Kalstad / Kragerø

Frydensborgveien 10B, 1.etg, 3772 Kragerø

Prisantydning kr 850 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 30 148,-
Andel fellesformue:  kr 5 644,-
Omkostninger:  kr 14 110,-
Totalpris:  kr 894 258,-
Felleskostnader:  kr 2 798,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 337 782,- Sekundær: kr 1 216 016,-

Visning

24. januar, kl. 15:30–16:30

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Leilighet i 1. etasje med alt på en flate / Egen balkong / Lave fellesutgifter

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1973

Soverom:  1

Rom:  1

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Festet fellestomt

Antall rom:  2

Arealbeskrivelse

Primærrom:  57 m²

Bruksareal:  58 m²

Bruttoareal:  64 m²

Tomtareal:  13689 m²

Velkommen til Frydensborgveien 10B!

Leiligheten har en sentral beliggenhet på Kalstad, ca. 2-3 kilometer utenfor Kragerø sentrum. Leiligheten ligger i 1. etasje og har alt på en flate og egen balkong. Det er gangavstand til butikk, skole, idrettshall, turområder etc. 

Innhold

Leiligheten holder normal standard, og inneholder følgende

 • Gang
 • Kjøkken
 • Stue
 • Bad
 • 1 soverom

Det er i tillegg en stor bod i kjelleren med god lagringsplass.

 

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder følgende: Gang, stue, kjøkken, bad og 1 soverom. Leiligheten disponerer også en romslig bod i felles kjeller.

  Standard

  Praktisk leilighet beliggende i 1. etasje med alt på en flate. Leiligheten har normal god standard med nyere gulv i flere av rommene, og de fleste veggflater er malt opp de senere årene. I tillegg er det en nyere kjøkkeninnredning. Kjøkken: Kjøkkenet har en lys og fin innredning av nyere dato med profilerte fronter og laminert benkeplate, med flisplater på vegg mellom benkeplate og overskap. I den innerste delen av kjøkkenet er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, og her er varmtvannsberederen plassert. Stue: Romslig stue med store vindusflater og direkte utgang til egen balkong med sen kveldssol på sommeren. Stuen har godt med plass til både sofagruppe og spisebord. Det er vedfyring i stuen som gir god varme i leiligheten. Soverom: Stort og godt soverom med god plass til dobbeltseng og kommode/nattbord. Det er plassbygde skap i soverommet som har god lagringsplass. Bad: Badet har det originale steingulvet som er malt opp i en gråfarge, og ellers malte overflater. Badet inneholder dusjkabinett, toalett og servant, samt innredning til oppbevaring. Bod: I kjelleren disponerer leiligheten en romslig bod. Her er det god plass til oppbevaring. Kjelleren er de senere årene vesentlig oppgradert, og har i dag branndører mellom alle oppgangene, sensorstyrt belysning, nye vinduer etc.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: ca 57 kvm, Bruksareal: ca 58 kvm, Bruttoareal: ca 64 kvm Rom som er P-rom: Gang, kjøkken, stue, bad, og soverom

  Byggeår og byggemåte

  1973 ifølge Kragerø kommune. Bygget er en boligblokk med 3 etasjer og 5 oppganger, oppført i teglstein/mur.

  Oppvarming

  Det er vedfyring i stuen, og ellers elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et svært rolig og meget barnevennlig boligområde på Kalstad i Kragerø kommune. Her er det umiddelbar nærhet til Kragerø videregående skole med idrettshall og kort gange til nærmeste barnehage som ligger i samme gate. Det ca. 10-12 min å gå til Kragerø barne- og ungdomsskole hvor det også er svømmehall. Leiligheten ligger nært til flotte tur- og friluftsområder, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer og vinter. Lyssatt turløype i Studsdalen, Tjennaområdet med fin rundløype for en rolig spasertur eller en god treningsøkt, og for den som ønsker mer krevende terreng ligger toppene Lovisenbergkollen og Bjørneknuten ikke langt unna. Toppen på Lovisenbergkollen har en høyde på 186 m.o.h. med kanskje Kragerøs fineste utsikt. Fra toppen ser man Lifjell i nord og hele skjærgården i sør. Like ved siden av Lovisenbergkollen ligger Bjørneknuten som med sine 172 m.o.h. har nesten like bra utsikt som nabotoppen. Så en topptur til disse utsiktspunktene gjøres gjerne unna på en og samme utflukt. Kjempebra turområde med mange fine stier. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi Kalstad, Spar Sluppan eller Rema 1000. Butikkene har et meget godt utvalg. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Kragerø sentrum ca. 2 km unna og byr på et stort utvalg til hele familien gjennom sine mange spesialforretninger. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass ligger ca. 3 minutter å gå fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 4-5 min til sentrum, 15 min til Sannidal hvor Amfi Kragerø ligger og som er et meget godt alternativ med sitt varierte utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

  Tomt

  Areal: 13 689 kvm, Eierform: Festet fellestomt Pent opparbeidet fellesarealer med lekeområder og samlingsplasser for voksne og barn i borettslaget. Tomten er en festet tomt, hvor Kragerø Kommune er grunneier. Festeavtalen ble inngått i 15/9-1971 og festeforholdet er uoppsigelig. Grunnleien kan reguleres hvert 10. å i henhold til endringer i konsumprisindeksen, og neste regulering vil da bli i 2030. Festeavtalen ligger som vedlegg til prospektet.

  Parkering

  Felles parkering for borettslaget. Det er muligheter for å leie garasje, som tildeles av styret i borettslaget etter venteliste.
 • Ferdigattest

  Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse, datert 14.06.1971. De gjenstående arbeidene er: - Maling av trappeoppganger - Noe innredning i kjeller - Div. innredning i tilfluktsrom Det utstedes ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Festekontrakt tinglyst 15.09.1971 dagboknr 1745. Festeavtalen mellom grunneier og borettslaget. Bestemmelse om veg tinglyst 03.03.2010 dagboknr. 161068. Tilstøtende borettslag har adkomstrett til sin parkering via dette borettslags tomt. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

  Utleie

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

  Odel

  Nei

  Konsesjon

  Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.
 • Husdyrhold

  Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseieren har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

  Regnskap og vedtekter

  Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven. Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forretningsfører

  Kragerø Bolig og Byggelag / Ann Sofi Kittelsen
 • Prisantydning og omkostninger

  850 000,- (Prisantydning) 30 148,- (Andel av fellesgjeld) 880 148,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 14 110,- (Omkostninger totalt) 894 258,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 850 000,- (Prisantydning) 30 148,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 880 148,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 14 110,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 894 258,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatt er en del av de kommunale avgiftene som er inkludert i felleskostnadene.

  Faste løpende kostnader

  I tillegg til månedlige felleskostnader må kjøper selv dekke kostnad til strøm (ca. kr. 1000-1.500,- pr mnd.) og innboforsikring. Grunnpakke TV/internett fra Altibox er inkludert i felleskostnadene, men dersom man ønsker større tv-pakke eller raskere internett, så kommer dette i tillegg.

  Felleskostnader

  Kr. 2 798,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  inkluderer kapitalkostnader fellesgjeld, grunnpakke Altibox, kommunale avgifter, grunnleie, forsikring av bygningen, vedlikehold av fellesareal og utvendig vedlikehold, KBBL?s forretningsførsel og andre driftsutgifter. Kjøper må tegne innboforsikring

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 30 148 pr. 01.01.22 Andel fellesformue kr. 5 644 pr. 01.01.22

  Lånevilkår fellesgjeld

  Hovedlån: Sparebanken Sør Rentesats per 04.01.2022: 2,5% Beregnet innfrielse: 2041 Andel av saldo: Kr. 30.148,- Andel renter pr mnd.: ca. kr. 88,- Andel avdrag pr. mnd.: ca. kr. 105,-

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 337 782,- for år 2019. Sekundær: Kr. 1 216 016,- for år 2019.
 • Adresse med betegnelse

  Frydensborgveien 10B, Andelsnr. 39 Orgnr. 950715596 i Kragerø kommune.

  Boligtype

  Leilighet

  Eierform

  Borettslag
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 80 63 69.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  77-22-0001

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0001. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

  Vederlag

  Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 150) Tilrettelegging (Kr.13 800) Digital grunnpakke (Kr.3 990) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.5 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 880 148,-) (Kr.30 000) Totalt kr. (Kr.60 320)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg