Honnemyr

Honnemyrvegen 24, 4707 Vennesla

Prisantydning kr 1 590 000,-

Omkostninger:  kr 54 700,-
Totalpris:  kr 1 644 700,-
Kommunale avgifter:  kr 4 548,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 480 000,- Sekundær: kr 1 600 000,-

Visning

29. august, kl. 16:30–17:00

Visning Tor 29.08.2019 16:30 17:00 Innholdsrik enebolig med carport. Solrikt.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1991

Soverom:  3

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  132 m²

Bruksareal:  169 m²

Bruttoareal:  187 m²

Tomtareal:  738 m²

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  1991 i følge Vennesla kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 169 kvm, Bruttoareal: 187 kvm P-rom inneholder: 1. etasje: 64 kvm. Vindfang, hall/mellomgang, bad, vaskerom, og 3 soverom. 2. etasje: 68 kvm. Stue, kjøkken, bad og soverom. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Boligen inneholder følgende: 1.etasje: Vindfang, hall/ mellomgang, bad, vaskerom, 2 soverom og bod/hobbyrom. 2.etasje: Stue, kjøkken, bad og soverom.

  Standard

  Gang med fliser på gulv og panel på veggene, varmekabler i gulv og vedovn som varmekilde. Det er to soverom i første etasje hvorav det ene har parkett på gulvet og strietapet på veggene, det andre har teppe og brystpanel. Det er også en stor innredet bod/hobbyrom med utgang til carport. Bad med badekar, servant og toalett. Belegg på gulv med varmekabler og tapet på veggene. I andre etasjen ligger stuen som har laminatgulv og vegger med brystpanel. Vedovn og varmepumpe som varmekilde. Kjøkken med eldre innredning fra Strai kjøkken. Godt med benk- og skapplass. Kjøkkenet har store vinduer og god plass til spisebord. Bad med belegg på gulv med varmekabler. Her er det dusjkabinett, servant med skap og toalett. Konklusjon fra takstmann: Utvendig kledning ser ikke ut til å være utlektet, og kledningen trenger maling. En innvendig dør er demontert. Det er god lufting fra gesims til loft på den ene siden, men ingen lufting fra gesims på andre siden. Noen anmerkninger for veranda og terrasse. En del anmerkninger for begge baderom. Noen mindre anmerkninger for kjøkken. Carport og bod trenger en god del vedlikehold og utbedringer. Utover kommentarene over virker boligen i bra stand. Se for øvrig detaljene i rapporten.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Arne Øydna datert 25.04.19 er en del av denne salgsoppgave og må leses i sin helhet før budgivning.

  Oppvarming

  Vedovner, elektrisk og varmepumpe. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.
 • Beliggenhet

  Landlig beliggende med flotte turområder i nærheten. Fra Honnemyr går det buss til skoler i alle trinn. Det er 2,5 km til barneskolen på Samkom, samt 8,5 km til Vennesla sentrum med de fleste fasiliteter.

  Adkomst

  Fra Vennesla sentrum kjør Venneslavegen forbi Vennesla Kirke og viderer mot Grovane og Samkom. Før Samkom skole svinger du til høyre mot Honnemyr. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Carport og gårdsplass.

  Tomt

  Areal: 738 kvm, Eierform: Eiet tomt Opparbeidet tomt med plen, blomsterbedd og busker. Noe naturtomt. Gruset gårdsplass.
 • Adresse med betegnelse

  Honnemyrvegen 24, Gnr. 13 Bnr. 24 i Vennesla kommune. Sameiebrøk:

  Selger

  Erwin og Beate Schmalzhaf Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  1 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,-)) 54 700,- (Omkostninger totalt) 1 644 700,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 4 548 pr. år I dette inngår kommunale avgifter og eiendomsskatt

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. BELØP,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 480 000,- for år 2017. Sekundær: Kr. 1 600 000,- for år 2017.

  Vederlag

  Grunnpakke markedsføring (Kr.2 990) Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 590 000,-) (Kr.45 000) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilretteleggingshonorar (Kr.11 900) Totalt kr. (Kr.67 515)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område og er en del av kommuneplanen. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 03.03.1992. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Privat vei, vann og kloakk. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Egen brønn samt spredegrøfter Det gjøres oppmerksom på at kjøper vil kunne få pålegg om kortslutning av septiktank.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser følger. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen: Dagboknr.: 100829 Tinglyst: 06.03.1992 Erklæring/avtale

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 91 32 49 69.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  15-19-0040

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Avd. leder Jarle Sagedal

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg