Solgt

Herefoss

Gåsehagen 22, 4766 Herefoss

Prisantydning kr 2 650 000,-

Omkostninger:  kr 81 200,-
Totalpris:  kr 2 731 200,-
Kommunale avgifter:  kr 19 516,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 798 955,- Sekundær: kr 2 556 654,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Herefoss - Lekker nyere enebolig fra 2012 med dobbeltgarasje. Beliggende rett ved fjorden. Områdets beste beliggenhet!

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  2012

Soverom:  4

Rom:  1

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  172 m²

Bruksareal:  179 m²

Bruttoareal:  200 m²

Tomtareal:  1164 m²

Velkommen til Gåsehagen 22, En flott enebolig med fantastisk utsikt og beliggenhet på Herefoss. Denne boligen har en av områdets desidert beste beliggenheter. Her har man en fantastisk utsikt over fjorden, pent opparbeidet uteområdet og koselige hagestue. Boligen holder en gjennomgående høy standard og ble bygget i 2012.

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  2012 i følge Birkenes kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 172kvm. Bruksareal: 179kvm. P-rom inneholder: 1.etasje: Entré, gang, vaskerom, wc, kjøkken og stue. 2.etasje: gang, bad og 4 soverom. Sekundære rom: Teknisk rom og kott. I tillegg kommer vinterhage på 23 kvm BRA og Garasje på 77 kvm BRA Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Innholdsrik bolig over to plan med fantastisk utsikt over fjorden. Boligen har fire soverom og en romslig stue som passer perfekt for en barnefamilie. Utvendig er det en stor dobbelgarasje med loft, terrasse, hagestue og en stor plen for lek og morro. Rett nedenfor plenen er det sandstrand og flotte badeområder.

  Standard

  Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og holder høy standard. Boligen har fått tilstandsgrad 1 av takstmann på alt. 1.etasje: Innbydende entré med skyvedørsgarderobe med speilfronter. Romslig vaskerom med mye oppbevaringsplass samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Flott toalettrom med vegghengt toalett og servant. Stilrent kjøkken med lyse fronter, laminert benkeplate og integrerte hvitevarer. God skap og benkeplass samt downlights i himling. Koselig spiseplass ved vindu. Kjøkkenet er i god stand og har fått tilstandsgrad 1 av takstmann. Romslig stue i moderne fargevalg. Det er en delvis åpen stue og kjøkken løsning med god plass til sofagruppe samt spisebord. Lun peisovn samt sownlights i himling. 2.etasje: Flislagt bad med varmekabler utstyrt med badekar, dusjnisje, toalett og servant med underskap. Boligen har fire soverom hvor hovedsoverommet har utgang til balkong.

  Diverse

  Vannbåren gulvvarme i 1. etasje med varmepumpe som er tilknyttet boreholl.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Ørjan Hansen datert 06.09.18 er en del av dette prospekt og må leses i sin helhet før budgivning. Takstmanns konklusjon: Enebolig oppført i 2012 av lokalt tømrerfirma. Romslig dobbel garasje og pent opparbeidet tomt. Boligen virker å være i god stand, uten at det er avdekket vesentlige skader.

  Oppvarming

  Varmepumpe som henter varme fra borehull (grunnvarme), elektrisitet og vedovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter B
 • Beliggenhet

  En fantastisk beliggenhet rett ved fjorden. Like ved boligen er det flotte badestrender samt mulighet for tur og fiske. Boligen ligger ca 1km fra matbutikk, ca 1km fra barnehage. Herefoss skole ligger også like i nærheten med med trygg vei til skolen.

  Adkomst

  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Garasje samt oppstillingsplass.

  Tomt

  Pent opparbeidet tomt med plen, terrasse og oppstillingsplass for bil. Areal: 1 164 kvm, Eierform: Eiet tomt
 • Adresse med betegnelse

  Gåsehagen 22, Gnr. 92 Bnr. 159 i Birkenes kommune

  Selger

  Vidar Landaas Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  2 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift) 81 200,- (Omkostninger totalt) 2 731 200,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Offentlige avgifter

  Kr. 19 516 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: Vann, avløp, feiing, eiendomsskatt i tillegg kommer renovasjonsgebyr fra LIBIR på kroner 4454,- pr. år.

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 9773 pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 798 955,- for år 2016. Sekundær: Kr. 2 556 654,- for år 2016.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegleren AS: Provisjon: 2,10 % av salgssummen, tilretteleggingshonorar kr 10 900,- samt oppgjørshonorar kr 7 100,-. Minimumssats provisjon kr 45 000,-.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan Gåsehagen, datert 11.06.07. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest for enebolig, garasje og natursteinsmur datert 07.08.2015. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Vi gjør oppmerksom på at hagestuen er bygget etter at ferdigattest er gitt. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vann og kloakk. Tilknyttet privat vei.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Ingen registrert. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer / avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt. Rettigheter som følger eiendommen: Ingen registrert. Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet. Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, faxeller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 87 70 05

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne prospektteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  65-18-0061

  Ansvarlig megler

  Avd. leder/ Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Jostein Aanonsen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg