Arendal Hisøy

Tangen Allè, 4817 HIS

Pris kr 3 490 000,-

Totalpris:  kr 3 490 000,-
Felleskostnader:  kr 1 500,- / mnd

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Prosjekterte selveierleiligheter på Tangen med sydvestvendte balkonger mot elva -Tangen Gård. Kun 1 leilighet igjen!

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2017

Soverom:  2–3

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Bruksareal:  73,6–144 m²

Tomtareal:  2685 m²

Prosjekterte leiligheter med flott beliggenhet på Tangen langs Nidelvas bredd. Leilighetene leveres klare til innflytting med sydvestvendte balkonger og meget god standard. Kjøkken leveres i hvit utførelse, med integrerte hvitevarer inkludert i prisen. Bad/vaskerom flislegges på gulv og vegger, med baderomsinnredning og sanitærutstyr i god kvalitet. Det leveres 1-stavs lysnet eikeparkett i alle beboelsesrom, unntatt entrè og bad som leveres flislagt. Varmekabler i gulv i entrè og bad/vaskerom. Niland balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning og vannbåren varme i alle leilighetene. Heis fra bakkenivå til hver etasje. Leilighetene får en fantastisk beliggenhet på Tangen med nærhet til Nidelva, rekreasjonsområder og badeplasser. Her vil du få en idyllisk utsikt utover vannspeilet til Nidelva, og meget gode solforhold på balkongen til langt på kveld. Dersom du ønsker å gå en liten kveldstur, har du trivelige turområder i umiddelbar nærhet.

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Totalpris
101 2 1. 82m² SOLGT
102 2 1. 70m² SOLGT
103 2 1. 70m² SOLGT
104 2 1. 82m² SOLGT
202 2 2. 70m² SOLGT
203 2 2. 70m² SOLGT
204 2 2. 82m² SOLGT
301 3 3. 138m² 144m² SOLGT
302 3 3. 138m² 144m² SOLGT
 • Innhold

  Leiligheter med 2 soverom: Entrè, 2 soverom, bod, bad og stue m/ åpen kjøkkenløsning og utg. til 16 kvm balkong. Sportsbod i rekke ved garasjeanlegg. Leiligheter med 3 soverom: Entrè, 3 soverom, bod, bad, vaskerom, og stue m/ åpen kjøkkenløsning og utgang balkong. Sportsbod i rekke ved garasjeanlegg.

  Standard

  Leilighetene leveres klare til innflytting med god standard. Kjøkken leveres i hvit utførelse, med integrerte hvitevarer inkludert i prisen. Bad/vaskerom flislegges på gulv og vegger, med baderomsinnredning og sanitærutstyr i god kvalitet. Det leveres 1-stavs eikeparkett i alle beboelsesrom, unntatt entrè og bad som leveres flislagt. Varmekabler i gulv i entrè og bad/vaskerom. Niland ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning og vannbåren varme i alle leilighetene. Heis fra bakkeplan til hver etasje. Se forøvrig leveransebeskrivelse/romskjema for mer detaljert beskrivelse.

  Byggeår og byggemåte

  Leilighetsbygget oppføres i tre på betong såle. Isolerglass vinduer. Glasserte takstein på tak. Se forøvrig byggesbeskrivelse.

  Ferdigstillelse

  Ferdigstillelse/innflytting vil være ca 3. kvartal 2020, forutsatt at alle forbehold om realisering er avklart innen 01.05.2019. Ved eventuell senere avklaring endres ferdigstillelsestidspunkt / innflyttingspunkt tilsvarende. Overtagelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig overtagelsesdato vil bli varslet kjøperne senest 4 uker før overlevering.

  Oppvarming

  Niland balansert ventilasjon med varmegjenvinning / vannbåren varme anlegg i alle leilighetene. Skap plasseres hensiktsmessig i bod,gang eller vaskerom. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Forsikring

  Frem til overtagelse vil bygg og eiendom være forsikret av utbygger, jfr buofl. § 13 siste ledd.. Etter overtagelse vil bygget være forsikret gjennom sameiet, men kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.
 • Adkomst

  Fra Sørmeglerens kontor i Arendal, følg Vesterveien ut av sentrum, og følg denne frem til Essostasjonen på His. Ta inn til høyre på Tangen Allè, og følg veien ut til Tangen Gård. Leilighetene vil bli bygget på venstre hånd like før du kommer til Tangen Gård.

  Beliggenhet

  Drømmer du om å sentralt, samtidig som leiligheten din ligger rolig og solrikt til, skal du kjøpe leilighet på Tangen. Tangen Allé og området rundt ligger i et gammelt kulturlandskap med mye historie og vakre naturomgivelser. Landskapet rundt Tangen Gård er spesielt i vårt distrikt. Det er en flat tange, en landtunge - som er formet etter Nidelvas mange hundreårige løp. Løsmasser har lagt seg opp og danner god dyrkningsjord. Mot landet i nord dannes det trange idylliske sundet, Vrengen, med gamle koselige hus langs elva. Du vil bo noen meter fra vakre Nidelva, i et parklignende rekreasjonsområde du skal lete lenge etter for å finne maken til! Vi tror selv de mest kresne vil bli lykkelige av å bo her! Her kan du nyte dagene på balkongen, eller spasere rundt på stiene i området og bli like betatt av området som Kong Oskar den 2. ble i forrige århundre. Like ved ligger også den populærel «EB-stranda», en av Arendals mest populære badesteder, der du og dine kan bade uten å bli plaget av brennmaneter. Det er kort vei inn til Arendal enten med bil, båt, sykkel eller bil. Forretninger, spisesteder som f.eks. Nidelv Brygge, og skoler finner du i umiddelbar nærhet. Du har også utsikt til de idylliske sørlandshusene i Vrengen, på andre siden av elva. Skal du sette ut båten din, er det en utsettingsplass like i nærheten. Solen kan du nyte fra morgen til kveld, så da er det bare å se frem til å nyte din nye tilværelse ved idylliske Nidelva!

  Tomt

  Areal: 2 685 kvm, Eierform: Fellestomt Kjøper du en av de 10 smakfulle leilighetene på Tangen Gaard, får du et av de mest idylliske områder du kan tenke deg med på kjøpet. Du kan rusle rundt blant Norges høyeste Tuja, bade på EB stranda, eller bare sette deg ned å nyte roen, med Nidelva som en vakker ramme rundt. Det hviler en majestetisk ro over området som har historie tilbake til 1500-tallet, der flere konger har spist gåseleverpostei og drukket champagne, mens fruene har promenert i parken.

  Parkering

  Det bygges 10 garasjer i rekke til leilighetene, 1 til hver leilighet. For øvrig utendørs parkering på fellesareal.
 • Ferdigattest

  Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

  Reguleringsplan

  Leilighetene ligger under reguleringsplan for Tangen, Hisøy, vedtatt 21.06.1999. Aralformål: Spesialområde; Bevaring kontor/bolig (Skb). Reguleringsbestemmelsene og plankart for området ligger vedlagt denne salgsoppgave. Ifølge Arendal kommune er det plan under arbeid i nærheten: Varsel om oppstart av planarbeid for Tangen. Formålet er omregulering for å kunne videreutvikle området. https://www.arendal.kommune.no/tjenester/plan-bygg-og-eiendom/reguleringsplaner/reguleringsplaner-under-arbeid/tangen-del-av.6195.aspx

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttes offentlig vei, vann og kloakk

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritet pant der hvor det er tinglyste servitutter, eller andre heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning.

  Utleie

  Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

  Energiattest

  Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse - uten at dette anses som en mangel.

  Konsesjon

  Kjøp av leilighet betinger ikke konsesjon.
 • Usolgte leiligheter

  Utbygger svarer for fellesutgifter for eventuelle usolgte enheter etter ferdigstillelse.
 • Prisantydning og omkostninger

  Ved kjøp av ny/prosjektert bolig skal det betales dokumentavgift på 2,5% av tomteverdi kr. 250 000,-. Tinglysningsgebyr for skjøte utgjør p.t kr. 525,- Tinglysningsgebyr for eventuelle pantobligasjoner utgjør p.t. kr. 525,- I tillegg kommer et beløp tilsvarende 3 mnd. felleskostnader, som oppstartslikviditet til sameiet. Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige gebyrer. 3 490 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger -------------------------------------------------------- 3 490 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

  Betalingsbetingelser

  Hele kjøpesummen inkl. omkostninger innbetales før overtakelse

  Offentlige avgifter

  Ikke fastsatt

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt for den enkelte leilighet, henvises til Arendal kommune for nærmere info.

  Formuesverdi

  Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.
 • Adresse med betegnelse

  Tangen Allè, Gnr. 303 bnr. 130 i Arendal kommune

  Boligtype

  Leilighet

  Eierform

  Selveier

  Selger

  Tangen Gaard as v. Odd Hyttedalen Alle opplysninger i prospektet er godkjent av selger.
 • Garantier

  Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige. Alle perspektiver, modeller, illustrasjoner og møblerte planskisser er kun ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse, og det fremkommer da elementer som ikke inngår i den kontraktsmessige leveranse. Boligene overleveres i byggrengjort stand. I nyoppførte bygninger må forventes i noen grad svinn og krymping av materialer, for eksempel svinnriss i mur, mindre riss i maling ved skjøter, hjørner og sammenføyninger som følge av krymping av trevirke og betong o.l. Slike forhold er ikke å anse som mangler ved den leverte ytelse. Det gjøres spesielt oppmerksom på at Selgers plikt til å rette, eller yte prisavslag ikke omfatter: Reparasjoner som går inn under vanlig vedlikehold, sprekkdannelser som oppstår som følge av naturlig krymping når materialvalg og materialbehandling har vært forsvarlig fra Selgers side og skader som oppstår ved uforsvarlig eller feilaktig bruk av boligen med utstyr.

  Kjøpekontrakter

  Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet ved salget.

  Tilvalg / Endringer

  Selger vil før innredningsarbeidene startert, innkalle til endringsmøte, hvor priser og frister for endringer vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15% av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/påslag fra utbygger. Alle tivalg avtales direkte mellom utførende entreprenører og kjøper, slik at avtaler og fakturering gjøres direkte. Tangen Gaard AS tar ingen påslag ved slike endringer.

  Selgers rett til endringer

  Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser, samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

  Forbehold om realisering

  Alle forbehold er avklart, og bygging igangsatt.

  Overtagelse

  Ferdigstillelse/innflytting vil være høsten 2020.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 09200, for et uforpliktende tilbud.

  Kjøpers undersøkelsesplikt

  Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

  Budgivning

  Boligene selges til fast pris. Midlertidig kjøpekontrakt fra Sørmegleren må benyttes. Regler om bud frister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker og det brukes midlertidig kjøpekontrakt

  Lovverk

  Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Leiligheter hvor bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges etter avhendingslovens normalregler. En eventuell mangels vurdering foretas etter avhendingslovens alminnelige regler, jf. § 3-7 og § 3-8. Dersom kjøper ikke er å anse som forbruker i henhold til avhendingsloven § 1-2 (3), gjøres det oppmerksom på at boligen selges som den er, jf. avhendingslovens § 3-9.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll,og må derfor b.l.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontakter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 20. juni 2003 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.
 • Oppdragsnummer

  31-17-9007

  Salgsoppgave og vedlegg

  Denne prospektteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Tor Jan Endresen

  Vederlag

  Markedspakke: Etter utlegg

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Produksjonsdato

  19.11.2018

  Vedlegg