Solgt

Lillesand

Solheimveien 24, 4790 Lillesand

Prisantydning kr 4 350 000,-

Omkostninger:  kr 127 450,-
Totalpris:  kr 4 477 450,-
Kommunale avgifter:  kr 11 253,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 957 299,- Sekundær: kr 3 446 276,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Lillesand - Lekkert oppusset enebolig med godkjent hybel. Høy standard, gode solforhold og fantastisk utsikt!

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1962

Soverom:  3

Rom:  2

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  144 m²

Bruksareal:  160 m²

Bruttoareal:  176 m²

Tomtareal:  919 m²

Velkommen til Solheimveien 24 - en særdeles lekkert oppusset enebolig beliggende i attraktivt boligområde i Lillesand.

Det kan blant annet nevnes:

 • Ny Møre Royal vedlikeholdsfri kledning
 • Nye vinduer i 2017
 • Ny terrasse
 • Lekkert Sigdal kjøkken av høy standard fra 2018 med Miele/ Scholtes hvitevarer
 • 3 nye bad
 • Nytt røropplegg i hele huset
 • Oppdatert elektrisk anlegg
 • Alle flater er nye/ oppusset
 • Godkjent hybel
 • Attraktiv beliggenhet i et område med mange barnefamilier
 • Usjenert og pent opparbeidet hage
 • Flott utsikt og gode solforhold

Dette er en bolig med mange flotte detaljer som må oppleves!

Vi sees på visning.

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  1962 i følge Lillesand kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 144 kvm, Bruksareal: 160 kvm, Bruttoareal: 176 kvm Sekundærrom: 16 kvm. Bra. pr. etasje.: 1. etg. 76m² - 2. etg. 84m². P-rom inkl: 1. etasje: Entrè, trapp/hall, soverom, bad, vaskerom. Hybel: kjøkken/stue/sovealkove, bad. 2. etasje: Stue/kjøkken, trapp, bad, 2 soverom. S-rom inkl.: Bod og garasje i 1. etasje Garasje: Bta: 24m² - Bra: 21m² - S-rom: 21m² Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Boligen er godt utnyttet og passer en barnefamilie perfekt. Utleiedelen er med å gjøre det til en økonomis bolig å bo i, og kommer behovet for mer plass kan man benytte den selv.

  Standard

  Boligen har gjennomgått omfattende oppussing de siste to år og fremstår særdeles lekker. Det er mange gjennomtenkte smarte løsninger, store vinduer, spennende materialvalg og gjennomgående god finish. Her kan man flytte rett inn! 1. etasje: Romslig entré/ hall med god plassil sko og yttertøy, også plass til garderobeskap. Flott nytt bad med dusjkabinett, vegghengt toalett og servant med innredning Eget praktisk vaskerom vegg i vegg med badet. Soverom samt inngang til garasjen. Trengs det mer plass kan man søke, og eventuelt bygge garasjen om til et ekstra soverom eller tv-stue. Hybel med egen inngang: Nytt bad med servant med innredning, toalett, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Åpen stue kjøkkenløsning med integrert ovn, platetopp og oppvaskmaskin. Praktisk sovealkove. 2. etasje: Særdeles lekkert Sigdalkjøkken med mange flotte finesser. Det kan blant annet nevnes: -Miele stekeovn m/pyrolyse, -90 cm platetopp fra siemens -Miele oppvaskmaskin m/innvendig lys og "knock to open" funksjon. -Kjøleskap fra Scholtes med to deler: -Kjøleskap+kjøle/fryseskuff. -Vinskap+kjøle/fryseskuff. Stuen er lys og åpen og har mange og store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys samt får frem den flotte utsikten. Utgang til terrasse og hage. Delikat hovedbad med flislagt gulv og vegger av trendy microsement. Flott frittstående badekar, tusj, vegghengt toalett, servant med innredning samt downlights i himling. Hovedsoverommet har eget walk in closet. Gjeste/ barnerom.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Henrik Løvdal datert 11.09.19 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning. Sammenfattet beskrivelse Enebolig med hybel og 2 garasjer i Lillesand. Boligen er oppført i 1962. Boligen og hybelen er pusset opp i fra 2017 til 2019. Boligen var i god stand. Garasjen på tomten er å regne som eldre og litt slitt. Kommunale bygningsarkiver er ikke sjekket i forbindelsen med denne rapporten. Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse. Konklusjon tilstand Boligen fremstår i god teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Boligen varmes opp med strøm.

  Oppvarming

  Elektrisk Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
 • Beliggenhet

  Attraktivt beliggenhet i et veletablert og rolig nabolag. Boligen ligger kun få minutters gange fra Lillesand sentrum samt like i nærheten av friområde med badeplasser. Fra leiligheten er det gangvei til blant annet idrettsanlegget i Holta, treningssenter, Lillesand senter og skoler.

  Adkomst

  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Frittliggende garasje samt garasje integrert i boligen. Forøvrig god plass til flere biler på egen tomt.

  Tomt

  Areal: 919 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Solheimveien 24, Gnr. 42 Bnr. 265 og Gnr. 42 Bnr. 388 i Lillesand kommune.

  Selger

  Jonathan Sakkestad Ronja Sakkestad Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  4 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift) 127 450,- (Omkostninger totalt) 4 477 450,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 11 253 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Avløp, feiing og vann. I tillegg kommer renovasjonsgebyr fra Libir på kr. 4454 pr. år-

  Eiendomsskatt

  Det er pt. ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 957 299,- for år 2017. Sekundær: Kr. 3 446 276,- for år 2017.

  Vederlag

  Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 900) Provisjon (Kr.76 500) Eierskifteforsikring trekkes i oppgjør (Kr.23 175) Totalt kr. (Kr.121 200)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører kommuneplan for Lillesand kommune 2018-2030. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (300 meter) Id: 2015002780 Navn: Kirkekleiva 2 Status: Planlegging igangsatt Plantype: Detaljregulering

  Ferdigattest

  Ferdigattest foreligger ikke pga. alder - gjelder tiltak omsøkt før 1998. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Det foreligger originale tegninger, her er rominndelingen endret fra slik det var i 1962. Fasaden er også endret men kommunen har skriftlig uttalt at denne endringen ikke var søknadspliktig. Hybelen er tegnet inn på originaltegningene.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknummer: 1846/900053-2/37. Tinglyst: 02.03.1846. Erklæring/avtale. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

  Konsesjon

  Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

  Odel

  Nei
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 87 70 05.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/65-19-0085. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  65-19-0085

  Ansvarlig megler

  Avd. leder/ Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Jostein Aanonsen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg