Lillesand

Skolegata 27B, 4790 Lillesand

Prisantydning kr 3 350 000,-

Omkostninger:  kr 99 420,-
Totalpris:  kr 3 449 420,-
Kommunale avgifter:  kr 6 675,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 1 020 732,- Sekundær: kr 3 674 633,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler eller benytt deg av "Visningpåmelding" for å avtale tidspunkt. Påmelding må gjøres innen kl. 12.00 på visningsdagen. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Lillesand - Romslig enebolig med attraktiv og sentral beliggenhet. Garasje.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1986

Soverom:  3

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  172 m²

Bruksareal:  179 m²

Bruttoareal:  188 m²

Tomtareal:  813 m²

Velkommen til Skolegata 27B - En romslig enebolig med attraktiv og sentral beliggenhet.

Denne boligen kan blant annet by på:

 • Romslig stue med god plass til sofagruppe samt spisebord. Fra stuen er det utgang til terrasse.
 • Kjøkken med integrerte hvitevarer som kjølehjørne, oppvaskmaskin, induksjonstopp og ovn.
 • Flislagt bad med varme i gulv. Badet er utstyrt med dusjhjørne, toalett og mye skapplass.
 • Flislag vaskerom oppusset i 2013 med dusjkabinett.
 • Tre soverom hvor hovedsoverommet har direkte tilgang til bad samt skyvedørsgarderobe.
 • Romslig loftstue med utgang til balkong
 • To terrasser samt koselig grillbu
 • Garasje samt oppstillingsplass for bil.
 • Attraktiv beliggenhet i et veletablert og rolig nabolag. Boligen ligger kun få minutters gange fra Lillesand sentrum.

Velkommen til visning!

 • Adkomst

  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Beliggenhet

  Attraktivt beliggenhet i et veletablert og rolig nabolag. Skolegata er en særdeles attraktiv gate. Boligen ligger kun få minutters gange fra Lillesand sentrum samt like i nærheten av friområde med badeplasser. Fra leiligheten er det gangvei til blant annet idrettsanlegget i Holta, treningssenter, Lillesand senter og skoler.

  Parkering

  Garasje samt oppstillingsplass.

  Tomt

  Areal: 813 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Skolegata 27B, Gnr. 42 Bnr. 579 i Lillesand kommune

  Boligtype

  Enebolig

  Eierform

  Selveier

  Selger

  Bård Johnsen Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 1.624,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 1 020 732,- for år 2017. Sekundær: Kr. 3 674 633,- for år 2017.

  Offentlige avgifter

  Kr. 6 675 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Avløp, vann, feiing og eiendomsskatt. I tillegg kommer renovasjonsgebyr fra Libir på kr. 4.454,-.

  Prisantydning og omkostninger

  3 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,50 (Pantattest kjøper) 99 419,50 (Omkostninger totalt) 3 449 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 3 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,50 (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 99 419,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 449 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Ansvarlig megler

  Avd. leder/ Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Jostein Aanonsen

  Oppdragsnummer

  65-19-0028

  Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vederlag

  Åpent hus (Kr.500) Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 350 000,-) (Kr.67 000) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilretteleggingshonorar (Kr.15 150) Totalt kr. (Kr.90 335)

  Vedlegg

 • Arealer med beskrivelse

  P-rom: 172kvm. S-rom: 7kvm. P-rom inneholder: Loftsetg: Loftstue, 2 soverom, trapp, (kontor). 1.etg: Stue, spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom, gang/trapp, vindfang, soverom. S-rom inneholder: 2 boder. Garasje på 34kvm. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Byggeår og byggemåte

  1986 i følge Lillesand kommune. Yttervegger beror på bindingsverk med utvendig stående og utlektet trekledning. Se tilstandsrapport.

  Innhold

  Boligen er innholdsrik og har gode og luftige rom. Stor terrasse som er særdeles lun og skjermet. Hagen er opparbeidet med tanke på å være lettstelt. God mulighet for å anlegge plen for barnefamilier. Stor garasje med gode lagringsmuligheter samt koselig grillbu.

  Oppvarming

  Elektrisitet, varmepumpe og vedovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Kjenner du til om det er utført arbeid eller oppussing på bad/våtrom siste 10 år? 1999 ble badet hel-renovert. 2 lag gipsplater påført alle vegger. Flytemembran påført gulv og vegger. Fliser lagt på gulv og vegger. 2013 ble vaskerommet renovert og mambran og fliser montert. Er arbeidet utført av faglært? 2 lag gipsplater påført alle vegger. Flytemembran påført gulv og vegger. Fliser lagt på gulv og vegger. Utført av murer med godkjente sertifikater. Badet utført av Kruse Smith, Kristiansand. Er arbeidet utført ved egeninnsats/vennetjeneste eller av ufaglærte? Delvis egeninnsats med gipsplater og listing av dører og vindu. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Standard

  1.etasje: Romslig entré/ hall med plass til sko og yttertøy. Praktisk gjestetoalett. Flislagt vaskerom med varme i gulv. Vaskerommet har også dusjkabinett og god skap og benkeplass. Stort flislagt bad med dusjhjørne, toalett og dobbelvask med stor innredning. Flott og stort kjøkken med god skap- og benkeplass. Spisestue med plass til stort bord for de hyggelige familiesammenkomstene samt utgang til terrassen. Luftig stue med lun peisovn. Soverom med skyvedørsgarderobe. 2. etasje: Loftstue med åpen utsikt og utgang til balkong. To soverom samt kontor. 2 romslige boder.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Henrik Løvdal datert 18.03.19 er en del av dette prospekt og må leses i sin helhet før budgivning. Sammenfattet beskrivelse Enebolig i Lillesand. Boligen er oppført i 1984/85. Innflyttet i 1986. Det er utført oppussing og noen oppgraderinger av bla: Bygget kvist hvor kontor nå er i 2005. Nytt kjøkken er montert i 2005. Ny peisovn i stuen i 2006. Varmepumpe er montert i 2010. Badet er renovert i 1999. Vaskerommet er renovert i 2013. Innvendig oppussing i 2012. Nytt sikringsskap i 2013. I 2016 ble vindskier og vannbord byttet. Terrassedøren ble byttet i 2013. Ny vvbereder fra 2004. Kommunale bygningsarkiver er ikke sjekket i forbindelsen med denne rapporten. Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse. Konklusjon tilstand Boligen fremstår i god teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut i fra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger. Noen få kledningsbord har råte i nederste del mot bakken. Vinduer i fra byggetiden har glass som har nådd forventa levetid. Boligen varmes opp med: Peisovn, strøm og varmepumpe.
 • Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler eller benytt deg av "Visningpåmelding" for å avtale tidspunkt. Påmelding må gjøres innen kl. 12.00 på visningsdagen. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 87 70 05.
 • Energiattest

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 14.10.1986. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknummer: 1983/5447-1/37. Tinglyst: 16.09.1983. Rettigheter iflg. skjøte. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

  Konsesjon

  Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

  Odel

  Nei

  Reguleringsplan

  Regulert til bolig ihht kommuneplanen datert 2018-2030. Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (300 meter) Id 2017000855 Navn Dovreveien 5 Status Planlegging igangsatt Plantype Detaljregulering

  Utleie

  Boligen har ikke egen utleiedel.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.