Solgt

Kristiansand-Kvadraturen

Elvegata 41, 1.etg, 4614 Kristiansand s

Prisantydning kr 3 350 000,-

Omkostninger:  kr 99 600,-
Totalpris:  kr 3 449 600,-
Felleskostnader:  kr 3 466,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Kommunale avgifter:  kr 4 704,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 664 995,- Sekundær: kr 2 127 985,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Posebyen - BUD! Flott 4-roms selveierleilighet inkludert egen hybel - Parkeringskjeller - Gode leieinntekter.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2005

Soverom:  3

Rom:  4

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  78 m²

Bruksareal:  78 m²

Tomtareal:  1605 m²

Leilighetene har en sentral, men likevel tilbaketrukket beliggenhet i Kvadraturen, kun en kort spasertur unna butikker og spisesteder.

En kan velge å bo i hoveddel selv å leie ut hybelen, eller leie ut både leilighet og hybel.

3-roms hoveddel har en antatt utleieverdi på kr. 144.000,- pr år. Pluss strøm

Hybel har en antatt utleieverdi på kr. 84.000,- pr. år Pluss strøm

Totale inntekter er på hele kr. 228.000,-

I tillegg utleieverdi på innendørs parkering  kr. 10.000 pr år

1 etg leilighet: Entré, bad, stue, 2 sov og kjøkken

1 etg hybel: Entré, bad og stue/kjk

- Strøm og fjernvarme (a konto), TV/internett, vaktmester, renhold, kom.avg m.m  er inkl. i felleskostn.

- Egen garasjeplass i oppvarmet og låst anlegg er inkl i prisen

- Egen balkong til hver leilighet

- Connecting dør mellom enhetene (B30 dør)

 

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  2005 i følge Kristiansand kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. 1. etasje: 56 m2 Gang, bad, stue, kjøkken, 2 soverom. I tillegg balkong på 5,8 kvm. 1. etasje/hybel : 22 m2 Gang, bad, stue/kjøkken. I tillegg balkong på 5,8 kvm. Se forøvrig vedlegg prospekt, tilstandsrapport side 6.

  Innhold

  Leiligheten og tilhørende hybel ligger ved siden av hverandre i 1. etg og det er er dør mellom enhetene. Hovedleilighet har følgende innhold: Gang med garderobeskap, lys og trivelig stue med utgang til balkong, kjøkken med pen og velholdt Strai kjøkkeninnredning med hvitevarer og spiseplass, pent flislagt bad/wc med varme i gulv, dusjhjørne, Foss baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin. 2 soverom (som ligger afskilt fra hveranda). Hybel: Gang, stue med kjøkkenkrok og utgang til balkong, samt pent flislagt bad/wc med dusjhjørne, servant med innredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Egen balkong til hver leilighet. På balkongene er det rekkverk med glass. Frostet glass mellom seksjonene. Sameiet har i tillegg en romslig takterrasse som er felles for alle beboerne. Det går heis opp til denne etasjen. Her har man sol fra morgen til kveld og fin utsikt over byen. En kjellerbod (ca. 6 kvm.) i byggets kjelleretasje (heis ned hit). Boden er delt slik at det også er noe bod til hybelboer.

  Standard

  Leilighetene holder en gjennomgående meget god standard. Nåværende eier har i store perioder leid ut leiligheten og hybelen og har vært nøye med utleieforholdet. Nå er alle vegger i leiligheten og hybel nymalt. Det er parkettgulv i alle rom utenom badene som er helfliset. Callinganlegg fra enhetene til ytterdør. Ringeklokke og postkasse til hver enhet.

  Diverse

  - Bygget er vasket og beiset i 2017. - Egen strøm-og fjernvarmemåler til hver enhet.

  Annet

  Inventar, tilbehør, ekstra som kan følge med etter kjøpers ønske. 1 stk Mikrobølgeovn. 1 stk Philips TV Flatskjerm 1 stk Eik Vitrineskap, type "Royal Oak" (demontert) 2 stk Universalhylle (4 rom) IKEA 1 stk Universalhylle (8 rom) IKEA 1 stk Stort Sort/hvitt bilde av Manhattan NYC Gardiner, gardinstenger og vinduslammeller (leilighet) Persienner, oppheng (hybel) Baderomsmøbler: 1 stk Hvit Baderomsmøbel med porselens-servant og 2 skuffer (ny i eske) 1 stk Baderomsmøbel med porselens-servant, skap og 2 skuffer, bøk/lys-trefarget (pent brukt) Alt inventaret overtas i den stand det befinner seg i.

  Oppvarming

  Fjernvarme med radiator i begge stuer og begge soverom. Akonto for strøm og fjernvarme innbetales til forretningsfører sammen med månedlige fellesutgifter. Varme i gulv på begge bad/wc, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Selger har fremlagt energiattest for eiendommen. Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
 • Beliggenhet

  Denne leiligheten med godkjent hybel har en meget sentral, men allikevel rolig beliggenhet i 1. etasje i lavblokk med heis. Blokken ligger i øvre del av Kvadraturen i populære Posebyen. Her finner man en moderne lekeplass ved siden av bygget. Kort vei til Kristiansands pulserende uteliv, UiA og Baneheia som nabo med flotte tur og bademuligheter. Søndagsåpen Joker butikk og Statoil bensinstasjon like i nærheten. Fra eiendommen er det også gangavstand til Bystranda, Aquarama, Strandpromenaden, fiskebrygga, Odderøya, kino, teater, kafèer og restauranter, samt alt av butikker som ligger i eller nær velkjente Markens gate.

  Adkomst

  Inngang fra Elvegaten i kvartalet mellom Kristian IV s gate og Henrik Wergelandsgate. Leiligheten ligger i 1.etg og både leiligheten og hybelen har seperate ringeklokker. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

  Parkering

  1 garasjeplass i kjeller medfølger leiligheten med heis direkte opp til leilighetens etasje. Garasjeplassen kan leies ut eller selges internt i sameiet. Ellers: Parkeringshus rett over gaten (Statoil bygget)hvor en kan leie plass ved ledig, samt gateparkering etter offentlige gjeldende bestemmelser.

  Tomt

  Areal: 1 605 kvm, Eierform: Eiet tomt Felles for sameiet. Bed i forkant av bygget. I bakgården er det hellelagte fellesarealer og sykkelparkering under tak. Egnet balkonger til både leilighet og hybel. Felles takterrasse for alle beboerne - hvor man har sol fra morgen til kveld og flott utsikt over byen.
 • Adresse med betegnelse

  Elvegata 41, Gnr. 150 Bnr. 200 Snr. 21 i Kristiansand kommune

  Selger

  Jan Hangeland Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Husdyrhold

  Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Forretningsfører

  DKS AS / Bernt Ivar Olsen
 • Omkostninger

  3 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 500,- (Gebyr til sameiet) 82 500,- (Dokumentavgift) 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER) 99 600,- (Omkostninger totalt) 3 449 600,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Felleskostnader

  Kr.3 466,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Fellesutgiftene dekker forsikring av bygg, A`konto fjernvarme og strøm i leiligheten (avregnes 1 gang i året etter faktisk forbruk), strøm i fellesarealer, forretningsførsel, vaktmestertjeneste/renhold, styrehonorarer, heisutgifter, kommunale avgifter (ikke eiendomsskatt), kabel-TV og internett fra Canal Digital og vedlikehold. Felleskostnadene betales kvartalsvis. Fjernvarme a konto kr. 584,- pr. mnd. ( kr. 292,- pr. enhet) Strøm a konto kr. 333,- pr. mnd. ( kr. 167,- pr. enhet) Tv internett kr. 289,- pr. mnd. P-plass kr. 50,- pr. mnd. Felleskosnader kr. 2210,- (Totalt kr. 3.466,- pr. mnd.)

  Offentlige avgifter

  Kr. 4 704 pr. år i eiendomsskatt. Renovasjon ca. kr. 2658,-. De kommunale inngår i fellesutgiftene.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 664 995,- for år 2016. Sekundær: Kr. 2 127 985,- for år 2016.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegleren AS: Provisjon: 1,80 % av salgssummen, tilretteleggingshonorar kr 13 400,- samt oppgjørshonorar kr 7 100,-. Minimumssats provisjon kr ,-. Markedspakke:

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Kvartal 12 Vedtatt, datert 12.06.02. Kommunedelsplan : Kvadraturen og vestre havn, dat. 12.02.14. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert . At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknr.914. Erklæring Avtale. Tinglyst:17.01.2005. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen:

  Rettigheter og forpliktelser

  Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Leiligheten har utleiedel. Hybel har inntil nylig vært utleid. Antatt utleieverdig på hybel er kr. 7.000,- + strøm pr. mnd.

  Radonmåling

  Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 92 28

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  11-18-0460

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331