Bjørnsplass

Bjørnsplass 18B, 4846 Arendal

Prisantydning kr 1 690 000,-

Omkostninger:  kr 57 200,-
Totalpris:  kr 1 747 200,-
Kommunale avgifter:  kr 16 741,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 521 845,- Sekundær: kr 1 878 640,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Arendal. Halvpart av 2-mannsbolig usjenert beliggende. Gangavstand til Arendal sentrum.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Tomannsbolig

Byggeår:  1953

Soverom:  4

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  130 m²

Bruksareal:  178 m²

Bruttoareal:  199 m²

Tomtareal:  360 m²

Del av to-mannsbolig sentralt beliggende med gangavstand til Arendal sentrum. Opparbeidet, solrik hage. Usjenert. Blindvei. Boligen går over tre plan. 4 soverom. Påbygd i 1997.

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  1953 i følge Arendal kommune. Påbygg 1997.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 178 kvm, Bruttoareal: 199 kvm P-rom inneholder: kjeller: gang. 1.etg.: Gang, kjøkken, trappenedgang, Stue, soverom, garderobe. 2.etg.: Gang, WC, bad, 2 soverom. Gang i kjelleren er tatt med i P- arealet. Loft øst er ikke målbart pga. manglende takhøyde. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  1.etg.: Gang, kjøkken, stue samt to soverom. 2.etg.: Mellomgang, toalettrom, bad samt 2 soverom og bod. U.etg.: Kjellerrom. I tillegg kommer utvendige boder samt garasje.

  Standard

  Del av to-mannsbolig på Bjørnsplass. Påbygg i 1997. Boligen går over tre plan og inneholder: 1 etg.: Gang med fliser på gulv, malte flater på vegg. Skyvedørsgarderobe. Trapp opp til 2 etg./kjeller. Kjøkken med laminat på gulv, malte flater på vegg. (Hvitvarer medfølger ikke) Stue med laminat på gulv, malte flater på vegg. Vedovn. Dør ut til solrik veranda. To soverom med laminat på gulv, tapet på vegg. Skap på det ene soverommet. 2 etg.: Mellomgang med malt tregulv, malte flater på vegg. Kott. Luke til loft. Toalettrom med belegg på gulv, malte flater på vegg. Wc og vask. Bad med fliser på gulv, tapet på vegg. VK. Vask og dusj. 2 soverom med malt tregulv og laminat, Panel og tapet på vegg. Skap og fast seng på det ene soverommet. Bod. U-etg.: Kjellerrom med mur på gulv og vegg. Vedovn. Sluk i gulv. VVbereder. Dør ut. I tillegg kommer utvendige boder samt garasje.

  Diverse

  Det gjøres oppmerksom på at boligen er bygget noe ut over tomtegrensene.

  Oppvarming

  Elektrisk, ved og varmepumpe. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Det gjøres spesielt oppmerksom på at dersom det finnes nedgravd oljetank på eiendommen, må denne forventes å måtte fjernes for kjøpers regning innen 2020. Arendal kommune har vedtatt at fom 2020 vil det ikke være lovlig å bruke olje eller parafin til oppvarming av bolig.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
 • Beliggenhet

  Sentralt beliggende på usjenert tomt med terrasse, ettermiddagssol og noe utsikt til områdene rundt. Barnevennlig område uten gjennomgangstrafikk. Fra eiendommen er det kort vei til skole, barnehage, sentrum av Arendal, sykehuset og Harebakken handlesenter.

  Adkomst

  Kjør fra Arendal mot Langsækrysset - følg veien videre opp mot Steinsås. Bjørnsplass ligger ut til høyre midt i bakken. Følg veien rett frem til du kommer frem til eiendommen, innerst på høyre side! Velkomme til Bjørnsplass 18B!

  Parkering

  Parkering på egen grunn, samt i garasje til en bil.

  Tomt

  Opparbeidet, eiertomt. Opparbeidet med plen, hekk og prydbusker. Solrik veranda. Areal: 360 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Bjørnsplass 18B, Gnr. 505 Bnr. 385 i Arendal kommune

  Selger

  Francine Aisha Boniface Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  1 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-)) 57 200,- (Omkostninger totalt) 1 747 200,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Offentlige avgifter

  Kr. 16 741,08 pr. år

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 2.416,44 pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 521 845,- for år 2017. Sekundær: Kr. 1 878 640,- for år 2017.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegleren AS: Provisjon: 2,50 % av salgssummen, tilretteleggingshonorar kr 14 900,- samt oppgjørshonorar kr 7 900,-. Minimumssats provisjon kr 42 000,-. Markedspakke: ikke avtalt

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til områder for boliger m/tilhørende anlegg, tilhører reguleringsplan 2016r5 Langsæ, datert 11.04.1951. Det er planer under arbeid i området: Planident: 09062014-25, 09062016-13 Plannavn: Brannparken aktivitetssenter, Parkveien-Blødekjær-Sykehuset. For mer info se https://www.arendal.kommune.no/tjenester/plan-bygg-og-eiendom/reguleringsplaner/reguleringsplaner-under-arbeid/brannparken-aktivitetssenter.4702.aspx. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 21.12.1956. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Påbygd 1997, påbygg er byggemeldt men det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for påbygg. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige.

  Vei / Vann / Avløp

  Privat vei. Utgifter til brøyting og vedlikehold må påregnes. Tilknyttet offentlig vann og kloakk. Vannmåler er ikke installert. Arendal kommune vil pålegge alle abonnenter å installere vannmåler i løpet av de neste årene.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser følger. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, faxeller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 26.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Boligsalgsrapport

  Tilstandsrapport fra Erik Sørensen AS datert 17.01.19 er en del av dette prospekt og må leses i sin helhet før budgivning. Takstmannens konklusjon: Del av tomannsbolig med tilhørende garasje beliggende på en sentral tomt. Boligen ble i ca 1997 påbygd side øst. Slik boligen fremstår pr. i dag er her nå behov for noe vedlikehold/oppgradering. Utvendig er det i første omgang dreneringen og enkelte beslag. Innvendig er det badet i 2. etasje pga. det lekker ned i himling til kjøkkenet. Viser forøvrig til rapportens enkelte punkter.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  31-19-0009

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Rune Narten

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg