Birkeland

Natveitåsen 93, 1.etg, 4760 Birkeland

Prisantydning kr 1 740 000,-

Omkostninger:  kr 54 450,-
Totalpris:  kr 1 794 450,-
Felleskostnader:  kr 700,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Kommunale avgifter:  kr 15 951,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 610 527,- Sekundær: kr 2 197 897,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

En innholdsrik og romslig 3-roms selveierleilighet. Parkering. TG1 på våtrom. Ta kontakt med megler for visning.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2011

Soverom:  2

Rom:  2

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  95 m²

Bruksareal:  98 m²

Bruttoareal:  107 m²

Tomtareal:  2554 m²

Velkommen til Natveitåsen 93 - En romslig og innholdsrik selveierleilighet. Boligen er over to plan med blant annet to soverom, stue og loftstue.
Denne boligen kan blant annet by på:

 • En åpen stue- og kjøkkenløsning. Stuen har god plass til sofagruppe samt tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til terrasse.
 • Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer som kjøleskap, frys, oppvaskmaskin, kermaisk topp og ovn.
 • To romslige soverom. Hovedsoverommet er tilknyttet "walk in closet".
 • Flislagt bad med varme i gulv, toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.
 • Terrasse med god plass til utemøblement.
 • Parkeringsplass samt gjesteparkering.
 • Rom i 2.etasje som ikke er ferdig, her kan kjøper lage sitt drømmebad.
 • Tilstandsgrad 1 på alle våtrom.

 

Velkommen til visning!

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  2011 i følge Birkenes kommune.

  Arealer med beskrivelse

  P-rom: 95kvm. S-rom: 3kvm. P-rom inneholder: Loftsetasje: Loftstue/trapp, soverom, omkledningsrom, (bad). 1.etasje: Stue/kjøkken, soverom, gang/trapp, bad/vaskerom. S-rom inneholder: Utebod. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  En innholdsrik og romslig selveier leilighet. Boligen inneholder: Loftsetasje: Loftstue/trapp, soverom, omkledningsrom, (bad). 1.etasje: Stue/kjøkken, soverom, gang/trapp, bad/vaskerom.

  Standard

  Moderne åpen stue- og kjøkkenløsning med kontrastmalte vegger. Stuen har god plass til sofagruppe samt tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til terrasse. Stilrent kjøkken med lyse fronter og mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, frys, kermisk topp og ovn. På kjøkkenet er det god plass til spisebord. Lyst og flislagt bad utstyrt med varme i gulv, toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Romslig soverom med god plass til stor seng og kontorpult. Flott loftstue med plass til sofagruppe samt tilhørende møblement. Soverom med god plass til stor seng samt tilknyttet omkledningsrom/"walk in closet". Romslig entré med god plass til å henge fra seg ytterklær. Terrasse med god plass til utemøblement. Et rom i 2.etasje som ikke er ferdig, her kan kjøper lage sitt drømmebad.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Henrik Løvdal datert 05.04.19 er en del av dette prospekt og må leses i sin helhet før budgivning. Takstmanns konklusjon: Boligen fremstår i god teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger.

  Oppvarming

  Elektrisitet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt. El-billader fastmontert på vegg følger ikke.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
 • Beliggenhet

  Boligen ligger i Natveitåsen, et nyere boligfelt ca. 3 km sør for Birkeland sentrum. Herfra er det 12 km til Lillesand og 22 km til Sørlandssenteret. Det er gangavstand til barne- og ungdomskole. Det er opparbeidet flere lekeplasser i området og det ligger en barnehage like i nærheten. Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til flott turterreng.

  Adkomst

  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  1,5 P-plass samt gjesteparkering. Hver leilighet har rett på 1,5 p-plass. Styret anviser plassene, slik at det er tilgjengelig for besøkparkering samt ev. hensyn for handikap. Se vedtektene pkt. 3-1 (4).

  Tomt

  Areal: 2 554 kvm, Eierform: Felles eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Natveitåsen 93, Gnr. 87 Bnr. 252 Snr. 2 i Birkenes kommune. Sameiebrøk:

  Selger

  Mathias Tveit Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning. Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

  Husdyrhold

  Husdyrhold er tillatt

  Forretningsfører

  Kenneth Bakkejord
 • Omkostninger

  1 740 000,- (Prisantydning) Omkostninger 43 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 740 000,-)) 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 54 450,- (Omkostninger totalt) 1 794 450,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Felleskostnader

  Kr.700,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Fellesutgifter inkluderer: Renovasjon, fasade forsikring, filter for ventilasjon, brøyting av fellesareal.

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Kr. 0 pr. 17.04.2019.

  Offentlige avgifter

  Kr. 15 951 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Vann, avløp og eiendomsskatt.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 610 527,- for år 2017. Sekundær: Kr. 2 197 897,- for år 2017.

  Vederlag

  Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 740 000,-) (Kr.45 000) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 900) Totalt kr. (Kr.66 525)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Natveitåsen nord, datert 04.11.2004. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 11.06.2014. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens innredning av boligen. Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vann og kloakk. Tilknyttet privat vei.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknummer: 2012/131864-2/200 Tinglyst: 15.02.2012 Best. om vann/kloakkledn. Dagboknummer: 2012/131864-4/200 Tinglyst: 15.02.2012 Bestemmelse iflg. skjøte Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet. Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet. Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 15 90 73.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  65-19-0035

  Ansvarlig megler

  Avd. leder/ Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Jostein Aanonsen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg