Solgt

Skien sentrum - Bryggeparken

Jernbanebrygga 14H, 5.etg, 3724 Skien

Prisantydning kr 590 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 1 105 650,-
Omkostninger:  kr 7 760,-
Totalpris:  kr 1 703 410,-
Felleskostnader:  kr 9 410,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 340 697,- Sekundær: kr 1 226 507,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Tiltalende leilighet m/flott sol- og utsiktsforhold. Sentral beliggenhet. Parkering i garasjeanlegg. Heis. IN-ordning.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2007

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  42 m²

Bruksareal:  42 m²

Tomtareal:  2116 m²

Leiligheten har attraktiv beliggenhet i Skien sentrum - Bryggeparken borettslag. Her har du umiddelbar nærhet til alle byens fasiliteter som kafé, alle type butikker, kjøpesenter, restauranter m.m. Leilighetene ble ferdigstilt i 2007, og fremstår som moderne og tiltalende med flott utsikt mot vannspeilet og småbåthavnen i Skien sentrum. Det er kort vei til offentlig transport rundt om i Grenland og mot Oslo/Kristiansand.

Leiligheten fremstår som særdeles tiltalende og delikat. Leiligheten holder en gjennomgående god standard.

Leiligheten inneholder:
Entrè, bad, stue, kjøkken og soverom. Samt balkong.

 

 • Bygninger og byggemåte

  Bygget er oppført i 7 etasjer + kjeller. Plasstøpt betong, med fasader i tegl og hovedsakelig vedlikeholdsfrie materialer. I kjeller er det garasjer og boder. I 1. etasje er det næringslokaler, 2 - 7 etasje består av tilsammen 53 leiligheter.

  Byggeår

  2007 i følge Skien kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Arealer er hentet fra da bygget ble oppført i 2007 og stemmer med arealer som forretningsfører operer med. Arealer og rombenevnelser er hentet fra opplysninger fra forretningsfører. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Megler har ikke kontrollmålt boligen.

  Innhold

  Leiligheten inneholder følgende: Entrè, bad, stue, kjøkken og soverom. Samt balkong. I tillegg disponerer leiligheten bod i garasjeanlegg.

  Standard

  Leiligheten fremstår som særdeles tiltalende og delikat. Leiligheten holder en gjennomgående god standard. Romslig entré med parkett på gulv, malte vegger og malt himling. I gangen er det praktiske integrerte skaper. Calling-anlegg. Meget pent flislagt bad. Her er det fliser og varme i gulv, fliser på vegger og lysmalt himling. Bad er utstyrt med opplegg til vaskemaskin, servant med underskap, speil, klosett og dusjnisje. Hvitevarer på bad medfølger ikke i handelen. Meget praktisk åpen stue- og kjøkkenløsning. Her er det parkett på gulv, malte vegger og lysmalt himling. På kjøkken er det integrert kjøleskap og frys, ovn, platetopp, ventilator og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har hvite laminerte fronter og fliser over laminert benkeplate. I stuen er det hyggelig gassovn til kalde stunder. Dør ut til meget koselig balkong med gassuttak og stikk. Soverom med smart garderobeskapløsning rundt sengen. Her er det parkett på gulv, malte vegger og lysmalt himling.

  Diverse

  Styreleder: - Nils Magne Dalene Tlf: 92 05 81 09 Styreleder opplyser om at det pr. i dag (10.09.2019) ikke er vedtatte påkostninger som vil føre til økt husleie i fremtiden. Styre har vedtatt at det skal legges opp opplegg til el-bil lading. Tilkobling må betales av den enkelte andelseier. Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten (sameiet/borettslaget). Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirma, evt. limfeller, rydding og regelmessig og nøye støvsuging.

  Oppvarming

  Elektrisk og gasspeis i stue. Gasspeis har gassforsyning fra felles tank med individuell måling av forbruk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
 • Beliggenhet

  Leiligheten har attraktiv beliggenhet i Skien sentrum - Bryggeparken borettslag. Her har du umiddelbar nærhet til alle byens fasiliteter som kafé, alle type butikker, kjøpesenter, restauranter m.m. Leilighetene ble ferdigstilt i 2007, og fremstår som moderne og tiltalende med flott utsikt mot vannspeilet og småbåthavnen i Skien sentrum. Det er kort vei til offentlig transport rundt om i Grenland og mot Oslo/Kristiansand.

  Adkomst

  Fra Skien sentrum tar man ned til bryggene via rundkjøringen ved rådhuset. Inngang på baksiden av bygget, mot øst. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Parkering i felles garasjeanlegg, med adkomt via trappegang eller heis fra leiligheten.

  Tomt

  Areal: 2 116 kvm, Eierform: Fellestomt
 • Adresse med betegnelse

  Jernbanebrygga 14H, Andelsnr. 40 Orgnr. 990885478 i Skien kommune.

  Selger

  - Liv Ragnhild Stock Istad Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Husdyrhold

  Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Borettslag

  Bryggeparken Borettslag

  Borettslag organisasjonsnummer

  990885478

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forkjøpsrett

  1. Andelseier i borettslaget Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører/borettslaget. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er SBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Skien boligbyggelag på kr. 7188,-. For mer informasjon kontakt megler.

  Forretningsfører

  Skien Boligbyggelag

  Andelsnummer

  40
 • Omkostninger

  590 000,- (Prisantydning) 1 105 650,- (Andel av fellesgjeld) 1 695 650,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 760,- (Omkostninger totalt) 1 703 410,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. Medlemsskap i SBBL kr. 500,- og årskontigent kr. 200,- faktureres direkte fra SBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr på kr. 7188,- fra SBBL.

  Felleskostnader

  Kr.9 410,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Kommunale avgifter, forsikring på bygg, renter og avdrag fellesgjeld, forretningsførsel, vedlikehold, energi/strøm fellesareal og kabel-tv fra Canal Digital. Internett er ikke inkludert i fellesutgiftene. Felleskostnader er fordelt slik: Kr. 2.956 Felleskostnader Kr. 3.965 Avdrag lån Kr. 2.489 Renter lån

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Lånevilkår fellesgjeld

  Lånenummer: 26107822525 Sparebank1 Telemark Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 26.08.2019: 2,7% pa. Antall terminer til innfrielse: 73 Saldo per 26.08.2019: 33 766 922 Andel av saldo: 1 105 651 Første termin/første avdrag: 28.06.2018 (siste termin 28.09.2037)

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 1 105 650 pr. 26.08.19

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 340 697,- for år 2017. Sekundær: Kr. 1 226 507,- for år 2017.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Fastpris kr. 37.500, tilretteleggingsgebyr kr. 10.900,-, markedspakke kr. 11.000,-.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, sentrumsformål - nåværende og flomfare, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016. Eiendommen ligger i område som kommunedelplanen er avsatt til sentrumsformål - nåværende og veg - nåværende, og er en del av kommunedelplanen for Skien Sentrum, datert 16.06.2011. Eiendommen tilhører bebyggelsesplan "Bebyggelsesplan for Langbryggene i Skien", datert 01.02.2000. Eiendommen tilhører bebyggelsesplan "Endirng av deles av bebyggelsesplan Langbryggene i Skien", datert 01.03.2005. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest for nybygg - kombinert bolig- og forretningsbygg, datert 19.09.2012. Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg - kombinert bolig- og forretningsbygg, datert 24.05.2007. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknr.: 275824, tinglyst: 21.03.2007 Seksjonering Dagboknr.: 1289951, tinglyst: 19.09.2018 Reseksjonering Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli/være medlem av Skien Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

  Utleiemulighet

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Ihht. burettslagslova §5-5 må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene, før man kan søke om fremleie. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne. Se også borettlagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 55 36 65.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-19-0187. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  82-19-0187

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Richard Løyning Arntsen

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg