Solgt

Vadrette

Skotfossvegen 42, 3720 SKIEN

Prisantydning kr 2 375 000,-

Omkostninger:  kr 73 872,-
Totalpris:  kr 2 448 872,-
Kommunale avgifter:  kr 15 046,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 711 146,- Sekundær: kr 2 560 126,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Innholdsrik enebolig over 3 plan med 2 kjøkken, 2 stuer og 3 bad - Sentralt beliggende og med koselig uteplass

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1931

Soverom:  3

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  147 m²

Bruksareal:  147 m²

Bruttoareal:  161 m²

Tomtareal:  1047 m²

Innholdsrik enebolig beliggende på Vadrette, ca. 2,5 km fra Skien sentrum. Korte avstander til barnehager, skoler og videregående. Fritidstilbud finnes på Gulsetområdet som bla. Idrettsanlegg, treningssenter, svømmehall, lysløype, bademuligheter i Åletjern, flotte turområder, ungdomsklubb m.m. Gode bussforbindelser fra Gulsetringen til Skien sentrum og omegn rett på utsiden av eiendommen.

Boligen går over 3 plan, med bl.a. innredet kjeller. Inneholder: 1. etasje: Hall, stue, kjøkken og spisestue. 2. etasje: Gang/trapperom, 3 soverom og bad. Kjeller:  Kjøkken/èntre, stue, soverom og  bad hvor det ene også er vaskerom. Utebod på 4 kvm. Boligen har 2 sovealkover som idag blir brukt til 2 ekstra soverom. Velkommen til visning!

 

 • Bygninger og byggemåte

  Enebolig over 3 plan opprinnelig oppført i 1931. Boligen er oppført med støpt plate på mark og grunnmur av sparesteinsbetong. Yttervegger oppført i antatt grovt bindingsverk med stående malt kledning. Vinduer og dører med isolerglass fra 1990/80-tallet. Saltakkonstruksjon med Hollandsk glasert takstein, taktekket skiftet i 2012, inklusiv sutak, papp, sløyfer og lekter. Ytterdør i malt utførelse med plass fra 2012. Verandadør i malt utførelse og plass fra 1982. Kjellerdør fra 2002. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Teglsteinspipe beslått med pipehatt over tak. Tilknyttet elementpeis og vedovn. Veranda med impregnert spaltegulv og malt rekkverk. Veranda opphengt i vegg og bærende på pilarer med drager. Søyler satt på betongfundament. Platting med utvendig bod har nyere spaltegulv og rekkverk. Fundamentering uten telesikring. Kommentar til planløsning ifølge takstmann lyder følgende: Innredning av kjeller har medført bruksendring, det foreligger ikke godkjenning. Bruksendring har medført en økning i P-rom areal som tidligere var S-rom. Endringen krever søknad om bruksendring. Kjeller tilfredsstiller ikke kravet til rømningsvindu. Soverom i kjeller og 2. etasje mangler godkjent rømning. Brannstige montert på gavelvegg. Tilstandsrapport følger vedlagt i salgsoppgaven, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir visuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Se forøvrig rapport fra takstmann.

  Byggeår

  1931 i følge Skien kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 147 kvm, Bruksareal: 147 kvm, Bruttoareal: 161 kvm. P-rom inneholder: 1. etasje: Hall, stue, kjøkken og spisestue. 2. etasje: Gang/trapperom, 3 soverom og bad. Kjeller: Kjøkken/èntre, stue, soverom og 2 bad, hvor det ene også er vaskerom. Utebod på 4 kvm. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Standard

  Boligen har romslig gårdsplass og koselig uteområde med hage, samt veranda og utebod for opplagring. I inngangsparti er det trappehall med flis på gulv og malt strie på vegg. Hallen fører deg inn til kjøkkenrom. Fra gang er det kjøkkenrom med innredning av profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er flis på vegg over benk, og stålkum med ett grep blandebatteri. Kjøkken har opplegg og plass til kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekkshette er forskriftsmessig montert til innredningen og etablert komfyr. Det er vinylbelegg på gulv og panel på vegger. Videre er det stueparti, delt i spisestue og tv-stue med panel på vegg og tregulv. Stuen har peis med innsats, og utgang til veranda. Stuen er romslig, med plass til spisegruppe og sofagruppe. Fra stue er det inngang til rom som idag blir brukt til soverom. I 2. etasje er det 3 soverom og bad. Badet er flisbelagt med panel i himling. Rommet er innredet med servantskap med speil/lys, wc og innmurt badekar med dusj. Det er naturlig avtrekk for ventilering av rommet. I kjeller er det enkel kjøkkeninnredning med slette fronter og beslått benkeplate. Det er malte plater på vegg over benk. Stålkum med ett grep blandebatteri og opplegg for kjøleskap og komfyr. Gulv er av vinylbelegg og vegger av panel. Det er inngangsdør i kjøkkenrom. Stuen har plass til enkel møblement, og inneholder brystpanel og vinylbelegg på gulv. Det er sovealkove fra stuen. 2 Bad med flis på gulv og vegger, samt panel i himling. Rommet er innredet med servantskap med speil/lys, wc og dusjnisje. Oppvarmes med varmekabel i gulv. Vaskerom er tilknyttet hovedetasje, og er flisbelagt på gulv, samt flis og mur på vegger. Rommet inneholder toalett, utslagsvask og VV-bereder fra 2008. Det er opplegg og plass for vaskemaskin. Nyere tak med Holandsk glasert takstein fra 2012. Det er adkomst fra kjeller til 1. etasje innvendig og utvendig.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Are Bjørkheim datert 03.06.19 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning.

  Oppvarming

  Boligen oppvarmes av varmepumpe i 1. etasje, vedfyring og forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
 • Beliggenhet

  Eiendommen har en sentral beliggenhet på Vadrette, ca. 2,5 km fra Skien sentrum. Fra boligen er det korte avstander til flere barnehager, skoler og videregående skoler. I gåavstand har man Myren med ulike tilbud som dagligvare, bensinstasjon, restaurant og blomsterhandel. Det er flere fritidstilbud på Gulsetområdet som bla. Idrettsanlegg, treningssenter, svømmehall, lysløype, bademuligheter i Åletjern, flotte turområder, ungdomsklubb m.m. Gode bussforbindelser fra Gulsetringen til Skien sentrum og omegn rett på utsiden av boligen.

  Adkomst

  Fra den store rundkjøringen ved Myren følger du veien oppover mot Gulsetringen. Etter et stykke på veien, er det adkomst til boligen på høyre hold via en grusvei, rett før bussholdeplassen. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Parkering i gårdsplass.

  Tomt

  Areal: 1 047 kvm, Eierform: Eiet tomt. Opparbeidet tomt med plen, beplantning og gruset gårdsplass. Det gjøres oppmerksom på at deler av uthus/garasje ligger utenfor tomtegrensen, og på gnr. 1, bnr. 521.
 • Adresse med betegnelse

  Skotfossvegen 42, Gnr. 1 Bnr. 500 i Skien kommune.

  Selger

  Gisle Grant Stålen Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  2 375 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 58 750,- (Dokumentavgift) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 872,- (Omkostninger totalt) 2 448 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 15 046 pr. år

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 711 146,- for år 2017. Sekundær: Kr. 2 560 126,- for år 2017.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,8%, tilretteleggingsgebyr kr. 7000,- samt markedspakke kr. 5.000,-.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

  Ferdigattest

  Mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak i følge opplysninger fra Skien kommune.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Kommunale vann- og avløpsledninger krysser eiendommen.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknr 900288, tinglyst 23.10.1931 Bestemmelse om gjerde Dagboknr 400516, tinglyst 05.03.1949 Best. om vann/kloakkledn. Dagboknr 401785, tinglyst 03.09.1957 Erklæring/avtale Dagboknr 400813, tinglyst 24.04.1958 Erklæring/avtale Dagboknr 7378, tinglyst 30.05.1979 Best. om vann/kloakkledn. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen: Dagboknr 900283, tinglyst 23.10.1931 Bestemmelse om veg Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet. Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven av 01.06.2018 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-19-0064. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  82-19-0064

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg