikke pga. alder - gjelder tiltak omsøkt før 1998. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert:

  Vei / Vann / Avløp

  Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløpsanlegg. Privat vann fra brønn. Brønn og pumpe deles med naboeiendomen. Eventuelle vedlikeholdskostnader deles 50/50. Eier betaler ca. kr. 125,- i måneden for strømkostnader til borehull/brønn. Privat septiktank. Offentlig vei.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Gnr. 128 bnr. 5: Ingen heftelser følger eiendommen Gnr. 128 bnr. 7: Dagboknummer: 1948/200316-2/37, tinglyst 13.08.1948 - Bestemmelse om veg Dagboknummer: 1993/587-1/37, tinglyst 04.02.1993 - Bestemmelse om adkomstrett Dagboknummer: 2002/8299-3/37, tinglyst 20.12.2002 - Bestemmelse om veg Gnr. 128 bnr. 10: Dagboknummer: 1993/587-1/37, tinglyst 04.02.1993 - Bestemmelse om adkomstrett Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen: Gnr. 128 bnr. 10: Dagboknummer: 2002/8299-3/37, tinglyst 20.12.2002 - Bestemmelse om veg

  Konsesjon

  Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-19-0127. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  17-19-0127

  Ansvarlig megler

  Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen

  Vedlegg