Solgt

Risør

Gåsestien 29, 4956 Risør

Prisantydning kr 1 650 000,-

Omkostninger:  kr 52 450,-
Totalpris:  kr 1 702 450,-
Kommunale avgifter:  kr 13 222,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 304 568,- Sekundær: kr 974 617,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Viddefjell: Godt vedlikeholdt halvpart av tomannsbolig med alt på ett plan - veletablert og barnevennlig nabolag - fine solforhold

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Tomannsbolig

Byggeår:  1992

Soverom:  2

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  65 m²

Bruksareal:  70 m²

Bruttoareal:  77 m²

Tomtareal:  386 m²

Velkommen til Gåsestien 29 - halvpart av tomannsbolig beliggende i veletablert og rolig nabolag. Boligen har alt på ett plan, og inneholder blant annet to soverom, åpen kjøkken- og stueløsning, bad og frittstående bod. Det er opparbeidet uteplass både foran og bak huset, med fine solforhold. Boligen er normalt godt vedlikeholdt. Bad og kjøkken er nytt i 2013.

Det er ca. 1,5 km. til barne- og ungdomsskole, idrettshall med fotballbane, svømmehall og butikk. Ca 3,5 km til Risør sentrum med fasiliteter som butikker, spise og serveringssteder. Kort gange til offentlig badestrand på Randvik. Her finnes også turmuligheter både rundt halvøya og til sentrum. Kort vei til bussforbindelse.

 • Bygninger og byggemåte

  Veggkonstruksjonen er isolert bindingsverk, utvendig kledd med liggende malt panel. Se forøvrig tilstandsrapport.

  Byggeår

  1992 i følge Risør kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm P-rom inneholder: Entre/gang, 2 soverom, bad, stue og kjøkken. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Innhold

  Bolig med alt på ett plan. Flislagt gang med varmekabler, romslig bad og 2 soverom. Åpen stue- og kjøkkenløsning med spisestue. Utgang veranda fra stuen. Frittstående bod.

  Standard

  Boligen er normalt godt vedlikeholdt. Det er funnet noe råte i hjørnekasse og på vegg mot nabo, ellers er utvendige fasader godt vedlikeholdt i følge takstmann. Soverom mot øst har nytt vindu i 2017. Veranda er ny i 2013. Innvendig er det bad med flis på gulv og vegger, innredet med toalett, dusjhjørne, servantinnredning og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Badet ble i følge selger pusset opp i oktober 2013. Normal aldersslitasje. Ny kjøkkeninnredning i 2013, med hvite fronter og laminat benkeplate. Plass til kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator i skap. Gulv kjøkken og stue er skiftet samtidig med kjøkken, i 2013. Ytterligere innvendige overflater er hovedsakelig fra byggeår med normal slitasje. Sikringsskap er fra byggeår med nye automatsikringer og jordfeilbryter. Se forøvrig tilstandsrapport.

  Diverse

  Eiendommen er forsikret i Gjensidige, med polisenummer 81411389. Årlig forsikringspremie er kr 7464,-. Årlig strømforbruk er i følge selger ca 12000 kwh. Eiendommen selges umøblert. Oppvaskmaskin og kjøleskap, vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke. Det er lagt inn fiber i følge selger. Tomten er frikjøpt fra kommunen.

  Oppvarming

  Ved og elektrisk. Varmekabler i gang og på bad. Peis i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger solrikt til, i et etablert og barnevennlig boligfelt på Viddefjell. Det er ca. 1,5 km. til barne- og ungdomsskole, idrettshall med fotballbane, svømmehall og butikk. Ca 3,5 km til Risør sentrum. Kort gange til offentlig badestrand på Randvik. Her finnes også turmuligheter både rundt halvøya og til sentrum. Kort vei til bussforbindelse.

  Adkomst

  Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Parkering

  Biloppstillingsplass på egen tomt med plass til tre biler.

  Tomt

  Areal: 386 kvm, Eierform: Eiet tomt Gruslagt tun foran boligen, og treplatting ved inngangspartiet. Ny veranda med utgang fra stue. Noe opparbeidet hage med plen.
 • Adresse med betegnelse

  Gåsestien 29, Gnr. 14 Bnr. 453 i Risør kommune

  Selger

  Kathrine Amundsen Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift) 52 450,- (Omkostninger totalt) 1 702 450,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Offentlige avgifter

  Kr. 13 222 pr. år Dette inkluderer avgift til vann. avløp, feiing/tilsyn og eiendomsskatt, samt renovasjon til RTA.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgiftene.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 304 568,- for år 2016. Sekundær: Kr. 974 617,- for år 2016.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegleren AS: Provisjon: 2,50 % av salgssummen, tilretteleggingshonorar kr 10 900,- samt oppgjørshonorar kr 7 100,-. Minimumssats provisjon kr 45 000,-. Markedspakke:

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Randvik 4, datert 10.01.1975, revidert 26.03.1975. Kommuneplan for Risør kommune, datert 24.09.2014, planperiode 2014-2025. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Planbestemmelser fås ved henvendelse til megler. Reguleringsplan ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

  Ferdigattest

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 11.12.1992. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger ikke byggemelding og/eller ferdigattes/midlertidig brukstillatelse på boden i følge Risør kommune.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknr 2009/1000235-3/200, tinglyst 29.12.2009 Bestemmelse iflg skjøte. Bestemmelse om veg. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Dagboknr 1992/3275-1/35, tinglyst 12.11.1992 Målebrev Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer / avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

  Konsesjon

  Risør kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, faxeller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Boligsalgsrapport

  Tilstandsrapport fra Lars Tore Mesel datert 28.06.18 er en del av dette prospekt og må leses i sin helhet før budgivning. Rapporten konkluderer med: "Bolig med alt på et plan, som er normalt godt vedlikeholdt. Forøvrig vises det til rapportens enkeltpunkter".
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne prospektteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  41-18-0071

  Ansvarlig megler

  Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg