Solgt

Falkum Nord (blokkene)

Gamlegrensa 6A, 8.etg, 3747 Skien

Prisantydning kr 590 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 320 496,-
Andel fellesformue:  kr 31 152,-
Omkostninger:  kr 7 760,-
Totalpris:  kr 918 256,-
Felleskostnader:  kr 4 581,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 273 946,- Sekundær: kr 986 204,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Falkum - Ny pris! Arealeffektiv og lettstelt leilighet med nyere bad og kjøkken. Innglasset balkong. Heis.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1971

Soverom:  1

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  36 m²

Bruksareal:  52 m²

Tomtareal:  4565 m²

 • Bygninger og byggemåte

  Borettslaget består av en høyblokk med tilsammen 132 leiligheter. Det er tre høyblokker på Falkum og dette er den som ligger lengst mot nord.

  Byggeår

  1971 i følge Skien kommune.

  Arealer med beskrivelse

  P-ROM: 36 kvm BRA: 52 kvm Arealer og rombenevnelser er hentet fra tidligere salgsoppgave. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Megler har ikke etterkontrollert arealene og står ikke inne for arealene riktighet.

  Innhold

  Leiligheten inneholder følgende: Entré, stue, bad, kjøkken og soverom. Samt romslig innglasset balkong. I tillegg er det en bod i 1.etg på ca. 2 kvm.

  Standard

  Trivelig og praktisk leilighet med lett adkomst fra heis i 8.etg. Entré med god plass til å henge og sette fra seg yttertøy. Integrert skap for oppbevaring. Meget pent og flislagt bad som ble tatt i regi av borettslaget i 2016/2017 ifølge borettslaget. Nyere kjøkken fra Systemkjøkken med hvite fronter. God benke- og skapplass. Kjøkken er utstyr med kjøleskap, komfyr og ventilator. Hvitevarer på kjøkken medfølger ikke i handelen. Romslig stue med god plass tv-seksjon, sofagruppe og øvrig ønsket møblement. Her er det parkett på gulv, lysmalte vegger og lysmalt himling. Dør ut til stor nordvent balkong med flott utsikt mot Skien. Soverom med parkett på gulv, malte vegger og lysmalt himling. Romslig skap medfølger i handelen.

  Diverse

  Mæla 2 borettslag Styreleder: - Hans-Petter Heimholt Tlf: 90 12 41 55 Styreleder opplyser pr. tid (04.12.2018) at det er ikke planlagt noen påkostninger i borettslaget som vil øke fellesutgiftene. Rehabilitering: - Nye balkonger 2010 - Nye bad 2015/2017

  Oppvarming

  Sentralfyring - dette er inkludert i fellesutgiftene. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.
 • Beliggenhet

  Høytliggende leilighet med flott utsikt. Boligen har en sentral plassering med kort vei til dagligvareforretninger, Telemark Toppidrettsgymnas og ungdomsskole, samt Skagerak Arena hvor Odds Ballklubb spiller sine hjemmekamper. Bussforbindelse rett utenfor døren. Gangavstand til Skien sentrum, og for øvrig fine turområder i Lundedalen og badeplass på Bakkestranda.

  Adkomst

  Fra Skien Sentrum: Kjør nordover ut av sentrum i retning Stevneplassen/Skagerak Arena. Følg veien forbi Skagerak Arena og hold til høyre i krysset ved Rudolf kiosk. Fortsett langs veien og du vil få Gamlegrensa 6 på høyre hånd. Når du kommer inn i blokka tar du til høyre og tar heisen til 8.etg. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Felles biloppstillingsplass for borettslaget. Garasjemuligheter ved ventelisteordning eller utlysning i borettslaget.

  Tomt

  Areal: 4 565 kvm, Eierform: Fellestomt Pent opparbeidet uteområder med felles grøntareal, felles biloppstillingsplass og asfalterte gangveier.
 • Adresse med betegnelse

  Gamlegrensa 6A, Andelsnr. 2819 Orgnr. 948525259 i Skien kommune

  Selger

  - Asle Sundby Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Husdyrhold

  Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Borettslag

  Borettslaget Mæla 2

  Borettslag organisasjonsnummer

  948525259

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forkjøpsrett

  Ansiennitetsregler fordeles følgende: 1. Borettslag - total botid 2. Felles forkjøpsrett 3. Andel boligbyggelaget Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er SBBL. For mer informasjon kontakt megler.

  Forretningsfører

  Skien Boligbyggelag

  Andelsnummer

  2819
 • Omkostninger

  590 000,- (Prisantydning) 320 496,- (Andel av fellesgjeld) 910 496,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 760,- (Omkostninger totalt) 918 256,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Felleskostnader

  Kr.4 581,- pr.mnd. Fellesutgifter inkluderer: Renter fellesgjeld: Kr. 866,- Avdrag fellesgjeld: Kr. 656,- Felleskostnader: Kr. 3 089,-

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnadene inkluderer følgende: Kommunale avgifter, forsikring på bygg, renter og avdrag fellesgjeld, forretningsførsel, vedlikehold, energi/strøm fellesareal og vaktmester. Kabel-tv og internett leveres fra Viken Fiber, samt varmtvann er inkludert i de månedlige felleskostnadene. Vaktmester i 50% stilling. Plenklipping, snømåking og strøing er satt bort.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Lånevilkår fellesgjeld

  Lånenummer: 26108695012, Sparebank 1 Telemark Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 04.12.2018: 2,27% pa. Antall terminer til innfrielse: 109 Saldo per 04.12.2018: 46 725 739 Andel av saldo: 320 497 Første termin/første avdrag: 28.03.2016 (siste termin 28.12.2045)

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 320 496 Andel fellesformue kr. 31 152

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 273 946,- for år 2016. Sekundær: Kr. 986 204,- for år 2016.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegleren Telemark: Provisjon: 30.000,- Tillrettelegging: 10.900,- Markedspakke: 11.000,-

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse nåværende, byggegrensa, utbyggingsvolum og funksjonskrav i kommuneplanen, datert 16.06.2016. Gjeldende reguleringsplan 29.11.1984 og 17.06.2004 med tilhørende reguleringsformål som garasjeanlegg, boliger og kjørevei. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om

  Ferdigattest

  - Ferdigattest Gamlegrensa 6 - Fasadeendring og oppføring av nye balkong - datert:07.01.2010. - Brukstillatelse ved heisanlegg - datert: 18.12.1997 - Mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak i følge opplysninger fra Skien kommune.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Ingen Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen: Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er overbeheftet. Det tas forbehold om at pantefrafall fra kreditorer må foreligge før overtagelse og oppgjør kan finne sted. Kontakt megler for mer info.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Skien Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

  Utleiemulighet

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Ihht. burettslagslova §5-5 må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene, før man kan søke om fremleie. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne. Se også borettlagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringskjema ligger ved i salgsoppgaven.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, faxeller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 55 36 65

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  82-18-0256

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Richard Løyning Arntsen

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg