Solgt

Lauvåsen

Lindveien 18D, 2.etg, 4900 Tvedestrand

Prisantydning kr 2 800 000,-

Omkostninger:  kr 17 820,-
Totalpris:  kr 2 817 820,-
Felleskostnader:  kr 1 000,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Kommunale avgifter:  kr 14 162,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Ny moderne og stilfull leilighet med panoramautsikt - 3 soverom og 2 bad, samt to solrike terrasser

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2017

Soverom:  3

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  82 m²

Bruksareal:  82 m²

Bruttoareal:  99 m²

Tomtareal:  339 m²

Flott moderne 4-romsleilighet beliggende høyt og fritt "på taket" av Tvedestrand med fantastisk utsikt og svært gode solforhold. Utsikt over havet, fjorden og byen fra romslig terrasse. Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder mellomgang med speilgarderobe, 2 bad, 3 soverom, samt åpen kjøkken/stueløsning.  Utstyrt med 2 stk. komplette bad (WC, dusj og vask), samt komplett innrededet kjøkken (m/kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr, induksjonsplate og microovn).

Kort avstand til sentrum, herunder skoler, butikker, badevann og havna. Barnehage i umiddelbar nærhet. Det er også gangavstand til kjøpesenteret og en rekke butikker på Bergsmyr.

 • Ingen boplikt!
 • Gjennomgående høy standard
 • Lave oppvarmingskostnader
 • Vannbåren varme fra borehull
 • Vanvittig panoramautsikt
 • Så og si vedlikeholdsfritt
 • Bygninger og byggemåte

  Leilighetsbygget går over to etasjer. Grunnmur av støpt plate med ringmur av fylte ringmurselementer. Den vertikalte veggkonstruksjonen er oppført i isolerte lettklinkerbetong. Todelt pulttakonstruksjon av taksperrer. Se forøvrig tilstandsrapport.

  Byggeår

  2017 i følge Tvedestrand kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Leilighet: 2.etasje: Bta: 99kvm - Bra: 82kvm - P-rom: 82kvm - S-rom: 0kvm P-rom inkluderer entré, 2 baderom og 3 soverom, samt stue og kjøkken i åpen løsning. Andel i fellesarealer er ikke inkludert i arealberegningen. Tilgjengelig bodareal i tilstøtende gang. Leiligheten er tilknyttet to boder på ca. 2,5kvm og 5,5kvm i tilknytning til felles trappegang. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Innholdsrik og moderne leiligheter beliggende i leilighetsbygg med 4 leiligheter. Bygningen har en felles hovedinngang som leder inn til et felles atrium i midten av bygningen. Fra denne er det innganger til den enkelte leilighet i begge etasjer. Leilighetene har god sportsbodplass i atriumet. Byggets tekniske rom (m/bl.a. strømmålere og anlegg for vannbårent varmesystem) befinner seg i atriumets første etasje. Alle de fire leilighetene i Lindveien 18 har identiske (dog speilvendte) planløsninger. Leilighetene består av mellomgang med speilgarderobe, bad I (med dusj, WC og vask), bad II (med dusj, WC, vask og opplegg til vaskemaskin), soverom I, soverom II, soverom III, samt åpen kjøkken/stueløsning. Fra stuen er det utgang til terrasse. Seksjon nr. 4 har i tillegg en egen (vestvendt) terrasse over hovedinngangsdøren.

  Standard

  Flott og moderne leilighet fra 2017 med gjennomgående god standard. Leiligheten har innholdsrik planløsning og er oppført i minimalistisk stil. Alle leilighetene er like, men speilvendte. 3 romslige soverom med panel på vegger og laminat på gulv. Leiligheten har 2 bad innredet med servantinnredning, dusjkabinett og vegghengt toalett. Badene har fliser på gulv og vegger, og malte plater i himling. Det er opplegg for vaskemaskin på det ene badet. Leiligheten har stor og romslig terrasse av tre med rekkverk av glass. Det er store og åpne vinduer som gir godt med naturlig lys i stue og på kjøkken. Moderne mørkt kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Integrert komfyr med keramisk platetopp, kjøleskap, oppvaskmaskin og benkbereder. Kjøkkenet har godt med benkeplass og flere skaper med plass til oppbevaring. Det er utgang til terrasse fra stue og 1 soverom. Gulvflater i fellesareal er flislagt. Det er vannbåren gulvvarme i hele leiligheten. Innvendige overflater er utført med fliser og laminat. Vegg og takflater er utført med malte plater. Nytt elektrisk anlegg med automatsikringer.

  Diverse

  Til seksjon 1 og 2 (sokkel) hører det store terrasse/uteområder, i tillegg til terrasse under tak. Det meste av arealene på tomten er tillagt disse leilighetene som tilleggsareal. Opplegg for peis (pipeløp) til alle leilighetene. Utsikten, og nærheten til ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal (og senere også mot øst), samt gangavstand til den nye videregående skolen og det nye idrettsanlegget som bygges ved Mjåvann, var avgjørende for at utbygger ønsket å utvikle denne tomten. Siden leiligheten ikke er tatt i bruk betaler man kun dokumentavgift av tomteandel, dvs. 2,5% av kr. 275.000,-. Leilighetene er innflytningsklare. Sameie: Alle seksjonseierne har både rett og plikt til å være medlem av sameiet. Sameiet vil bli formelt opprettet/konstituert straks alle seksjonene er solgt. Det er utarbeidet et sett med vedtekter som følger vedlagt dette prospekt. Leiligheten er forsikret i IF forsikring med polisenummer SP1869472.1.1 Det er avsatt område for lekeplass i umiddelbar nærhet.

  Annet

  Strømkostnader er ikke kjent, siden bygget ikke har vært bebodd. Strømkostnadene antas dog bli svært lave på grunn av den besparende oppvarmingsmetoden.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Espen Martinsen datert 28.04.19 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning. Konklusjon takstmann: Leiligheten er en eierseksjon i bygningens 2.etasje. Bygningen er oppført som 4-mannsbolig. Leiligheten er ikke tatt i bruk og fremstår med lite synlig slitasje. Det er i tillegg utarbeidet egen rapport fra Espen Martinsen for fellesarealer. Denne rapporten er også et vedlegg til salgsoppgaven.

  Oppvarming

  Vannbåren bergvarme i gulv, hvilket innebærer god komfort, lave fyringsutgifter, og derigjennom lave totale bokostnader. Leiligheten er ikke utført med vedfyring, men det er etablert forblendet pipeløp med mulighet for fremtidig tilkobling. Eventuelle ettermonteringer må utføres av kvalifisert fagpersonell.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B
 • Beliggenhet

  Leilighetene ligger høyt og fritt "på taket" av Tvedestrand. Flott utsikt over havet, fjorden og byen fra stor og romslig terrasse. Solen kan nytes fra tidlig morgen (soloppgang) til sen kveld. Gangavstand til sentrum, herunder skoler, butikker, badevann og havna. Barnehage i umiddelbar nærhet. Det er også gangavstand til kjøpesenteret og en rekke butikker på Bergsmyr.

  Adkomst

  Kjør inn Grenstølveien fra den store rundkjøringen ved Grisen kjøpesenter. Deretter til venstre inn Skogfaret. Følg Skogfaret ca. 500 meter, og ta deretter til venstre inn Fururabben. Etter ca. 150 meter tar man til høyre opp Lindveien. Følge Lindveien nesten helt til toppen. Lindveien 18 ligger på venstre side, innenfor caportanlegget. Se "TILSALGS" plaktat fra Sørmegleren

  Parkering

  Hver enkelt leilighet disponerer 1 stk. biloppstillingsplass i felles carportanlegg. Rettighet til dette, evt. etablering av realsameie knyttet til tomten som carporten befinner seg på, vil søkes tinglyst av selger innen utløpet av 2019. Carportanlegget, som består av 7 stk. biloppstillingsplasser, samt en lagrings/søppelavdeling, disponeres i fellesskap med sameiet Lindveien 20 (som består av 3 seksjoner). Det vil bli tilrettelagt for 2-3 gjesteplasser på parkeringsområdet foran carportanlegget.

  Tomt

  Areal: 339 kvm, Eierform: Fellestomt Bygningen er lokalisert for seg selv, ytterst på en brink med panoramautsikt over by, fjord og land. Tomten er fullt opparbeidet/gruset. Fellesarealet omfatter bygningen, samt deler av utearealet ved hovedinngang. Det er ikke avsatt eget tomteareal for den aktuelle leiligheten.
 • Adresse med betegnelse

  Lindveien 18D, Gnr. 28 Bnr. 230 Snr. 4 i Tvedestrand kommune. Sameiebrøk: 1/4

  Selger

  Anne Lise Apland v/fullmektig Esben Apland Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

  Husdyrhold

  Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Forretningsfører

  Esben Apland
 • Omkostninger

  2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 6 870,- (Dokumentavgift (beregnet av andel tomteverdi kr. 275 000,-)) 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 820,- (Omkostninger totalt) 2 817 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Felleskostnader

  Kr.1 000,- pr.mnd. Felleskostnaden pr. leilighet er foreløpig satt til kr. 1.000,-. Felleskostnaden bør settes endelig først etter at bygget har vært bebodd et år eller to. Felleskostnaden er i hovedsak tenkt å dekke forsikring av bygget, fellesstrøm (àkonto), brøyting og avsetting til vedlikehold.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnaden er i hovedsak tenkt å dekke forsikring av bygget, fellesstrøm (àkonto), brøyting og avsetting til vedlikehold.

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Sameiet har ingen fellesgjeld.

  Offentlige avgifter

  Kr. 14 162 Kommunale avgifter inkluderer vann kr. 3 588,-, avløp kr. 6 600,-, renovasjon RTA kr. 3 662,- og branntilsyn/feiing kr. 312,-. Eiendomsskatt påløper fra år 2020.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatt påløper fra år 2020. For skatteåret 2019 er det vedtatt en generell promillesats på 4 promille av boligens formuesverdi.

  Formuesverdi

  Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

  Vederlag

  Eierskifteforsikring trekkes i oppgjør (Kr.9 240) Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Provisjon (Kr.39 500) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilretteleggingshonorar (Kr.15 000) Totalt kr. (Kr.74 355)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan for Lauvåsen boligfelt, datert 11.12.2018. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 04.10.2018. Den midlertidige brukstillatelse er gitt frem til 01.04.2019. Infrastrukturen i området er gitt midlertidig brukstillatesle frem til 01.04.2019, følgelig vil ferdigattest ikke kunne utstedes for bolig. Det er nettopp søkt om forlengelse av brukstillatelse, frem til infrastruktur er ferdigstilt og ferdigattest kan utstedes. Selger bekrefter at han innestår for at ferdigattest vil bli gitt så fort infrastruktur i området er ferdigstillt. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Ingen heftelser følger eiendommen. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Rettigheter og forpliktelser

  Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 64.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  41-19-0044

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Terje Marcussen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg