Solgt

Farsund

Høygårdsveien 6, 4560 Vanse

Prisantydning kr 4 000 000,-

Omkostninger:  kr 107 450,-
Totalpris:  kr 4 107 450,-
Kommunale avgifter:  kr 10 186,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 895 380,- Sekundær: kr 2 865 216,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

BUD FORELIGGER! Moderne, solrik og barnevennlig beliggende enebolig - Høygård

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  2013

Soverom:  3

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  204 m²

Bruksareal:  255 m²

Bruttoareal:  270 m²

Tomtareal:  990 m²

 • Bygninger og byggemåte

  Se tilstandsrapport.

  Byggeår

  2013 i følge Farsund kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Bta: 270m² Bra: 255m² P-rom: 204m² P-rom inkl.: 1.etg.: Entré, sommerstue, 2 bad, ganger, stue, vaskerom og 2 soverom 2.etg.: 2 stuer, kjøkken og soverom S-rom: 51m² S-rom inkl.: 1.etg.: Bod, garasjerom Takstmannens kommentar til arealmåling: BRA er målt ved besiktigelse mens BTA er beregnet ved hjelp av erfaringstall. Utvendig bod på ca 7m² har en takhøyde under 1,9 m og bredde under 0,6 m. Areal er derfor ikke medtatt. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Standard

  Flott enebolig med gjennomgående høy standard. Boligen er oppført med split-levels som går over 4 nivåer. Boligen er pent innredet med laminat på gulv og malte gipsvegger i moderne fargetoner. Alle rommene er i harmoni med hverandre. Downlights i flere rom. Innfelt lys i trapp. I boligen er det tre stuer. En dagligstue, en tv-stue og en kjellerstuen. Dagligstuen ligger på 3. plan. Rommet har god takhøyde og åpning opp mot 4.plan. Her er det store vindusflater og utgang til terrassen. Terrassen ligger lunt og usjenert til. Tv-stuen ligger på 4. plan og i tilknytning til kjøkkenet. Rommet har flere innredningsmuligheter og har utgang til hagen i bakkant, hvor der er mulighet for å sette sitt eget preg. God takhøyde som gir en god atmosfære. Kjellerstuen ligger på 1. plan. Rommet har store vindusflater og har flere bruksmuligheter. I tilknytning til kjellerstuen ligger en praktisk sommerstue med kjøkkeninnredning med kombiskap, vask og oppvaskmaskin. Utgang til hagen og en terrasse i front. Sommerstuen har tilrettelagt for varmekabler i gulv. Kjøkkenet ligger på boligens 4. plan. Rommet har en meget god utforming, og gir rom for større tilstelninger. Innredningen er i svart høyglans fra Ikea med alle hvitevarer integrert. Kjøkkenøyen har barstolløsning og integrert vifte i benkeplaten. Planløsningen på kjøkkenet gjør kjøkkenet til en god arbeidsplass. Boligen er utstyrt med 2 bad. Badene er pent innredet med fliser på gulv og vegger. Begge badene har baderomsinnredning, dusjkabinett og toalett. Ett av badene fungerer som et privat bad, da det ligger med adkomst fra hovedsoverommet. Det er totalt 3 soverom. Hovedsoverommet ligger på 2. plan. Rommet er godt i størrelse og har en stor skyvedørsgarderobe. På tegningen er det lagt opp til et mulig 4. soverom på øverste plan. Godt og romslig vaskerom med god plass til klestørk. Rommet har adkomst fra garasjen. Garasjen ligger i tilknytning til boligen.

  Diverse

  Det er lagt inn fiber i boligen.

  Oppvarming

  Vannbåren varme i 1. etasje. Varmepumpe installert i dagligstuen. Balansert ventilasjonsanlegg. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger innerst i en blindgate med utsikt ned mot Prestvannet. Området er meget barnevennlig. Midt i feltet er det opparbeidet en stor lekeplass, som er et yndet samlingssted for områdets foreldre og barn. Til Vanse sentrum er det ca. 2,5 km. Her ligger det butikker, restauranter, barnehager, skoler og mange andre servicetilbud. Farsund sentrum ligger ca. 7 km unna.

  Adkomst

  Fra Farsund sentrum, følg fylkesvei 43 langs Nordre vei. Etter ca. 6 km, ta til høyre ved skilt mot Helvik. Følg veien innover og ta til høyre når du kommer til Høygård boligfelt. Følg veien oppover i feltet og ta til venstre etter lekeplassen. Boligen ligger innerst i blindgaten og er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

  Parkering

  På egen tomt og i garasje. Garasjen har automatisk portåpner. Garasjegulvet er ikke støpt.

  Tomt

  Areal: 990 kvm, Eierform: Eiet tomt ihht. målebrev. Tomten er opparbeidet med gruslagt innkjørsel, flat plen i front og terrasser. Tomten ligger vestvent og solrikt til med utsikt ned mot prestvannet. Solen er på tomten frem til ca. kl. 22 midtsommers.
 • Adresse med betegnelse

  Høygårdsveien 6, Gnr. 20 Bnr. 253 i Farsund kommune

  Selger

  Erik Ytterdahl Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Omkostninger

  4 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 92 500,- (Dokumentavgift) 107 450,- (Omkostninger totalt) 4 107 450,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Offentlige avgifter

  Kr. 10 186 pr. år Gjelder for 2. halvdel av 2017 og 1. halvdel av 2018. Avgiften vil variere avhengig av forbruk. Eiendomsskatt er inkludert.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 895 380,- for år 2016. Sekundær: Kr. 2 865 216,- for år 2016.

  Vederlag

  Oppgjørshonorar (Kr.7 100) Annonsering Facebook (Kr.2 500) Provisjon (Kr.70 300) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 900) Eierskifteforsikring (Kr.15 725) Totalt kr. (Kr.110 050)

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 09200, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til bolig, og tilhører reguleringsplan for Høygård/Farsund kommune med mindre vesentlige endringer av beyggelsesplan, vedtatt 21.8.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 08.07.2014 for boligen og 06.08.2018 for tilbygg (hagestue og sportsbod). At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Det forligger ikke pålegg om endring i tilknytningsforhold.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Ingen. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritet pant der hvor det er tinglyste servitutter, eller andre heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning.

  Konsesjon

  Nei

  Utleiemulighet

  Boligen har ikke egen utleiedel.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Sørmegleren anbefaler boligkjøperforsikring fra Help Forsikring AS. Dette er en rettshjelpsforsikring, som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen inkluderer skadetakst, og har ingen egenandel. Mer informasjon kan fås av megler.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, faxeller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Boligsalgsrapport

  Tilstandsrapport fra Christian Genthner datert 10.07.18 er en del av dette prospekt og må leses i sin helhet før budgivning. Takstmannens konklusjon: "Enebolig i veletablert boligfelt med relativ korte avstander til skole, barnehage, butikker og Vanse sentrum.( 2,6km ) Boligen er oppført i 2013 og holder en bra standard på overflater, utstyr, installasjoner og fremstår som i teknisk god stand. Etter besiktigelse trekkes spesielt følgende frem: - Det er ikke støpt gulv i garasje. - Lite fall på bad. - Enkelte lister/foringer mangler på vaskerom. Normale intervaller for vedlikehold kan forventes. Tilstandsrapport og eiers egenerklæring må leses i sin helhet"
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne prospektteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  61-18-0126

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Anita Cecilie Gabrielsen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg