Skaregrøm/ Sentrum

Føreidsgate 16, 4876 Grimstad

Prisantydning kr 3 990 000,-

Omkostninger:  kr 114 872,-
Totalpris:  kr 4 104 872,-
Kommunale avgifter:  kr 18 072,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 1 028 555,- Sekundær: kr 3 702 798,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Meget velholdt enebolig med 4 soverom og garasje. Solrikt og sentralt.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  2002

Soverom:  4

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  207 m²

Bruksareal:  236 m²

Tomtareal:  323 m²

Eiendommen ligger på Skaregrømsjordet i umiddelbar nærhet til sentrum i en rolig og sjarmerende gate. Alle skoler og fritidsaktiviteter ligger innen gang- og sykkelavstand. Nydelig, solrik hage med plen og beplantning omkranset av et hvitt stakittgjerde. Innh.Yttergang, hall, 2 stuer, kjøkken, 2 bad. 3 soverom, kjøkken, vaskerom samt div. boder. I tillegg er det en innredet del i u.etg med bla kjøkken, stue og bad, egen inngang.

 • Meget sentralt
 • Jevnlig vedlikeholdt
 • 3 soverom og 2 bad i hvd. bolig
 • Innredet u. etg med stue, soverom, kjøkken og bad. Leies ut i dag.
 • Alle skoler, fritidsaktiviteter og rekreasjonsområder innen gangavstand.
 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  2002 i følge Grimstad kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 207 kvm, Bruksareal: 236 kvm Bra. pr. etasje.: 1. etg. 99m² - 2. etg. 57 m². P-rom inkl: Kjeller: Bad, vaskerom, entre, kjøkken, stue, soverom. 1. etg: Bad, hall m/trapp, kjøkken, stue 1, stue 2, vaskerom, vindfang. 2. etg: Bad, gang, 3 soverom. S-rom inkl.: Bod Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  P-rom inkl: Kjeller: Bad, vaskerom, entre, kjøkken, stue, soverom. 1. etg: Bad, hall m/trapp, kjøkken, stue 1, stue 2, vindfang. 2. etg: Bad, gang, 3 soverom. S-rom inkl.: Bod I tillegg er der en enkel garasje samt en utvendig bod.

  Standard

  1. etg. Yttergang: Fliser med varmekabler på gulv, malt strie på vegg. Hall: Fliser med varmekabler på gulv, tapet på vegger. Kjøkken: Fliser med varmekabler på gulv, panel på vegger. Solid kjøkken i heltre eik med frittstående hvitevarer som kjøleskap, komfyr med kjøkkenvifte og mikrobølgeovn. I tillegg er der oppvaskmaskin. Benkeplate i laminat, fliser mellom over- og underskap. Rosmlig kjøkken med god plass til spisebord og stoler. Stuer: Eikeparkettpå gulv, malt tapet på vegger. Stuen ble malt i 2018. Fra stuen går det dør ut til meget solrik terrasse. Stuen er lun og lys, med gode møbleringmuligheter. Her er også peis med innsts. På innsiden er der en TV stue som kan fungere som et ekstra soverom hvis man ønsker. Bad: Fliser med varmekabler på gulv, fliser på vegger. Innredning består av moderne servantskap med to store skuffer og et lite høyskap. WC. (Innredning er byttet for få år siden) i tillegg er der dusjrom. Vaskerom: Sveiset belegg med varmekabler på gulv, malt miljøstrie på vegger. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Noe skapplass for oppbevaring. 2. etg: Gang: Lutet furugulv, malt miljøstrie på vegger. På hovedsoverom er der også en skyvedørsgarderobe langs den ene veggen. 3 soverom: Bad: Fliser med varmekabler på gulv, malt strie på vegger. Innredning bestående av servant med skap og speil, dusj og wc. U. etg: Kjellerrom, uinnredet. Dette fungere i dag som et lager. Leilighet: Stue: Laminat gulv, malt panel på vegger, hvite takplater. Kjøkken: Innredning med hvite fronter. Benkeplate i laminat. Frittstående hvitevarer bestående av komfyr og kjøleskap. Bad: Belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Innredning bestående av servant med skap og speil, wc og dusj. Opplegg for vaskemaskin. Leieboer har i dag tilgang til å bruke tørketrommel i kjellerrommet. Utleiedel har egen inngang.

  Tilstandsrapport

  Enebolig bygget 2002 og dagens eier har bodd der siden nytt. Etablert rolig område, kort avstand til sentrum, skoler mm. Boligen fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder. Det er ikke registrert vesentlige bygningstekniske mangler med unntak av normal alderslitasje på bygningsdeler. Det er påpekt enkelte merknader som fremkommer i rapporten vedr baderom. Ved vurdering av ulike bygningsdeler er alder, sammen med utførelse og slitasje grunnleggende for hvilken tilstandsgrad som blir satt. Tilstandsgrad må dermed sees i sammenheng med de levetider som er oppgitt. Levetid er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses.

  Oppvarming

  Varmekabler i gulv i yttergang, hall, kjøkken, alle bad, vaskerom, kjøkken og bad i leilighet. Peis med innsats i stuen samt 2 veggmonterte ovner i stuen i 1. etg. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på Skaregrømsjordet i umiddelbar nærhet til sentrum i en rolig og sjarmerende gate. Herfra er det kort vei til UiA, Dahlske vgs, barne- og ungdomsskole, fritidsaktiviteter osv. Gode solforhold i rolige omgivelser.

  Adkomst

  Fra sentrum: Følg Lillesandsveien mot Kiwi Grooseveien/rundkjøringen, ta til høyre til Tønnevoldsgate, så andre avkjøring til eiendommen på hjørnet. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Integrert garasje.

  Tomt

  Areal: 323 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er meget pent opparbeidet med plen og beplantning. Gode solforhold på terrassen.
 • Adresse med betegnelse

  Føreidsgate 16, Gnr. 200 Bnr. 570 i Grimstad kommune.

  Selger

  Bjørn Cederkvist Gerd Cederkvist Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 114 872,- (Omkostninger totalt) 4 104 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 18 072 pr. år

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 1 028 555,- for år 2017. Sekundær: Kr. 3 702 798,- for år 2017.

  Vederlag

  Grunnpakke markedsføring (Kr.2 990) Oppgjørshonorar (Kr.7 900) Provisjon 1,4% av salgssum Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 500)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til områder for boliger m/tilhørende anlegg, tilhører reguleringsplan Tønnevoldsgate - Skaregrømsveien, datert 27.12.1974. Det gjøres oppmerksom på at det pågår søknad om at nabohuset mot øst skal rives/bygges om til ca 4 leiligheter. Det foreligger ikke noe mer informasjon p.t. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 17.06.02. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Boligen er godkjent med en boenhet. Deler av u. etg er i dag utleid med kontrakt frem til juli 2020. Rommene i delen som leies ut, er godkjent for varig opphold og det er dør inn til hoveddel med egen inngang. Denne delen er ikke en selvstendig utleiedel.

  Radonmåling

  Den delen av under etg. som leies ut, er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 91 34 85 90.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/21-19-0128. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  21-19-0128

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Dajmi E. Birkedal

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg