Solgt

Vessia

Vestretunet 45, 1.etg, 3919 Porsgrunn

Prisantydning kr 1 350 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 212 329,-
Andel fellesformue:  kr 60 624,-
Omkostninger:  kr 7 760,-
Totalpris:  kr 1 570 089,-
Felleskostnader:  kr 3 720,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 452 939,- Sekundær: kr 1 449 406,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Trivelig 3-roms leilighet i populære Vestretunet i Porsgrunn. 1. etg - Vestvendt terrasse - Solrikt

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1984

Soverom:  2

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  68 m²

Bruksareal:  75 m²

Tomtareal:  5625 m²

Velkommen til Vestretunet 45!

Sentrumsnær og koselig leilighet beliggende i et meget populært område på Vessia i Porsgrunn. Leiligheten har en sentral beliggenhet , og alle etterspurte fasiliteter og servicetilbud får du i gangavstand fra boligen.

Down town kjøpesenter finnes rett over brua i umiddelbar nærhet. Gode bussforbindelser finnes rett utenfor leiligheten.

Kort fortalt:

 • Sentrumsnært
 • 2 soverom
 • 1.etasje
 • Solrikt
 • Byggeår

  1984 i følge Porsgrunn kommune.

  Innhold

  Boligen inneholder entre, stue, kjøkken, bad, wc-rom, 2 soverom og bod samt utvendig bod.

  Standard

  Boligen holder en enkel standard, og er lokalisert på et populært område på Vessia. Leiligheten er beliggende i 1. etasje med veranda, hvor man har utgang til uteareal på felles uteområde. For en beskrivelse av rommenes fordeling, se plantegning i salgsoppgaven. Fra oppgang og inn til leiligheten kommer du inn til entre hvor man kan henge av klesplass. Det er inngang til toalett og bod på venstre hold. Entreen består av belegg på gulv, tapet på vegger og slett tak. Fra gang kommer du inn til stuen som har god plass til sofagruppe og salongbord, samt spisestue med plass til hele familien. Stuen inneholder laminat på gulv, tapet på vegger og slett tak. Fra stue kommer du inn til kjøkken, som har en eldre kjøkkeninnredning. Det er plass til frokostgruppe, og inneholder vindu som gir godt med sollys inn. Kjøkkenet består av belegg på gulv, tapet på vegger samt flisbelagt mellom kjøkkenbenk og øvrige skap. Baderommet holder en enkel standard, med dusjopplegg i badekar. Inneholder servant med speil samt ekstra vask, opplegg for vaskemaskin og badekar. Toalett finnes på wc-rom i gang. På bad er det belegg på gulv, tapet på vegger og malt slett tak. Leiligheten inneholder 2 soverom hvor hovedsoverom har en god størrelse. Det er plass til dobbeltseng, i tillegg til garderobeskap. Soverom 2 har også plass til garderobeskap, samt enkeltseng. Begge soverommene inneholder teppe på gulv og tapet på vegger. Boligen disponerer i tillegg 1 utvendig bod til bruk for lagring og oppbevaring, samt innvendig bod. Det er altså godt med lagrinsplass for disse leilighetene.

  Oppvarming

  Forøvrig elektrisk oppvarming i boligen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
 • Beliggenhet

  Velkommen til Vestretunet 45 Denne leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet i Porsgrunn, like utenfor bykjernen med Storgata og Down Town. Fra boligen er det gangavstand til PP-senteret med dagligvareforretning, frisør, apotek og bakeri, og like over veien for senteret finner du Porselensklinikken, treningssenteret Elixia, dagligvareforretning, blomsterforretning og fabrikkutsalget til Porsgrund Porselen. Leiligheten passer utmerket for eldre, enslige eller de som ønsker å bo enkelt og sentralt i Porsgrunn. Utenfor leiligheten finner du gode bussforbindelser som gjør det enkelt å bo bilfritt på Vessia.

  Adkomst

  Kjør mot PP-senteret, og ta inn Moldhaugvegen etter senteret. Kjør 300 meter og ta til venstre. Parkering for borettslaget ligger da på høyre hånd. Gå mellom bygningene og fortsett rett frem, og Vestretunet 45 ligger på høyre hold. Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Biloppstillingsplass på felles parkeringsplass for borettslaget.

  Tomt

  Areal: 5 625 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Vestretunet 45, Andelsnr. 3437 Orgnr. 951718165 i Porsgrunn kommune

  Selger

  Torbjørn Legard v/fullmektig Randi Maria Helberg Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Husdyrhold

  Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Borettslag

  Kirkejordet borettslag

  Borettslag organisasjonsnummer

  951718165

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forkjøpsrett

  Ansiennitetsregler fordeles følgende: 1. Andelseier i borettslaget 2. Medlemskap i boliigbyggelaget Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er PBBL. For mer informasjon kontakt megler.

  Forretningsfører

  Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

  Andelsnummer

  3437
 • Omkostninger

  1 350 000,- (Prisantydning) 212 329,- (Andel av fellesgjeld) 1 562 329,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 760,- (Omkostninger totalt) 1 570 089,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Felleskostnader

  Kr.3 720,- pr.mnd. Fellesutgifter inkluderer følgende: Avdrag lån: Kr. 840,- Renter lån: Kr. 361,- Felleskostnader: Kr. 2 519,-

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnader faktureres månedlig og inkluderer kommunale avgifter, forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, energi/strøm fellesareal og kabel-tv og bredbånd fra Viken Fiber.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Lånevilkår fellesgjeld

  Lånenummer: 12131768298, DNB Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 30.10.2018: 2,25% pa. Antall terminer til innfrielse: 67 Saldo per 30.10.2018: 8 283 189 Andel av saldo: 212 330 Første termin/første avdrag: 30.12.2015 (siste termin 30.06.2035)

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 212 329 Andel fellesformue kr. 60 624

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 452 939,- for år 2016. Sekundær: Kr. 1 449 406,- for år 2016.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon Kr. 42 500,-, Tilretteleggingsgebyr Kr. 10 900,- samt markedspakke Kr. 11 000,-.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til boligformål, og tilhører reguleringsplan "Reguleringsbestemmelser for reguleringsplan for området mellom moldhaugvegen, vestheimvegen, skogvegen, vemmernvegen og kirkegata, Porsgrunn vest", datert 23.05.1991. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Det foreligger pågående planarbeid for for sykkelekspressveg som vil påvirke en liten del av eiendommen på endel av gaten. Se vedlagt situasjonskart i prospekt eller kontakt megler for mer informasjon.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på garasjer/boder datert 09.10.1985. Det foreligger ferdigattest på fasadeendring datert 25.06.2014. At slike attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Ingen heftelser eller rettigheter registrert på denne andelen. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Ihht. burettslagslova §5-5 må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene, før man kan søke om fremleie. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne. Se også borettlagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 49 11 58

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  81-18-0137

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Tina Vinje

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg