Solgt

Arendal Nord

Grensen 4, 4838 ARENDAL

Prisantydning kr 1 290 000,-

Omkostninger:  kr 43 200,-
Totalpris:  kr 1 333 200,-
Felleskostnader:  kr 462,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Kommunale avgifter:  kr 11 437,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 431 501,- Sekundær: kr 1 208 204,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

BUD MOTTATT- NY PRIS- Pen selveierleilighet midt i sentrum-kort vei til alle byens fasiliteter.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Soverom:  1

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  59 m²

Bruksareal:  65 m²

Bruttoareal:  72 m²

Tomtareal:  233 m²

Pen leilighet med sentral beliggenhet i Grensen. Få minutters gange til sentrum med alle fasiliteter. Sjarmerende område med fin, gammel bebyggelse.

 • selveierleilighet over 2 plan
 • inneholder:

  1.etg.: Bad/vaskerom, gang, kjøkken, stue og gang
  2.etg.: Gang, 1 soverom og bod

 • Bygninger og byggemåte

  Oppført i tre og mur.

  Byggeår

  Ukjent byggeår iflg. Arendal kommune.

  Arealer med beskrivelse

  Bta: 72 m² Bra: 65 m² P-rom: 59 m² P-rom inkl.: 1.etg.: Bad/vaskerom, ganger, kjøkken og stue 2.etg.: Gang og 1 soverom S-rom: 6 m² S-rom inkl.: Bod

  Innhold

  1.etg.: Bad/vaskerom, gang, kjøkken, stue og gang 2.etg.: Gang, 1 soverom og bod

  Standard

  1.etg.: Gang har parkett på gulv og malte vegger. Bad/vaskerom har flis fra gulv til tak. Her er det varmekabler, vegghengt wc, baderomsinnredning og dusjkabinett. Kjøkken har parkett på gulv og flis/malte vegger. Her er det lakkerte fronter, lamninat benkeplate, integrert stekeovn, oppvaskmaskin og koketopp samt frittstående kombiskap. Stue har parkett på gulv og malte vegger. Mellomgang/finstue har parkett på gulv og malte vegger. Her er det el-skap. 2.etg.: Mellomgang har parkett på gulv og malte vegger. Soverom har parkett på gulv og malte vegger. Bod som har blitt benyttet av selger til soverom har parkett på gulv og malte vegger.

  Diverse

  Bolighuset er sefrak-registrert.

  Annet

  SEFRAK: Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no

  Oppvarming

  Elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse og annet ikke er avtalt.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
 • Beliggenhet

  Pen leilighet med sentral beliggenhet i Grensen. Få minutters gange til sentrum med alle fasiliteter. Sjarmerende område med fin, gammel bebyggelse

  Adkomst

  Følg Østregate opp bakken, hold venstre ned Munkegt. og ta første vei inn til høyre og kjør frem til bygningen. Eiendommen ligger på høyre hånd.

  Parkering

  Ingen parkering.

  Tomt

  Areal: 233 kvm, Eierform: Fellestomt Sentrumsnær og vedlikeholdsfri. Usikre eiendomsgrenser.
 • Adresse med betegnelse

  Grensen 4, Gnr.501 Bnr.137 Snr.3 i Arendal kommune

  Selger

  Jeanette Ager-Wick Alle opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
 • Regnskap og vedtekter

  Det foreligger ikke regnskap eller vedtekter i dette sameie. Det foreligger husordensregler, se vedlegg til salgsoppgaven.

  Forretningsfører

  Ingen Aktiv Forretningsførsel
 • Omkostninger

  1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 32 250,- (Dokumentavgift) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 43 200,- (Omkostninger totalt) 1 333 200,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Felleskostnader

  Kr.462,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Felles forsikring på bygget samt at det settes av til fremtidig vedlikehold.

  Offentlige avgifter

  Kr. 11 436,84 pr. år ink. eiendomsskatt

  Eiendomsskatt

  Kr. 3 147,20,- for 2017.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 431 501,- for år 2016. Sekundær: Kr. 1 208 204,- for år 2016.

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende oppdragsavtale med Sørmegleren AS: Provisjon kr 40 000,-, tilretteleggingshonorar kr 11 900,-, samt oppgjørshonorar kr 7.900,-. Markedspakke:

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 09200, for et uforpliktende tilbud.
 • Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som Sentrumsformål, samt Hensynssone H570 Kulturmiljø (Bevaringsverdig bebyggelse) og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Planer under arbeid i nærheten: Eiendommen er innenfor planområde for reguleringsplanarbeidet med «Nedgravde avfallsanlegg i Arendal sentrum». Mer info: https://www.arendal.kommune.no/tjenester/plan-bygg-og- eiendom/reguleringsplaner/reguleringsplaner-under-arbeid/nedgravde-avfallsanlegg-iarendal-sentrum.12665.aspx’ Se kartutsnitt 1.3 under. Eiendommen inngår i bevaringsområde for sentrum, vedtatt i Kommunedelplan for bevaring den 27.3.17. https://www.arendal.kommune.no/politikk-og-organisasjon/kommuneplanplaner-og-styringsdokumenter/kommunedelplaner/bevaring/ Selve bygningen står registrert som «Kulturminner Barbuelva». På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Ferdigattest

  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen fra byggeår, i følge opplysninger fra kommunen. Det er ikke uvanlig at eiendommer fra denne tidsperioden mangler ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Kontakt megler for eventuelle spørsmål. Det foreligger ferdigattest datert 05.05.2011 på endring av fasade, brannskille og bruksendring. At slike tillatelser/ attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk. Installert vannmåler.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritet pant der hvor det er tinglyste servitutter, eller andre heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Dagboknr.343251 . Tinglyst: 05.05.11. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer / avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste servitutter eller andre heftelser som ikke skal slettes for selgers regning.

  Rettigheter og forpliktelser

  Urådighet tinglyst 05.05.2011 med dnr. 343251 sier: Snr 5 kan kun overdras til eier av en av de øvrige seksjoner under bnr. 137 eller sammen med en av disse.

  Konsesjon

  Nei

  Odel

  Nei

  Utleiemulighet

  Denne leiligheten har ikke egen utleiedel.
 • Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Sørmegleren anbefaler boligkjøperforsikring fra Help Forsikring AS. Dette er en rettshjelpsforsikring, som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen inkluderer skadetakst, og har ingen egenandel. Mer informasjon kan fås av megler.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, faxeller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling avbudrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 24

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll,og må derfor b.l.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontakter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 20. juni 2003 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Boligsalgsrapport

  Våtromsrapport utført av Jens C. Edvardsen den 24.10.17.
 • Salgsoppgave og vedlegg

  Denne salgsoppgaveteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Oppdragsnummer

  31-17-0348

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Jurist Even Nyheim Guttormsen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg