Frobusdalen

Frobusdalen 5, 3.etg, 4612 Kristiansand s

Prisantydning kr 7 690 000,-

Omkostninger:  kr 203 200,-
Totalpris:  kr 7 893 200,-
Felleskostnader:  kr 4 016,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Kommunale avgifter:  kr 10 193,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 1 293 298,- Sekundær: kr 4 138 554,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Særdeles pen selveierleilighet (150 kvm) m/usjenert og solrik balkong - 2 x garasje - Heis - Meget attraktivt beliggende

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2010

Soverom:  4

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  150 m²

Bruksareal:  150 m²

Bruttoareal:  165 m²

Tomtareal:  873 m²

Særdeles pen topp- og hjørneleilighet (2010) med alt på ett plan og stor, usjenert og solrik balkong. Meget attraktivt og solrikt beliggende i rolige Frobusdalen like ved Kristiansand sentrum / Kvadraturen og Bymarka. Gjennomgående selveierleilighet på hele 150 kvm, alt på ett plan og tillegg en god planløsning som utnytter arealet godt. 2 parkeringsplasser (inkl i prisen) i felles lukket garasjeanlegg m/ autmatisk portåpner og direkte heisadkomst. Balansert ventilasjon og vannbåren varme (fjernvarme) sørger for god oppvarming og et behagelig inneklima. Tilhørende sportsbod i kjeller (ca 6 kvm), i tillegg til fellesbod.

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  2010 i følge Kristiansand kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 150 kvm, Bruttoareal: 165 kvm P-rom: Bad, stue/kjøkken, soverom med garderobe, vaskerom, vindfang, bad ved soverom, badstue og 4 soverom. Alle rom er p-rom. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Særdeles pen topp- og hjørneleilighet (2010) med alt på ett plan og stor, usjenert og solrik balkong. Meget attraktivt og solrikt beliggende i rolige Frobusdalen like ved Kristiansand sentrum / Kvadraturen og Bymarka. Gjennomgående selveierleilighet på hele 150 kvm, alt på ett plan og tillegg en god planløsning som utnytter arealet godt. 2 parkeringsplasser (inkl i prisen) i felles lukket garasjeanlegg m/ autmatisk portåpner og direkte heisadkomst. Balansert ventilasjon og vannbåren varme (fjernvarme) sørger for god oppvarming og et behagelig inneklima. Tilhørende sportsbod i kjeller (ca 6 kvm), i tillegg til fellesbod. 3. etasje: Lys og pen entré/gang med god plass til yttertøy og sko. Stort og meget pent kjøkken av høy kvalitet og alt av hvitevarer integrert. Lyst og godt utnyttet kjøkken med mye skap, skuffe og benkplass, samt praktisk kjøkkenøy m/ skuffer og skap. Virkelig god plass til spiseseksjon i tilknytning til kjøkken. Downlights i tak og lampepunkt over øy. 2 lyse og trivelige stuedeler hvorav den ene har to utganger til sydvestvendt balkong. Usjenert og fantastisk uteplass like ved friareal. Utebelysning og heldekkende markiser setter sitt preg på balkongen som for øvrig har god plass til sittegrupper, grill mv. Lys og trivelig TV stue i tillegg. 2 pent flislagte baderom hvorav det ene er fornuftig innredet med stor dusjnisje, vegghengt WC og servant m/ underskuffer. Direkte adkomst til flott badstue. Baderom nr 2 med direkte adkomst fra hovedsoverom, pent innredet med badekar m/ dusj, vegghengt WC og servant m/ underskap. Praktisk separat vaskerom i tillegg med adkomst fra gang. 4 lyse og gode soverom med plass til garderobe. Hovedsoverommet har eget bad, walk-in-closet og egen utgang til lufteveranda. Det ene soverommet brukes i dag som kontor og har fjernvarme i gulv.

  Diverse

  Canal Digital med internett. Eget ventilasjonsanlegg. Vannbåren varme i alle rom unntatt soverom. Felles takterrasse.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra M2 Takst AS datert 17.04.19 er en del av dette prospekt og må leses i sin helhet før budgivning.

  Oppvarming

  Elektrisk. Vannbåren varme via fjernvarme. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.
 • Beliggenhet

  Meget sentral beliggenhet i idyllisk og rolig gate øverst i Kvadraturen ved foten av Baneheia. Frobusdalen Park med 6 eksklusive leiligheter. I Frobusdalen Park bor man i sentrum av byen samtidig som man er lett tilbaketrukket. Her opplever man skogens ro samtidig som man vet at Slottet i Markens ligger bare 150 meter unna. Det er fint turterreng i Baneheia både sommer som vinter med badevann, lysløyper, m.m. Det er også gangavstand til bystranda med flott badestrand. Kort vei til Tordenskjoldsgate skole, Grim ungdomsskole og flere videregående skoler, samt sykkelavstand til UiA. Ellers er det et par minutter å gå ned til Markens med byens handlegater, samt alle servicetilbud i nærheten inkl. både buss, båt og tog. Her er en sjelden anledning til å bo i et nytt eksklusivt prosjekt i sentrum av Kristiansand, men allikevel i litt landlige omgivelser.

  Adkomst

  Se vedlagt kart.

  Parkering

  2 stk parkeringsplasser i felles garasje i underetg. med automatisk portåpner. Varmekabler i nedkjørsel. Direkte adkomst til leilighetens etasje via heis eller trappen. Mulighet for EL bil lading.

  Tomt

  Areal: 873 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Frobusdalen 5, Gnr. 150 Bnr. 338 Snr. 6 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

  Selger

  Aud Bruheim Hjermand Bruheim Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler og årsberetning må leses før budgivning.

  Husdyrhold

  Tillatt.

  Forretningsfører

  Jan Sigvart Walle
 • Omkostninger

  7 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 192 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 690 000,-)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 203 200,- (Omkostninger totalt) 7 893 200,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Felleskostnader

  Kr.4 016,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostandene pr. mnd. dekker: Driftsutgifter kr. 2 378,- Tv/Internett kr. 608,- Gjennomsnittlig fjernvarme/varmt vann ca. kr. 1030,- pr.mnd. Individuelt forbruk. Samlede utgifter inkl. tilleggsytelser er kr. 4 016,-

  Offentlige avgifter

  Kr. 10 193,40 pr. år Gjelder eiendomsskatt og feie- og tilsynsavgift.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 1 293 298,- for år 2016. Sekundær: Kr. 4 138 554,- for år 2016.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegleren AS: Provisjon kr 45 000,-, tilretteleggingshonorar kr ,-, samt oppgjørshonorar kr 7.100,-.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til bolig og tilhører reguleringsplan for Setesdalsveien 24 A-Frobusdalen vedtatt 25.04.2007. Kommunedelsplan: Kvadraturen og vestre havn dat. 12.02.2014. Gartnerløkka er vedtatt at skal ombygges. Andre opplysninger: Mindre vesentlig endring datert 23.06.2011 (vedlagt) På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 10.05.2012. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at kjøper vil kunne få pålegg om kortslutning av septiktank.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagbok nr. 1356 vedr. best. om vann/kloakkledn. tinglyst 19.06.1956. Dagbok nr. 1281 vedr. best. om garasje/parkering tinglyst 16.04.1958. Dagbok nr. 2321 vedr. skjønn tinglyst 08.07.1958. Fås ved henvendelse megler. Dagbok nr. 10237 vedr. best. om vann/kloakkledn. tinglyst 15.06.2001. Dagbok nr. 349089 vedr. Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 02.05.2013. Dagbok nr. 349089 vedr. Best. iflg. skjøte - pliktig medlemskap i velforening/huseierforening tinglyst 02.05.2013. Dagbok nr. 54788 vedr. seksjonering tinglyst 21.01.2013. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritet pant der hvor det er tinglyste servitutter, eller andre heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning.

  Rettigheter og forpliktelser

  Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Vask av trapp for denne sekjsonen ca. 1 gang i måneden.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 66 33 40

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne prospektteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  13-19-0044

  Ansvarlig megler

  Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF Daniel Ferdinand L. Hellenes

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg