Solgt

Lund

Kirkeveien 5A, 1.etg, 4631 Kristiansand s

Prisantydning kr 1 795 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 86 360,-
Omkostninger:  kr 14 947,-
Totalpris:  kr 1 896 307,-
Felleskostnader:  kr 2 562,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 434 807,- Sekundær: kr 1 391 382,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Bud mottatt! 2-roms andelsleilighet - Pent kjøkken - Flislagt bad - Balkong mot vest - Høy 1. etasje

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1955

Soverom:  1

Rom:  2

Bolignummer:  H0102

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  50 m²

Bruksareal:  50 m²

Bruttoareal:  55 m²

Tomtareal:  2022 m²

Lys og pen 2-roms andelsleilighet med svært attraktiv beliggenhet midt på Lund. Her kan du flytte rett inn!

Leiligheten ligger i aksen mellom UiA og sentrum med kort gå- og sykkelavstand til begge deler. I nærområdet finner du også dagligvare, bussmetro, m.m.

Boligen inneholder følgende: Gang med plassbygget garderobeskap, flislagt bad med dusjkabinett, kjøkken med spiseplass, romslig soverom, stue med vedkamin og utgang til balkong på ca. 5 m2.

Kort fortalt:

 • Boligen ble betydelig oppgradert i 2003.
 • Flott kjøkken med spiseplass
 • Flislagt bad med varme i gulv
 • Stue med tilkomst til balkong som vender mot vest
 • Alle vinduer vender mot rolig bakgård
 • 3 boder tilhører boligen
 • Nyere vinduer og balkongdør i regi av borettslaget
 • Lave fellesutgifter som bl.a. inkluderer Get-abonnement
 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  1955 i følge Kristiansand kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. P-rom inkluderer: 1. etasje: 50 m 2 : Entrè, soverom, bad, stue og kjøkken. Alle rom er inkl. i p-rom.

  Innhold

  Leiligheten ligger i høy 1 etg. med vinduer mot rolig bakgård. Boligen har følgende planløsning: Gang med plassbygget garderobeskap, flislagt bad med dusjkabinett, kjøkken med spiseplass, romslig soverom, stue med vedkamin og utgang til balkong på ca. 5 m2. Totalt 3 boder medfølger boligen, hvorav en på loft og 2 i kjeller.

  Standard

  Boligen fremstår som meget velholdt og ble betydelig oppgradert i 2003. Entrèen har i dag skiferlaminat på gulv og malt miljøtapet på vegger. Plassbygde garderobeskap. Badet er flislagt på gulv og vegger. Varmekabler i gulv og downlights i himling. Dusjkabinett, veggmontert wc og baderomsinnredning medfølger. Soverom, stue og kjøkken har slipte furugulv og tapet / malt tapet på vegger. Soverommet er romslig og har god skapplass. I stuen er det vedkamin og utgang til balkong på ca. 5 kvm. Opplegg til GET kabel-tv og internett som er inkludert i fellesutgiftene. Kjøkkenet har nyere innredning med god skap- og benkplass. Overskap til tak, og det er montert fliser mellom benkeplate og overskap. Integrert koketopp og stekeovn. God plass til kjøkkenbord.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Henrik Løvdal datert 06.11.18 er en del av dette prospekt og må leses i sin helhet før budgivning.

  Oppvarming

  Varmekabler på badet, vedkamin i stue (ikke vært i bruk i eiers botid). Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.
 • Beliggenhet

  Særdeles sentral og attraktiv beliggenhet på Valhalla / Lund. Leiligheten ligger i den populære aksen mellom UIA og Kvadraturen, og det er kort vei til begge deler. I nærområdet finner man dagligvareforretninger, bussmetro, Sør Arena, Marvikssletta, samt fantastisk turterreng og løypenett (inkludert lysløype) i Jegersberg. Videre er det gode bademuligheter både i Bertesbukta og på Bystranda.

  Adkomst

  Kjør fra sentrum til Rundingen, ta opp Marviksbakken. På toppen går Kirkeveien inn til venstre. Bygget ligger i enden av veien på venstre hånd.

  Parkering

  Gateparkering etter gjeldene bestemmelser.

  Tomt

  Areal: 2 022 kvm, Eierform: Fellestomt Solrik fellestomt som er opparbeidet med asfaltert inngangsparti og stort grøntareal foran bygget.
 • Adresse med betegnelse

  Kirkeveien 5A, Andelsnr. 512 Orgnr. 956253950 i Kristiansand kommune

  Selger

  Pål Harald Øverland Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Husdyrhold

  Husdyrhold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe eller sjenanse for de resterende beboerne. Eier plikter å informere styret om dyrehold.

  Borettslag

  AL Kirkeveien 5 Borettslag

  Borettslag organisasjonsnummer

  956253950

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forkjøpsrett

  Forkjøpsrett for Sørlandet Boligbyggelags medlemmer.

  Forretningsfører

  Sbbl.

  Andelsnummer

  512
 • Omkostninger

  1 795 000,- (Prisantydning) 86 360,- (Andel av fellesgjeld) 1 881 360,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 14 947,- (Omkostninger totalt) 1 896 307,- (Totalpris inkl. omkostninger) Medlemsskap i Sørlandet Boligbyggerlag kr. 700,- faktureres direkte fra Sørlandet Boligbyggerlag (kr. 500,- i andelskapital og kr. 200 i årskontigent). Priser fra 01.01.2018.

  Felleskostnader

  Kr.2 562,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Kommunale avgifter, renter (kr. 171,-) og avdrag (kr. 389,-) på felleslån , vaktmestertjenester, forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, strøm i fellesareal og Get Bredbånd kollektiv start (kr. 391,-).

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Lånevilkår fellesgjeld

  Lånenummer: 30007984622, Sparebanken Sør Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 26.10.2018: 2.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 62 Saldo per 26.10.2018: 3 249 398 Andel av saldo: 86 360 Første termin/første avdrag: 25.06.2016 ( siste termin 25.03.2034 )

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 86 360 pr. 26.10.18

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Offentlige avgifter

  Inkludert i fellesutgifter.

  Eiendomsskatt

  Inkludert i fellesutgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 434 807,- for år 2016. Sekundær: Kr. 1 391 382,- for år 2016.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegleren AS: Provisjon: 2,25 % av salgssummen, tilretteleggingshonorar kr 13 400,- samt oppgjørshonorar kr 7 100,-. Minimumssats provisjon kr 45 000,-.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til bolig m/ bevaring, tilhører reguleringsplan Agder Alle 4 m.f., datert 24.10.2012. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 30.03.1955 . At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: 2006/14610-2/93 Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst 04.07.2006 Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Ihht. burettslagslova §5-5 må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene, før man kan søke om fremleie. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne. Se også borettlagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 91 12 11 31

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  12-18-0091

  Ansvarlig megler

  Avd. leder Vågsbygd / Eiendomsmegler MNEF Terje Tjelland

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg