Solgt

Lund

Frydenlundsveien 20 d, 2.etg, 4631 Kristiansand s

Prisantydning kr 2 190 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 377 405,-
Omkostninger:  kr 14 947,-
Totalpris:  kr 2 582 352,-
Felleskostnader:  kr 4 250,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 491 561,- Sekundær: kr 1 769 620,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Sjarmerende 3-roms leilighet med innglasset veranda, praktisk planløsning i et sentralt og tilbaketrukket område

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1956

Soverom:  2

Rom:  1

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Antall rom:  3

Arealbeskrivelse

Primærrom:  62 m²

Bruksareal:  75 m²

Bruttoareal:  81 m²

Tomtareal:  3576 m²

Velkommen til Frydenlundsveien 20 D! Dette er en sjarmerende 3-roms leilighet med lyse overflater, gode solforhold og et bad fra nyere tid. Leiligheten ligger i byggets 2.etasje helt på enden, og har følgende planløsning: Gang, kjøkken, bad, soverom, stue, hovedsoverom. Fra stuen er det utgang til innglasset altan.

Leiligheten har nyere vinduer og terrassedør fra 2012 og nyere vest-vendt innglasset veranda på 11 kvm hvor det er lagt strømtilgang.

Solborg borettslag er et veldrevent og etablert borettslag sentralt på Lund. De har de senere år gjort solide og fornuftige oppgraderinger av blokken.

Dette er en ypperlig leilighet for deg som ønsker å bo sentralt med kort vei til det meste, samtidig som man har en tilbaketrukket beliggenhet.

Velkommen på visning!

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  1956 ifølge Kristiansand kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 81 kvm P-rom inneholder: Gang, baderom, kjøkken, stue, 2 soverom. S-rom: Innglasset balkong og kott. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  2. etasje: Gang, stue, kjøkken, baderom og 2 soverom. Innglasset balkong, kott. En bod på loft med gulvflate ca. 9 km og en bod i kjeller på ca. 6,5 kvm er ikke medtatt i areal. BTA er ikke nøyaktig oppmålt da tykkelse på yttervegger ikke er målt.

  Standard

  Bygget er fra 1956 og leiligheten holder en normalt god standard tatt alder i betraktning. Den er med tidens løp blitt vedlikeholdt og noe modernisert. Bad er modernisert i senere tid, og overflater har tidløse farger. Solborg borettslag er et veldrevent og etablert borettslag sentralt på Lund. De har de senere år gjort solide og fornuftige oppgraderinger av blokken. Under følger en beskrivelse av leilighetens rom og kvaliteter: Gang: Malt eldre furugulv i lys grå farge. Malte tapetflater på murvegger i rommet og hvitmalt betonghimling. Inngang til de fleste rom herfra og utgang felles trappeløp som eneste leilighet i den etasjen. Stue: Malt eldre furugulv i lys grå farge. Malt tapet på murvegger i rommet og hvitmalt betonghimling. Utgang til innglasset balkong. Vedovn i hjørne, godt utnyttet plan med plass til spisestue og god sofa/stol. Kjøkken: Malt eldre furugulv i lys grå farge. Malte slette murvegger i rommet og hvitmalt betonghimling. Noe flislagt vegg over innredning ved vask. Eldre innredning er malt i mørk gråtone, og det er montert nyere benkeplate. Nyere innredning har hvite laminerte overflater. Vindu mot Kongsgård allé med god lysflate. Soverom: Malt eldre furugulv i lys grå farge. Malt strie på murvegger i rommet og hvitmalt betonghimling. Vindu mot Kongsgård allé. Integrert eldre skap på ca. 1 meter bredde, samt plass til ytterligere skap om ønskelig. Det andre soverommet har like overflater, bare det er malt tapet på vegger og noe større skap. Vindu mot Frydenlundsveien. Baderom: Baderom modernisert nyere tid. Grå fliser gulv og hvite vegger. Lite, men godt utnyttet baderom. Malte overflater fremstår med lik farge, gjennomført og med en rød tråd gjennom leiligheten. Innglasset balkong av nyere årgang med lys grått teppe på overflate. Vindusrammer i mørk grå farge, og det nederste glassfelt er frostet slik at det reduserer innsyn fra gate.

  Diverse

  En årlig dugnad i borettslaget.

  Annet

  Eiendommen er av sameiet forsikret med fellespolise i IF Skadeforsikring Nuf

  Oppvarming

  Peis ovn. Øvrig elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt. Løse hvitevarer i leiligheten medfølger handelen.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
 • Beliggenhet

  Velkommen til Frydenlundsveien 20 D! Dette er en sjarmerende 3-roms leilighet med lyse overflater, gode solforhold og et bad fra nyere tid. Leiligheten ligger i byggets 2.etasje helt på enden. Her har man godt med lysinnslipp i alle rom. De eldre furugulvene er beholdt i de fleste rom, og er derfor med på å gi leiligheten et sjarmerende preg. Leiligheten har nyere vinduer og terrassedør fra 2012 og nyere vest-vendt innglasset veranda på 11 kvm hvor det er lagt strømtilgang. Solborg borettslag er et veldrevent og etablert borettslag sentralt på Lund. De har de senere år gjort solide og fornuftige oppgraderinger av blokken. I 2015 ble det bygget innglasset verandaer, og tak ble skiftet.  Lund er et av Kristiansands mest populære boområder med sine gode friluftsmuligheter og nærhet til Kristiansand sentrum. Det er også i denne bydelen eller i dens nærhet at en finner UiA og Mediahøyskolen på Gimlekollen. Mulighetene er også mange når det kommer til friluftsliv og fritid. I dette området finner man turområdet Jegersberg med lysløyper og badevann. I andre enden av Lund ligger Bertesbukta med småbåthavn og badeplass. Her ligger også Sør Arena. Kort fortalt: - Sjarmerende 3 roms andelsleilighet - Bad fra nyere tid - Vedovn og vest-vendt innglasset altan - Sentral og tilbaketrukket beliggenhet på Lund - Kort vei til de daglige fasilitene Velkommen på visning!

  Adkomst

  Se vedlagt kart på høyre side i finn-annonsen. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Gateparkering. Områdets gjeldende parkeringsregler.

  Tomt

  Areal: 3 576 kvm, Eierform: Fellestomt
 • Adresse med betegnelse

  Frydenlundsveien 20 d, Andelsnr. 25 Orgnr. 953265443 i Kristiansand kommune

  Selger

  Anniken Fuglestad Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Husdyrhold

  Husordensregler §10: Husdyrhold som hund og katt skal ikke anskaffes uten at styret har vært forespurt, samtidig som det er innhentet tillatelse fra nærliggende naboer som kan bli berørt av husdyrholdet. Husdyrhold skal ikke være til sjenanse for andre beboere.

  Borettslag

  Solborg Borettslag BA

  Borettslag organisasjonsnummer

  953265443

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forkjøpsrett

  Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

  Forretningsfører

  Sørlandets boligbyggelag

  Andelsnummer

  25
 • Omkostninger

  2 190 000,- (Prisantydning) 377 405,- (Andel av fellesgjeld) 2 567 405,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 14 947,- (Omkostninger totalt) 2 582 352,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

  Felleskostnader

  Kr.4 250,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Renter og avdrag felles lån, kommunale avgifter, driftsutgifter, dugnad, tv/internett Driftsutgifter kr. 1 976,- (inkl. blant annet kommunale avgifter, renovasjon, eiendomsskatt, vaktmestertjeneste, forsikring av bygg, forrretningsførsel, diverse vedlikehold, strøm i fellesareal). Avdrag felleslån kr. 1 087,- Renter felleslån kr. 738,- Tilleggsytelser (inkl i totalsum) Dugnad kr. 20,- Kabel -tv og bredbånd kr. 429,-

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Lånevilkår fellesgjeld

  Annutetslån i Sparebanken Sør med 4 terminer per år. Rentesats per 13.03.2019: 2.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 87.85 Saldo per 13.03.2019: 16 605 853 Andel av saldo: 377 406 Første termin/første avdrag: 25.03.2016 ( siste termin 25.11.2040 ) Balkonger og refinansiering

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 377 405 pr. 13.03.2019. Andel fellesformue kr. 25 600,- 31.12.2018

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Eiendomsskatt

  Beløpet er inkludert i fellesutgiftene.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 491 561,- for år 2017. Sekundær: Kr. 1 769 620,- for år 2017.

  Vederlag

  Annonsering Ukens bolig på finn.no (Kr.2 500) Digital grunnpakke (Kr.3 990) Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 567 405,-) (Kr.45 000) Sikringsobligasjon BRL - Statens Kartverk (Kr.430) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 600) Eierskiftegebyr (Kr.5 750) Totalt kr. (Kr.78 370)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til bolig med bevaring, boligbebyggelse, blokkbebyggelse. Plan nr. 1258 - Reguleringsbestemmelser for "Detaljregulering Agder Alle 4 m. fl., godkjent av Bystyret i Kristiansand 24.10.2012. Hovedformål i planen er å sikre bevaring og utbedring av den arkitektoniske og kulturhistorisk verneverdige bebyggelsen i området, og sikre deler av Vabua som grøntområde. Området grenser til plan under arbeid: Lund Torv, saksbeh. Bergland i Kristiansand kommune, mob. 97144754. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest for bygget datert 09.05.1959. Ferdigattest for utvidelse og innglassing av balkonger ble gitt 05.10.2015. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: * 1955/391-1/93 - Best. om vann/kloakkledbing, tinglyst 25.02.1955. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. * 2006/11871-2/93 Bestemmelse iflg. skjøte, tinglyst 06.06.2006. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  All fremleie av andelsleilighetene skal søkes om, og godkjennes av Styret. Standard søknadsskjema kan fås ved henvendelse til Styret, eller til Sørlandet boligbyggelag. Nærmere bestemmelser om fremleie finnes på søknadsskjemaet.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, faxeller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 93 48 44 24.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Boligsalgsrapport

  Tilstandsrapport fra M2 Takst AS datert 08.03.19 er en del av dette prospekt og må leses i sin helhet før budgivning.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  11-19-0090

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Emilie Nordvik Hopland

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg