Vikeland

Eikebakken 40, 4708 Vennesla

Prisantydning kr 2 840 000,-

Omkostninger:  kr 86 670,-
Totalpris:  kr 2 926 670,-
Kommunale avgifter:  kr 15 880,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 764 419,- Sekundær: kr 2 751 908,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Flott og romslig enebolig med hybel på meget flott opparbeidet tomt. Privatvisning ring megler tlf 40408046.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1953

Soverom:  4

Rom:  2

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  190 m²

Bruksareal:  257 m²

Bruttoareal:  284 m²

Tomtareal:  1596 m²

Eiendommen ligger i Eikebakken på Vikeland, kort vei til butikk, skole, barnehage og

bensinstasjon. Ca. 5 min kjøring til Vennesla sentrum med alle fasiliteter. ca 15 min

kjøring til Kristiansand. Boligen inneholder: Kjelleretasje: Vindfang, gang, wc. Hybel:

vindfang, gang, kjøkken, stue, soverom og bad. 1. etasje.: Stue, kjøkken, gang, 3

soverom, bad og trapperom. Romslig loft. 2 garasjer. Påbygg fra 1971 og garasje fra 1990.

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  1953 i følge Vennesla kommune. Påbygg fra 1971. Garasje fra 1990.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 190 kvm, Bruksareal: 257 kvm, Bruttoareal: 284 kvm Kjelleretasje: 72 kvm / 133 kvm / 139 kvm 1. etasje: 118 kvm / 124 kvm / 145 kvm P-rom inneholder: Kjelleretasje: Vindfang, gang, wc. Hybel: vindfang, gang, kjøkken, stue, soverom og bad. 1. etasje.: Stue, kjøkken, gang, 3 stk soverom, bad og trapperom. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Kjelleretasje: Vindfang, gang, wc. Hybel: vindfang, gang, kjøkken, stue, soverom, bad. Garasje, fyrrom, kjølerom, vedbod, hobbyrom og bod. 1. etasje: Stue, kjøkken, gang, 3 soverom, bad, trapperom og 2 boder.

  Standard

  Romslig og inneholsrik bolig med kjelleretasje som har vindfang med parkettgulv og panel på vegger, toalettrom med belegg på gulvet og tapet på veggene. Kjølerom, flislagt bad og fyrrom. Vedbod, verksted og bod. Hybel med gang, stue, kjøkken og soverom. Gang med parkettgulv. Garasje i bolig. I 1. etasje er det gang og 3 romslige soverom. Flott flislagt bad med wc servant, badekar, dusjnisje, bidé og varme i gulv. Stor stue med spisestuedel og salong. Her er utgang til overbygd hellelagt veranda. Utvendige persienner i stuedelen. Meget flott HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer, elektrisk komfyr samt 2 gassbluss. Stort loftsrom med trapp.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Erling Eliassen datert 07.02.20 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Oppvarming

  Ved/elektrisk. 2 varmepumper og peisovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.
 • Beliggenhet

  Boligen ligger i Eikebakken på Vikeland, kort vei til butikk, skole, barnehage og bensinst. ca 5 min kjøring til Vennesla sentrum med alle fasiliteter. ca 15 min kjøring til Kristiansand.

  Adkomst

  Fra Vennesla sentrum kjør mot Vikeland og ta av. Ta så til høyre i T-krysset og følg veien innover. Kjør så under jernbaneundergangen og ta så til høyre og så skarp til venstre opp Eikebakken. Følg veien oppover til du får boligen på din høyre hånd merket TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  2 garasjer eller på egen tomt.

  Tomt

  Areal: 1 596 kvm, Eierform: Eiet tomt Meget flott opparbeidet tomt med hage over platåer. Liten idyllisk bekk, frukttrær og bærhage. Gressplen og veranda rundt boligen. Garasje. Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og oppgitt areal er basert på skylddeling. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet. Arealet kan dermed avvike i større eller mindre grad, noe som må aksepteres av kjøper.
 • Adresse med betegnelse

  Eikebakken 40, Gnr. 5 Bnr. 311 i Vennesla kommune.

  Selger

  Liv Reidun Nordhøy Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  2 840 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 840 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 86 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 926 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 15 880 pr. år Årsforbruk på vann og avløp er sammensatt av to deler: Abonnementsgebyr: kr 1.478,- for vann og kr 2.378,- for avløp. Forbruksgebyr: På grunnlag av målt forbruk (vannmåler) kr 18,75 /m3 for vann og kr 28,5 /m3 for avløp Eiendomsskatten på denne boligen for år 2019, er beregnet til å bli kr.4.626,- Kommunale avgifter på denne boligen for år 2019, inkludert eiendomsskatt, er beregnet til å bli ca. kr. 15.880,- Faktura fra Avfall Sør for renovasjon kommer i tilegg og utgjør kr. 2.944,- per år.

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 4626,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 764 419,- for år 2017. Sekundær: Kr. 2 751 908,- for år 2017.

  Vederlag

  Markedspakke (Vennesla Tidende) (Kr.5 000) Fornyelse annonse Finn.no mars 2020 (Kr.1 000) Grunnpakke markedsføring (Kr.3 500) Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 840 000,-) (Kr.45 440) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 150) Totalt kr. (Kr.74 775)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel og er godkjent utnyttet til boligformål.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 11.07.1972 for tilbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Ferdigattest foreligger ikke pga. alder - gjelder tiltak omsøkt før 1998. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Ingen heftelser følger. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Utleiemulighet

  Det er innredet hybel i boligen. Endringen er ikke omsøkt og det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av boligen. Rommene i hybelen er ikke tegnet inn på tegningene fra Vennesla kommune. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

  Radonmåling

  Hybelen er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 46.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/15-19-0076. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  15-19-0076

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Bjørn Dahl Moe

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg